تلفن همراه

گوشی

December 4, 2020
12:14 جمعه، 14ام آذرماه 1399
کد خبر: 118726

بررسی ادعای اپل؛ آیا آیفون 12 واقعا ضدآب است؟

اپل در مراسم رونمایی از گوشی‌های آیفون 12 خود اعلام کرد که هر چهار مدل از استاندارد IP68 بهره می‌برند. این یعنی هر چهار نسخه آیفون 12، آیفون 12 مینی، آیفون 12 پرو و آیفون 12 پرو مکس می‌توانند در عمق تقریبا 6 متری آب به مدت 30 دقیقه جان سالم به در ببرند.
 
حال به منظور بررسی صحت و سقم ادعای اپل، مقاومت این گوشی‌ها در برابر نفوذ آب مورد تست و ارزیابی قرار گرفت. طبق آنچه در صفحه پشتیابنی اپل آمده است، کاربر نباید عمدا گوشی خود را زیر آب فرو ببرد و یا در حین شنا از آن استفاده کند. همچنین گوشی نباید در محیط‌هایی با دمای بالا نگهداری شود.
 
تست نخست؛ عمق 6 متری
اما برای پی بردن به درستی ادعای این شرکت، راهی جز فرو بردن آیفون 12 در اعماق آب وجود نداشت. در تست نخست، گوشی آیفون در عمق 6 متری و به مدت 30 دقیقه قرار گرفت. این در حالی بود که نمایشگر روشن گوشی به سمت دوربینی که در نزدیکی آن تعبیه شده بود، قرار داشت و همه چیز در زیر آبی با دمای 11 درجه سلیوس قابل رویت بود.
 
بعد از اتمام 30 دقیقه، گوشی از آب خارج و با کمک یک پارچه خشک شد. با چند ثانیه کار با گوشی مشخص شد که قابلیت لمس نمایشگر و همچنین دکمه‌های تنظیم صدا با خوبی کار می‌کنند. دوربین‌های پشتی و جلویی نیز بدون هیچگونه علائمی‌از اختلال در عملکرد، مثل قبل کار می‌کردند و همه چیز طبیعی به نظر می‌رسید.

همچنین بلندگوی گوشی نیز توانست یک صوت ضبط‌شده را با کیفیت مناسب پخش کند. در صفحه پشتیبانی اپل آمده که در مواقعی که آیفون در معرض آب قرار می‌گیرد، می‌توان قسمت پایینی و درگاه لایتنینگ را در مقابل یک فن گرفته و آن را خشک کرد.
 
تست دوم؛ عمق 20 متری
از آنجایی که آیفون 12 توانست در تست نخست، سربلند بیرون بیاید، آزمایش سخت‌تری برای آن در نظر گرفته شد. در این تست، گوشی در عمق تقریبا 20 متری آب یعنی سه برابر عمیق‌‌تر از تست قبلی و حداکثر عمق اعلام شده از سوی اپل قرار گرفت. دمای آب نیز در این آزمایش، برابر با 10 درجه سلیوس بود.
 
همانند تست قبلی، با یک دوربین، نمایشگر گوشی که در حالت روشن قرار داشت، زیرنظر بود. بعد از اتمام 30 دقیقه و عدم مشاهده هیچگونه علامتی از اختلال در عملکرد نمایشگر، تصمیم گرفته شد تا 10 دقیقه دیگر نیز به این زمان اضافه شود و در نهایت گوشی بعد از 40 دقیقه از عمق 20 متری خارج شد.

بعد از خشک کردن، تست واکنش نمایشگر و دکمه‌های تنظیم صدا و پاور انجام شد و در کمال تعجب، مشخص شد که تمامی‌این بخش‌ها به خوبی کار می‌کنند. اگرچه صدای اسپیکر اندکی ضعیف شده بود اما همچنان قابل شنیدن بود.
 
در مرحله قبل و بعد از بررسی عملکرد دستگاه بعد از خارج کردن از آب، گوشی به مدت 72 ساعت خاموش بود تا خشک شود. پس از روشن شدن، اگرچه گوشی کاملا خشک شده بود، اما در لنزهای سه گانه پشتی و لنز جلویی به اصطلاح مه‌گرفتگی مشاهده شد.
 
بعد از پر شدن شارژ باتری، در نمایشگر آیفون 12 دستور عیب‌یابی نمایش داده شد. بعد از چند بار تلاش برای عیب‌یابی از طریق گوشی و عدم امکان ریست کردن، آیفون 12 به یک مک بوک متصل و گوشی ریست شد. اگرچه ریست اتفاق افتاد، اما همچنان پیام عیب‌یابی روی نمایشگر ظاهر می‌شد.
 
به نظر می‌رسید که در پی قرار گرفتن طولانی مدت گوشی در زیر آب، قسمتی از دستگاه آسیب دیده و این پیغام خطا نمایش داده می‌شود. با این حال، نتایج آزمایش اخیرا نشان داد که آیفون 12 به خوبی توانسته قابلیت بالای خود در ضدآب بودن را ثابت کند و نشان دهد و به معنای واقعی از استاندارد IP68 برخوردار است. اما همانند سایر دستگاه‌های الکترونیکی، برای مدت زمانی مشخص می‌تواند در زیر آب دوام بیاورد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.