امنیت

فناوری اطلاعات

December 15, 2020
16:27 سه شنبه، 25ام آذرماه 1399
کد خبر: 119133

ماجرای یکی از کم‌نظیرترین حملات سایبری تاریخ

 
 
مرکز مدیریت راهبردی افتا اعلام کرد: مهاجمان سایبری که به شرکت امنیتی فایرآی (FireEye) و وزارت خزانه‌داری آمریکا حمله کردند، به اطلاعات ۱۸ هزار مشتری نرم افزار Orion Platform هم نفوذ کردند.
 
به گزارش روابط عمومی مرکز مدیریت راهبردی افتا، یک هفته پس از وقوع حملات پیچیده سایبری به شرکت امنیتی فایرآی (FireEye) و وزارت خزانه‌داری آمریکا ، اکنون مشخص شده است که مهاجمان قبل از این، با رخنه به سولار ویندز (SolarWinds) موفق به تزریق کد آلوده به یکی از محصولات ساخت این شرکت با نام Orion Platform شده بودند و از طریق این نرم‌افزار به بیش از ۱۸ هزار مشتری آن محصول نفوذ کردند.
 
این روش حمله به زنجیره تأمین (Supply Chain Attack) معروف است. در این نوع حملات سایبری، مهاجمان با بهره‌جویی از اجزای آسیب‌پذیر در زنجیره تأمین یک سازمان به آن رخنه و یا آن را دچار اختلال می‌کنند.
 
وزارت امنیت داخلی آمریکا، با انتشار بخشنامه‌ای اضطراری از تمامی سازمان‌های فدرال این کشور خواسته است تا به‌سرعت نسبت به قطع ارتباط نسخ آسیب‌پذیر Orion Platform اقدام کنند.
 
شرکت فایرآی هم اعلام کرد که مهاجمان موفق به سرقت ابزارهای دیجیتال Red Team شده‌اند که این شرکت برای شناسایی آسیب‌پذیری سیستم‌ها در شبکه مشتریان خود، از آنها استفاده می‌کند.
 
پایگاه اینترنتی  blog.malwarebytes نوشته است: انتظار می‌رود در روزها، هفته‌ها و حتی شاید ماه‌های آتی ابعادی دیگر از این کم‌نظیرترین حملات سایبری روشن شود.
 
کارشناسان معاونت بررسی مرکز مدیریت راهبردی افتا، توصیه می کنند تا کارشناسان IT دستگاه‌های زیرساخت در کوتاهترین زمان ممکن، با استفاده از محصولات ضدویروس و ابزارهای امنیتی، وجود هرگونه نشانه آلودگی را بررسی کنند.
 
دستگاه‌های زیرساخت همچنین، باید با انجام بررسی دقیق، فراگیر و جامع امنیتی، زیرساخت‌های فیزیکی و ابری را بازبینی و مقاوم‌سازی کنند.
 
متخصصان IT زیرساخت‌های کشور، باید در اسرع وقت نسبت به جدا کردن هر سیستمی که روی آن Version ۲۰۱۹,۴ HF ۵ تا Version ۲۰۲۰.۲.۱ محصول SolarWinds Orion Platform نصب است اقدام کنند. این نسخ در فاصله مارس ۲۰۲۰ تا ژوئن ۲۰۲۰ عرضه شده بودند.
 
کارشناسان معاونت بررسی مرکز افتا از متخصصان IT در زیرساخت‌ها خواسته‌اند تا در نخستین فرصت، SolarWinds Orion Platform را بهVersion ۲۰۲۰.۲.۲.۱HF۱ ارتقا داده و پس از اطمینان از عدم وجود هرگونه آلودگی، سیستم‌ها را به حالت قبل بازگردانند.
 
اطلاعات فنی، گزارش‌های شرکت‌های امنیتی از این حملات سایبری، توصیه‌نامه سولار ویندز، مجموعه قواعد شرکت فایر آی برای شناسایی نشانه‌های آلودگی مرتبط با سولار ویندز و نشانه‌های آلودگی (IoC) در پایگاه اینترنتی مرکز مدیریت راهبردی افتا به نشانی https://www.afta.gov.ir/portal/home/?news/۲۳۵۰۴۶/۲۳۷۲۶۶/۲۴۲۴۱۹/ قابل مشاهده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.