تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

November 29, 2020
14:44 یکشنبه، 9ام آذرماه 1399
کد خبر: 118574

تصمیم ناگهانی بانک مرکزی: اجبار تمام کسب‌وکارهای آنلاین به داشتن کد مالیاتی

 
 
مدیران شاپرک در جلسه‌ای آنلاین با پرداخت‌یاران در روزگذشته (شنبه ۸ آذر) اعلام کردند که از این پس کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ برای درگاه اینترنتی و گرفتن دستگاه پوز باید کد مالیاتی داشته باشند و این قانون باید از ساعت ۱۲ شب همان روز اجرا شود.
 
اعلام ناگهانی این خبر واکنش‌های اعتراضی شرکت‌های فین‌تکی را به دنبال داشت و با توجه به پیگیری‌هایی که انجام دادند، بانک مرکزی اجرای آن را دو هفته به تعویق انداخت. مدیران کسب‌وکارهای فین‌تکی اعلام کردند که در صورت ادامه پیدا کردن این موضوع آن‌ها به دیوان عالی اداری مراجعه خواهند کرد.
 
به گفته امیری قانونی در سال گذشته درباره پایانه‌های فروش فروشگاهی و صندوق‌های فروشگاهی به عنوان ابزار پرداخت توسط بانک مرکزی تصویب شده بود که هدف آن تفکیک پرداخت‌های تجاری از شخصی و فرار از مالیات بوده است.
 
مصطفی امیری، بنیان‌گذار زرین‌پال با اشاره به پیام مهرام محرمیان، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در توییتر که اعلام کرده است آن‌ها از چند ماه پیش برای جلوگیری از فرار مالیاتی در پی برنامه‌ریزی این موضوع بوده‌اند؛ گفت: «این این حجم از تغییرات برای پذیرندگان شرکت‌ها طبیعی نیست و اعلام آن بدون هیچ اطلاع قبلی نشان از اجرای نادرست مجریان دارد. از یک سال پیش بانک مرکزی برای جلوگیری از فرار مالیاتی، قانون فروشگاهی را تصویب کرد. طبق ماده ۱۰ و ۱۱ این قانون، افراد مشمول پس از دریافت و فعال شدن ابزار پرداخت مانند درگاه‌ها و دستگاه‌های پوز باید اطلاعاتی مانند شماره ترمینال، شماره حساب و زمینه فعالیت یعنی کد صنف را از طریق سامانه کارپوشه به سازمان اعلام کنند. در غیر اینصورت به ازای هر تراکنش ده درصد یا دویست هزار تومان از مبلغ به عنوان درآمد مالیاتی کسر می‌شود. اما اقدام فعلی آن‌ها به صورت کامل با متن قانون متفاوت است.»
 
او در ادامه می‌گوید که در عمل مکانیزمی که توسط شاپرک اجرا شده است با موضوعی که در متن قانون وجود دارد مغایرت دارد و اجرای آن یک سد برای کسب‌وکارها است در حالی که اگر فقط به متن قانون عمل می‌کردند؛ شرایط متفاوت بود. او در این‌باره می‌گوید: «این موضوع مانع بزرگی برای بسیاری از افرادی که قصد راه‌اندازی کسب‌وکاری را دارند؛ به شمار می‌آید. از سوی دیگر حداقل ۱۰ هزار ساختمان در تهران برای پرداخت شارژ و کارهای ساختمان از استارتاپ‌های فین‌تکی استفاده می‌کنند و در متن قانون این افراد مشمول دریافت کد مالیاتی نمی‌شوند اما در اجرای جدید آن‌ها باید برای این کار اقدام کنند که کاری غیر ضروری است.»
 
جایگزین شدن روش کارت به کارت
بنیان‌گذار زرین‌پال اعتقاد دارد که با توجه به فشارها به نظر می‌رسد مسئولان مربوطه قصد دارند تا ابزار کارت به کارت را به یک ابزار پرداخت تبدیل کنند. او با اشاره به انحصار ابزار کارت به کارت در شرکت‌های بزرگ بیان می‌کند: «از ابتدای این ماه ۲۰ درصد کارمزد کارت به کارت افزایش پیدا کرده و سقف مبلغ از ۳ به ۱۰ میلیون افزایش یافته، در واقع از یک سمتی برای کسب‌وکارها سد ایجاد کردند و از سوی دیگر اتوبان جدیدی را افتتاح کرده‌اند که احتمال می‌رود هیچ کنترلی روی آن وجود ندارد. در روش جدید آن‌ها از مشکلات موجود در ابزار پرداخت هیچ خبری نیست که باعث رقابت نابرابر است و بانک مرکزی از این موضوغ منتفع است.»
 
او در ادامه می‌گوید: «در یکسال گذشته بانک مرکزی بدون هیچ دلیل موجه‌ایی هیچ آماری از کارت به کارت منتشر نکرده است.»
 
او با اشاره به خواسته‌ای که از بانک مرکزی دارند؛ اعلام می‌کند: «توقع ما این است که بانک مرکزی به متن قانون عمل کند و در قدم دوم آمار کارت به کارت به سایت بانک مرکزی برگردد.تغییرات این ابزار با سایر ابزارها گذاشته شود که بتوان ارزیابی کرد که این ابزار قبل از این تغییرات چه درآمدی داشته است.»
 
مطالبه‌گری کسب‌وکارهای فین‌تکی
 
او می‌گوید که روز گذشته در جلسه‌ای همه شرکت‌های فین‌تکی برای اجرای قانون تصویب شده در سال گذشته، اعلام آمادگی کرده‌اند؛ اما پذیرای اجرای نادرست آن نیستند. امیری توضیح می‌دهد: «اگر بانک مرکزی برای این موضوع تدبیری جدید در نظر نگیرد، از طریق دیوان عدالت اداری خواستار اجرای قانون اصلی خواهیم شد.»
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.