طی روزهای اخیر تماسهایی از طریق تلفن گویای شرکت مخابرات مازندران با مالکان تلفنهای همراه اول گرفته میشود که در آن مالکان تلفن تهدید می شوند در صورت عدم پرداخت بدهی خط تلفنشان واگذار خواهد شد.
این روزها مردم مازندران در کنار دریافت انبوه پیامک های مربوط به قبوض با پدیدهای نوظهور مواجه هستند. تماس تلفنی خطوط گویای مخابرات که از مشترکین می خواهد در فرصت مقرر بدهی خود را پرداخت کنند و در غیر این صورت خط تلفن آنها واگذار می شود.
طی روزهای اخیر شهروندانی از شهرستان های بابل ، آمل و محمودآباد در تماس با خبرنگار ایرنا از به کار بردن ادبیات تهدیدآمیز از سوی مخابرات در شرایط کرونایی گله کردند و برخی از آنها هم گفتند که بدهیشان در حد قابل توجهی نیست و بدهی انباشته شده محسوب نمی شود که نیازمند به کار بردن ادبیات تهدیدی باشد.
این شهروندان با تاکید بر این که دریافت هزینه تلفن و هرگونه خدمات دیگری حق ارائه کننده خدمات است ، ولی پذیرفته نیست یک شرکت رسمی بابت بدهی ناچیز مشترکین و اغلب کمتر از ۲۰ هزار تومان پیام تهدید آمیز ارسال کند.
برخی از این شهروندان هم مدعی شدند که آخرین قبض تلفنشان را ماه گذشته پرداخت کردند و بدهی قبلی ندارند ولی با این وجود مخابرات برایشان پیام تهدید آمیز ارسال کرده است.
بررسی نشان می دهد در پیامی که از طریق تلفن گویای شرکت همراه اول ارسال شده است ، اپراتور خطاب به مشترک می گوید " مشترک عزیز شما تا روز پانزدهم ماه جاری فرصت دارید قبض تلفن همراه خود را پرداخت کنید ، در غیر این صورت خط تلفن همراه شما به فرد دیگری واگذار می شود ".
حق مالکیت مشترکین واگذار ناپذیر است
مدیر روابط عمومی شرکت مخابرات مازندران در گفت و گو با خبرنگار اظهار داشت: حق مالکیت بر سیم کارت یا خط تلفن همراه و ثابت مشمول قوانین مالکیت است و قابل انتقال و واگذاری از سوی کسی یا شرکتی نیست.
حسنعلی ایزدی از چنین تماسی ابراز بی اطلاعی کرد و افزود : تمامی فعالیت و ارتباط مخابرات با مشترکین طبق نص صریح قانون است زیرا در غیر این صورت مشمول جرایم بسیار سنگینی از سوی سازمان تنظیم مقررات خواهد شد که کمترین میزان این جریمه یک میلیارد تومان است.
وی گفت : البته همچنین طبق مقررات شرکت مخابرات ایران که مشترکین در زمان خرید اشتراک آن را خوانده و امضا می کنند، حتی در صورت عدم ارسال قبض، مشترکین موظف هستند که از میزان بدهی خود مطلع شده و در جهت پرداخت آن اقدام کنند.
مدیر روابط عمومی مخابرات مازندران مهلت پرداخت بدهی برای تلفن همراه را تا پانزدهم هر ماه و تلفن خانگی را تا دهم ماه عنوان کرد و گفت: در صورت عدم پرداخت بدهی ، مخابرات این اجازه را دارد که خط مشترک را یک طرفه و پس از طولانی شدن مدت بدهی آن را به طور کامل قطع کند.
ایزدی افزود : این اختیار قانونی به معنای واگذاری خط تلفن و یا سیم کارت نمی شود ، زیرا سیمکارت در مالکیت شخص قرار دارد و باید با اجازه و از طریق او واگذار شود.
وی با تاکید بر بی اطلاع بودن از پیام صوتی ارسال شده به مشترکان ، گفت : تلفن گویا یا سامانه هوشمند پیامکی مخابرات تنها جنبه هشدار و اطلاع رسانی دارد و به هیچ وجه جنبه تهدید ندارد.
مدیر روابط عمومی شرکت مخابرات مازندران همچنین در پاسخ به قطعی تلفن همراه و ثابت با مبالغ ناچیز بدهی هم اظهار داشت : این اقدام به صورت سیستمی انجام می شود و از اختیار استان ها خارج است.
مازندران دارای یک میلیون و ۴۸۵ هزار مشترک تلفن ثابت (خانگی)، ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار موبایل همراه اول اعتباری و دائمی است. البته با در نظر گرفتن شرکت های دیگر در حوزه تلفن همراه حدود هشت میلیون سیم کارت در استان مازندران در دست مردم قرار دارد.