اپلیکیشن

تلفن همراه

سیستم‌عامل و نرم‌افزار

فناوری اطلاعات

November 28, 2020
11:38 شنبه، 8ام آذرماه 1399
کد خبر: 118525

مایکروسافت می‌خواهد با پروژه Latte اپ‌های اندرویدی را به ویندوز ۱۰ بیاورد

امکان اجرای اپ‌های اندرویدی روی ویندوز ۱۰ خواسته بسیاری از کاربران سیستم عامل مایکروسافت است. حالا به نظر می‌رسد این کمپانی به زودی با یک راه‌حل نرم‌افزاری تحت پروژه «Latte» اجرای اپ‌های اندرویدی روی ویندوز ۱۰ را بدون نیاز به تغییر کد ممکن می‌کند. البته این اولین باری نیست که مایکروسافت برای اجرای اپ‌های اندرویدی در ویندوز تلاش می‌کند.
 
مایکروسافت از مدت‌ها قبل به دنبال اجرای اپ‌های اندرویدی روی ویندوز ۱۰ بوده و برای این کار پروژه‌ای به نام «Astoria» را راه‌اندازی کرد که البته تجاری نشد. در گذشته گزارشی درباره امکان اجرای این برنامه‌ها روی سیستم عامل مایکروسافت منتشر شده بود و حالا شاهد انتشار جزئیات بیشتری درباره آن هستیم. این شرکت می‌خواهد با یک پروژه جدید، Latte این کار را انجام دهد.
 
ظاهرا پروژه Latte تحت زیرسیستم ویندوز برای لینوکس (WSL) است، با این حال مایکروسافت برای اجرای اپ‌های اندرویدی روی ویندوز باید یک زیرسیستم اندروید برای این برنامه‌ها ایجاد کند. مایکروسافت اعلام کرده که WSL در آینده نزدیک از اپ‌های GUI لینوکس و شتاب‌دهنده GPU پشتیبانی خواهد کرد که عملکرد اپ‌های اجرای شده از طریق WSL را بهبود می‌دهد.
 
انتظار نداریم پروژه Latte شامل پشتیبانی از سرویس‌های Play شود و گوگل نیز اجازه نمی‌دهد که آن‌ها روی سیستم عامل دیگری جز اندروید و کروم نصب شوند. با توجه به این موضوع، اپ‌هایی که نیازمند API سرویس‌های Play هستند، باید قبل از اجرای روی ویندوز چنین وابستگی را از بین ببرند.

 
در حال حاضر کاربران می‌توانند اپ‌های اندرویدی را به وسیله اپ «Your Phone» روی کامپیوتر خود استریم کنند، اما این ویژگی محدود به چندین گوشی سامسونگ می‌شود و همیشه هم عملکرد بی‌نقصی ندارد. اگر بتوانیم اپ را به صورت مستقیم روی کامپیوتر نصب کنیم، تجربه کاربری بسیار بهتری خواهیم داشت. علاوه بر این، دیگر به گوشی‌های خود وابسته نخواهیم بود.
 
توسعه‌دهندگان با پروژه Latte می‌توانند اپ‌های اندرویدی که فاقد نسخه مخصوص ویندوز هستند را به سیستم عامل مایکروسافت بیاورند. با این وجود بسیاری از برنامه‌های اندرویدی برای گوشی‌های هوشمند طراحی شده‌اند و حتی روی تبلت‌ها هم عملکرد خوبی ندارند، بنابراین احتمالا به بهینه‌سازی زیادی برای اجرای مناسب روی نمایشگر بزرگ کامپیوترها و لپ‌تاپ‌ها نیاز خواهند داشت.
 
اگر مایکروسافت این پروژه را متوقف نکند، احتمالا به عنوان بخشی از بروزرسانی پاییز ۲۰۲۱ ویندوز ۱۰ در اختیار کاربران قرار می‌گیرد.
 
مایکروسافت با قابلیت جدید خود با اپل مبارزه خواهد کرد. اپل چندین هفته پیش همراه با رونمایی از چیپ M1، از امکان اجرای اپ‌های iOS روی آن خبر داد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.