سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

October 26, 2020
14:41 دوشنبه، 5ام آبانماه 1399
کد خبر: 117489

ابداع نمایشگر مخصوص برای واقعیت مجازی

محققان فناوری ابداع کرده اند که چالشی در نمایشگرهای مخصوص واقعیت مجازی را برطرف و تصویری ایده آل فراهم می کند.
 
 
 
 به نقل از انگجت، بسیاری از طرفداران هدست های واقعیت مجازی از مشکلی به نام screen door  گله دارند. این مشکل در حقیقت  به فاصله بین پیکسل هایی اشاره دارد که هنگام نگاه کردن به نمایشگر از فاصله بسیار نزدیک به چشمان، متوجه آن می شوید. درهمین راستا محققان سامسونگ و دانشگاه استنفورد راه حلی برای چالش یافته اند.
 
آنها یک فناوری «او ال ای دی» توسعه داده اند که از وضوح تصویر تا ۱۰ هزار پیسکل به ازای هر اینچ پشتیبانی می کند. چنین وضوحی بسیار بالاتر از آن چیزی است که به طور مجازی در نمایشگرهای فعلی ارائه می شود.
 
این فناوری جدید از فیلم هایی برای انتشار نور سفید بین لایه های منعکس کننده استفاده می کند. یکی از این فیلم ها از جنس نقره و دیگری از فلزی منعکس کننده نور با شیارهایی بسیار نازک و مقیاس نانو است. این  سطح نوری متا ویژگی های انعکاس را تغییر می دهد و سبب می شود رنگ های مشخصی در پیکسل ها تشدید شوند. چنین طرحی سبب می شود پیکسل هایی با تراکم بالاتر در نمایشگر استفاده شود. اما به اندازه ای که در برخی نمایشگرهای او ال ای دی تلویزیون دیده می شود، به درخشندگی آسیب نمی رساند.
 
چنین فناوری برای توسعه واقعیت مجازی و واقعیت افزوده ایده آل است و در حقیقت تصویر مجازی بی عیب و نقصی ایجاد می کند. البته ممکن است چند سال طول بکشد تا چنین نمایشگری به بازار عرضه شود زیرا نیازمند قدرت رایانشی بسیار بالاتر است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.