اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

October 4, 2020
11:06 یکشنبه، 13ام مهرماه 1399
کد خبر: 116824

افتتاح نخستین مرکز یکپارچه‌سازی سامانه‌های پیشرانش فضایی و آزمایشگاه ابوریحان بیرونی در هفته جهانی فضا

هم‌زمان با افتتاح هفته جهانی فضا ۲۰۲۰، مرکز یکپارچه‌سازی سامانه‌های پیشرانش فضایی رونمایی و آزمایشگاه ابوریحان بیرونی افتتاح شد.
 
 
 
 به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه فضایی ایران، صبح امروز هم‌زمان با نخستین روز از هفته جهانی فضای ۲۰۲۰، مرکز یکپارچه‌سازی سامانه‌های پیشرانش فضایی و آزمایشگاه ابوریحان بیرونی در پژوهشکده سامانه‌های حمل و نقل فضایی با حضور حسین صمیمی، رئیس پژوهشگاه فضایی ایران و مرتضی براری، رئیس سازمان فضایی ایران افتتاح و به بهره‌برداری رسید.
 
بنابر این گزارش، حسین صمیمی، رئیس پژوهشگاه فضایی ایران، ضمن اعلام این دو خبر با اشاره به اینکه یکی از راهبردهای اصلی پژوهشگاه فضایی ایران، توسعه زیرساخت‌های فضایی کشور است، گفت: در دنیای امروز، توسعه فناوری‌ها هم‌ زمان با خود، نیاز به فراهم کردن توسعه و ارتقای زیرساخت آن دارد.
 
وی ضمن ابراز خرسندی از اینکه سامانه‌های پیشرانش برای ماهواره‌های در حال توسعه و همچنین در بلوک‌های انتقال‌مداری در پژوهشگاه فضایی ایران توسعه قابل توجه‌ای داشته است؛ از تجهیز مرکز یکپارچه‌سازی سامانه‌های پیشرانش فضایی به عنوان یکی از مهم‌ترین زیرساخت‌های فضایی یاد کرد و افزود: در واقع راهبرد ماموریت‌های فضایی کشور و فشار توسعه فناوری سامانه‌ها، اصلی‌ترین دلیل تجهیز این مرکز بوده است.
 
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران، فراهم ساختن بستر مناسب و ایمن برای یکپارچه‌سازی و تست سامانه‌های فضایی که نیاز به تست‌های عملکردی و محیطی در شرایط خاص دارد را به عنوان هدف اصلی انجام این مهم ذکر کرد.
 
صمیمی درباره تجهیز و راه‌اندازی آزمایشگاه ابوریحان نیز گفت: در راستای نقشه راه توسعه فناوری سامانه‌های پیشرانش فضایی، پژوهشگاه فضایی ایران مدت زمانی است که توسعه تراسترهای شیمیایی با سطح تراست محدود را در دستور کار قرار داده است.
 
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران توضیح داد: به منظور توسعه این محصولات فناورانه در شرایط ایمن و با ملاحظات استانداردهای فضایی، تجهیزات و زیرساخت‌های ویژه‌ای برای انجام آزمون‌های مختلف مورد نیاز است.
 
وی اظهار داشت: آزمایشگاه تراسترهای فضایی ابوریحان بیرونی در پژوهشکده سامانه‌های حمل و نقل فضایی، به عنوان نخستین آزمایشگاه حوزه پیشرانش فضایی کشور شناخته می‌شود که موفق به اخذ گواهینامه ۱۷۰۲۵ ISO/IEC شده است. کسب این گواهینامه نشان از تعالی سیستمی انجام مأموریت‌های توسعه فناوری در حوزه پیشرانش فضایی دارد و در نوع خود پیشرفت مهمی در این مسیر به شمار می‌رود و هم اکنون با تجهیز این آزمایشگاه، قابلیت انجام انواع تست‌های توسعه‌ای و داده‌برداری در شرایط اتمسفریک و خلأ برای تراسترهای شیمیایی تک جزئی و دو جزئی فراهم آمده است.
 
صمیمی، تشریح کرد: با توجه به اهمیت اندازه‌گیری نیروی پیشران، فشار و همچنین دما در عملکرد تراسترهای شیمیایی، دقت بالا در نحوه داده‌برداری و ثبت داده‌ها، بسیار حائز اهمیت است. از این رو، سکوی اندازه‌گیری نیروی پیشران در این آزمایشگاه، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
 
صمیمی در پایان، ضمن ارج نهادن به مقام والای شهدا و تاکید بر ادامه راه این عزیزان گفت: مرکز تجمیع و یکپارچه سازی سامانه‌های پیشرانش فضایی با نام شهدای علم و فناوری پژوهشگاه مزین شد.
 
گفتنی است با توجه به منحصر به فرد بودن این آزمایشگاه در کشور، علاوه بر ارائه خدمات به سایر پروژه‌های جاری پژوهشگاه فضایی ایران، این آزمایشگاه آمادگی ارائه خدمات به سایر پروژه‌های ملی در حوزه تراسترهای فضایی را دارد.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.