اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

November 10, 2020
14:59 سه شنبه، 20ام آبانماه 1399
کد خبر: 117951

طراحی و ساخت سامانه «سار هواپایه» به اتمام رسید

 
 
طراحی و ساخت سامانه «سار هواپایه» برای تصویربرداری از پشت ابر، نواحی پوشیده شده از دود و گرد و خاک و امکان کشف اهداف یا اشیاء فلزی استتار شده توسط پژوهشگران ایرانی به اتمام رسید.
 
رادار دهانه مصنوعی یا سار (SAR) نوعی از رادار است که بر روی سکوهای متحرکی مثل هواپیما، پهپاد و ماهواره نصب می‌شود و در حین حرکت سکو، رادار با ارسال متناوب پالس به سطوح و دریافت بازگشتی آن، قادر است تصویری دقیق از ناحیه هدف تولید کند. 
 
تازه‌ترین خبرها می‌گوید، پژوهشگران پروژه طراحی و ساخت سامانه سار هواپایه با قابلیت استخراج برخط تصاویر؛ آزمون‌های پروازی پروژه را در زمان‌بندی تعیین شده، با موفقیت به اتمام رساندند.
 
به گزارش پژوهشگاه فضایی ایران، «رحیم اقرء» رئیس پژوهشکده مکانیک ضمن اعلام خبر اتمام موفق تست‌های پروازی پروژه سامانه سار هواپایه، گفت: قابلیت‌ها و مزایای عمده این نوع از تصویربرداری باعث توجه روزافزون همه کشورهای توسعه یافته به این فناوری شده و در دهه‌های اخیر در این کشورها سرمایه‌گذاری هنگفتی در صنعت سار صورت گرفته است.
 
اقرء با اشاره به قابلیت تصویربرداری از پشت ابر، قابلیت تصویربرداری در تمام ساعات شب و روز (مستقل از نور خورشید)، قابلیت تصویربرداری از نواحی پوشیده شده از دود و گرد وخاک، مستقل بودن کیفیت تصویر راداری از فاصله، امکان کشف اهداف یا اشیاء فلزی استتار شده را از محاسن مهم تصویربرداری راداری دانست. این سامانه به علت دستیابی به کیفیت بالا در تصاویر استخراج شده، می‌تواند بخش زیادی از نیازمندی کشور در این زمینه را مرتفع ‌سازد.
 
اقرء اظهار داشت: حساسیت و اهمیت این فناوری به حدی زیاد است که کشورهای توسعه یافته فناوری سار را به انحصار خود درآورده‌اند.
 
وی افزود؛ دلیل اصلی اجتناب این کشورها از فروش این سامانه به ایران، جلوگیری از بهره‌برداری ما از مزایای چشم‌گیر چنین سامانه‌ای است. در این راستا، پژوهشکده مکانیک پژوهشگاه فضایی ایران با تلاش شبانه‌روزی نخبگان علمی و فنی خود؛ طراحی، ساخت، تست و بهره برداری از یک رادار تصویربرداری هواپایه (سامانه ISRC_SAR) با قابلیت استخراج تصویر به صورت برخط را در آبان‌ماه سال ۹۸ در دستور کار خود قرار داد و در نهایت با تست موفق عملیاتی در آبان سال ۱۳۹۹، آن را با موفقیت به اتمام رساند.
 
رئیس پژوهشکده مکانیک در خصوص کاربردهای سامانه سار هواپایه توضیح داد که این سامانه دارای کاربردهای زیادی در حوزه‌های مختلفی نظیر حوادث غیرمترقبه، حوزه‌های نظامی، مرزبانی، کشاورزی، مطالعات خاک و آب است ولی کاربرد آن در مدیریت حوادث غیرمترقبه، از مهم‌ترین قابلیت‌های این سامانه است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.