تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

October 5, 2020
15:03 دوشنبه، 14ام مهرماه 1399
کد خبر: 116881

شکایت اپل علیه «گیپ» به دلیل فروش غیرقانونی دستگاه‌های قدیمی این شرکت

 
اپل به‌تازگی شکایتی را علیه شرکت کانادایی گیپ (GEEP) تنظیم کرده و مدعی شده که این شرکت بیش از 103 هزار دستگاه از گوشی‌های آیفون، آیپد و اپل واچ را که قرار بوده بازیافت شوند، به صورت غیرقانونی مجددا به فروش رسانده است.
 
طبق متن شکایت اپل، گیپ دست کم 11 هزار و 766 پوند برابر با 5.3 تن از دستگاه‌های اپل را که به منظور بازیافت در اختیار این شرکت قرار داده شد، در بازار به فروش رساند. ادعایی که حتی توسط خود شرکت گیپ نیز تایید شد.
 
طبق گزاش وب‌سایت Logic، اپل از ژانویه 2015 تا دسامبر 2017، بالغ بر 500 هزار دستگاه آیفون، آیپد و اپل واچ را برای این شرکت کانادایی ارسال کرد که بعد از بازرسی‌های صورت‌گرفته، مشخص شد که 18 درصد از این دستگاه‌ها همچنان در شبکه مخابراتی فعال هستند.
 
اپل بعد از فاش شدن این اتفاق، خواستار دریافت تقریبا 22.7 میلیون دلار از این شرکت شد. البته شرکت گیپ، خود را از این اتهامات مبری می‌داند و طی بیانیه‌ای اعلام کرد که سه تن از کارمندان این شرکت شخصا اقدام به سرقت این دستگاه‌ها کرده‌اند و شکایتی نیز علیه آن‌ها تنظیم شده است.
 
اپل اما چنین عقیده‌ای ندارد و می‌گوید که این کارمندان جزو مدیران ارشاد شرکت به شمار می‌روند. طبق آخرین گزارش‌ها، در سال گذشته میلادی بالغ بر 5.3.6 میلیون تن زباله الکترونیکی در جهان تولید شد که از دستگاه‌هایی همچون گوشی، رایانه، وسایل خانگی و دیگر محصولات تشکیل شدند.
 
اپل نیز همانند دیگر شرکت‌های فعال در حوزه فناوری، سعی کرده تا میزان تولید این زباله‌ها را به حداقل برساند و آن‌ها را وارد فرآیند بازیافت کند. اپل از طریق ربات‌هایی به نام Daisy و Dave که توسط مهندسان این شرکت تولید شده، نسبت به بازیافت گوشی‌های آیفون اقدام می‌کند.
 
با این حال، این شرکت بخش زیادی از فرآیند بازیافت و استخراج مواد الکترونیکی باارزش از محصولات خود را به سایر شرکت‌ها می‌سپارد و شرکت گیپ نیز از سال 2015 تا 2018، این مسئولیت را بر عهده داشته است. ریفربیش کردن و فروش مجدد دستگاه‌ها، بخشی از کسب و کار شرکت گیپ است.
 
اما اپل معتقد است که فروش مجدد این دستگاه‌ها، اقدام اشتباهی بوده است چرا که کیفیت این دستگاه‌ها مورد تایید اپل قرار نگرفتند و استانداردهای امنیتی آن‌ها نیز مورد بررسی قرار نگرفتند. در بیانیه اپل آمده است: زمانی که دستگاهی برای بازیافت ارسال می‌شود، بدین معنی است که دیگر شرایط فروش مجدد را ندارند و اگر به وسیله تعبیه قطعات تقلبی، قابل استفاده باشند، ممکن است با بروز مشکلاتی در بخش‌های مختلف همانند باتری، سلامت و امنیت کاربر را به خطر بیندازند.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.