تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

December 16, 2020
14:19 چهارشنبه، 26ام آذرماه 1399
کد خبر: 119166

برقراری ارتباط سرمایه‌گذاری‌های جسورانه با استارت‌آپ‌ها برای تامین مالی

 
 
به گفته معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دولت برای تصحیح چالش مداخله‌گری و رقابت با بخش خصوصی، باید مسیر تامین مالی کسب‌وکارهای نوپا را تغییر دهد و خدمت «بوم‌سرمایه»، سکوی جورسازی کسب‌وکارهای نوپا و سرمایه‌گذاری‌های جسورانه است.
 
 استارت‌آپ‌ها که غالبا به شرکت‌های نوپای حوزه فناوری اطلاق می‌شوند، اگرچه به‌واسطه روش‌های نوآورانه و مبتنی‌بر تکنولوژی روزی که پیش‌ می‌گیرند، می‌توانند آینده روشنی برای کسب‌وکارها رقم بزنند و شیوه‌های سنتی را با شیوه‌های جدید کم‌هزینه‌تر و بهینه‌تر جایگزین کنند، همچنان موانعی را هم پیش‌رو دارند.
 
 از جمله این موانع می‌توان به عدم ثبات اقتصادی و به‌روز نبودن قوانین متناسب با رشد فناوری‌ها ی نوین اشاره کرد. البته تامین مالی برای استارت‌آپ‌ها هم همواره موضوع مهمی بوده و به‌همین دلیل سرمایه‌گذاری که با آگاهی از چالش‌های پیش روی مسیر استارت‌آپی، به این بخش اعتماد کند، می‌تواند قوت قلبی برای مالکان استارت‌آپ‌ها که اغلب موارد جوانان امیدوار و جویای نام هستند، محسوب شود. 
 
 تأمین مالی استارت‌آپ‌ها و تسهیل قوانین برای آن‌ها از مواردی است که می‌تواند راه را برای این کسب‌وکارهای نوپا باز کند، بویژه استارت‌آپ‌های حوزه فناوری که می‌توانند در مدت کوتاهی راه بسیاری را طی کرده و به تک‌شاخ‌های حوزه تبدیل شوند. به همین دلیل مسؤولان این حوزه برای حل کردن مشکلات کسب‌وکارهای نوپا، تصمیم به راه‌اندازی طرح نوآفرین گرفتند.
 
مسؤولان، نوآفرین را طرحی جهت آسان‌سازی قانون‌مندتر کردن استارت‌آپ‌ها و تسهیل ورود آن‌ها به فرایندهای رسمی کسب‌وکار می‌دانند و در این راستا شرکت‌ها و تیم‌های نوپا، شرکت‌های رشدیافته، شتاب‌دهنده‌ و مراکز رشد، افراد علاقه‌مند به حوزه نوآفرینی و سرمایه‌گذاران می‌توانند در این طرح حاضر شوند.
 
در این راستا به نقل از سازمان فناوری اطلاعات، امیر ناظمی، در مراسم آغاز به کار خدمت بوم‌سرمایه، نقش دولت در چگونگی حمایت کسب‌وکارها را موضوعی جدی دانست و تاکید کرد: دولت برای تصحیح دو چالش مداخله‌گری و رقابت با بخش خصوصی، می‌بایست مسیر تامین مالی کسب و کارهای نوپا را تغییر دهد. در این مسیر، خدمت بوم‌سرمایه می‌تواند نقش حایز اهمیتی را در دنیای اقتصاد اشتراکی و سکو(platform)ها ایفا کند.
 
رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران در زمینه اصلی‌ترین ویژگی‌ها و به عبارت دیگر دستاوردهای بوم‌سرمایه بیان کرد: با استفاده از این خدمت، استارت‌آپ‌هایی که نیازمند تامین مالی هستند، می‌توانند به ارایه محصول و یا خدمت خود بپردازند. در این میان، صندوق‌های جسورانه نیز با استفاده از امکان دسترسی به درخواست‌های مطرح‌شده، می‌توانند از این به اصطلاح پلتفرم جورسازی استفاده کنند. ضمن این که دولت نیز به جای این که رقیب بخش خصوصی باشد، دو طرف را به یکدیگر معرفی می‌کند تا از مزایای یکدیگر بهره‌مند شوند.
 
ناظمی گفت: اعطای تسهیلات به استارت‌آپ‌ها یک روش تامین مالی نامناسب است. اما ارایه وام از محل وجوه اداره‌شده به سرمایه‌گذاران جسور (VC) و سرمایه‌گذاران جسور شرکتی(CVC)، علاوه بر این که امکان سرمایه‌گذاری را افزایش می‌دهد به جذابیت آن می‌انجامد. لذا امیدواریم با حضور سرمایه‌گذاران، زیست‌بوم استارت‌آپی کشور، ابزاری برای ارتباط میان کسب‌وکارهای نوپا و سرمایه‌گذاران باشد.

پیش از این نیز ناظمی درباره تامین مالی استارت‌آپ‌ها اظهار کرده بود: تامین مالی مستقیم دولتی می‌تواند پر از فساد باشد؛ خصوصا وقتی ارزیابی‌های انسانی جایگزین معیارهای عینی و شفاف شود. از سوی دیگر تامین مالی با استفاده از برخی از روش‌ها مانند وام دادن نیز اساسا برای استارت‌آپ‌ها روش مطلوبی نیست. در حقیقت بهتر است استارت‌آپ‌ها از سرمایه‌گذاری جسورانه به جای وام استفاده کنند. بر این اساس سیاست‌های تامین مالی غیرمستقیم اهمیت پیدا می‌کند.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.