سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

December 19, 2020
14:38 شنبه، 29ام آذرماه 1399
کد خبر: 119242

غول نرم افزاری مایکروسافت پردازنده طراحی می‌کند

 
 
شرکت مایکروسافت سرگرم طراحی پردازنده برای استفاده در رایانه های سروری است که این خدمات ابری این شرکت را می گردانند.
 
منابع آگاه اظهار کردند بزرگترین شرکت نرم افزاری جهان از طراحیهای شرکت Arm Ltd برای تولید پردازنده ای استفاده می کند که در دیتاسنترهای این شرکت مورد استفاده قرار خواهد گرفت. این شرکت همچنین در حال بررسی استفاده از پردازنده طراحی خود برای رایانه های شخصی Surface است. ارزش سهام شرکت تراشه سازی اینتل بدنبال انتشار این خبر در بازار نیویورک ۶.۳ درصد سقوط کرد و افت ارزش سهام این شرکت از ابتدای سال ۲۰۲۰ تاکنون را به ۲۱ درصد رساند.
 
چنین اقدامی از سوی مایکروسافت گامی در جهت خودکفایی این شرکت در مهمترین بخش قطعات سخت افزاری مورد استفاده است. رقبای رایانش ابری مانند آمازون در حال حاضر تلاشهای مشابهی را پیش می برند و مدعی هستند که تراشه های در دست طراحی برای پاسخگویی به نیازهایشان مناسب بوده و ضمن کاهش هزینه، مزیت عملکردی بهتری نسبت به محصولات اینتل دارند.
 
به گفته یکی از این منابع آگاه، تلاشهای مایکروسافت احتمالا به تولید یک تراشه سرور منتهی می شود با این حال امکان تولید تراشه ای برای دستگاههای Surface وجود دارد. واحد طراحی تراشه مایکروسافت به جای پانوس پانای که نظارت بر محصولات Surface را برعهده دارد، به جیسون زاندر گزارش می دهد که مدیر کسب و کار ابری آزور است.
 
مایکروسافت در سالهای اخیر استخدام مهندسان پردازنده را افزایش داده و کارکنان شرکتهای تراشه سازی نظیر اینتل، AMD و انویدیا را جذب کرده است.
 
شرکت AMD دومین سازنده بزرگ پردازنده رایانه شخصی است و پس از این که در طول یک دهه گذشته از سوی اینتل ر کنار زده شد، در تلاش برای بازگشت به بازار سرور بوده است. ارزش سهام AMD روز جمعه یک درصد و شرکت تراشه سازی شیلینکس که توسط AMD خریداری شده است، ۱.۸ درصد سقوط کرد.
 
محصولات زئون اینتل در حال حاضر در اکثر سرورهای مورد استفاده برای اینترنت و شبکه های شرکتها بکار رفته اند و بزرگترین منبع درآمد اینتل هستند. این شرکت به رغم ترقی اخیر AMD همچنان حدود ۹۰ درصد از بازار را در اختیار دارد. برخی از مدلهای زئون هم قیمت یک خودروی کوچک هستند.
 
مشتریانی مانند مایکروسافت برای پردازش انبوهی از دیتا که رایانش ابری و تلفنهای هوشمند تولید می کنند، به دنبال راهکارهای جایگزین هستند. استفاده از هوش مصنوعی برای اتومات کردن این فرآیند، طراحی تراشه های جدید را در پی داشته است. بزرگترین نگرانی صاحبان دیتاسنترهای عظیم که خدماتی مانند آفیس ۳۶۵ را اداره می کنند، تامین برق برای تجهیزات سخت افزاری رو به رشدشان است. تراشه های مبتنی بر ARM معمولا مصرف انرژی بهینه ای دارند.
 
اگر مایکروسافت بخواهد برای رایانه های شخصی پردازنده تولید کند، دنبال کننده اپل خواهد بود که سرگرم طراحی پردازنده هایی برای جایگزین کردن با پردازنده های اینتل در رایانه های مک است.
 
بر اساس گزارش بلومبرگ، مایکروسافت در حال حاضر از تراشه های مبتنی بر ARM شرکت کوالکام در برخی از مدلهای رایانه Surface استفاده می کند. اپل هم از فناوری ARM در پردازنده هایش استفاده می کند. مدلهای دیگر Surface از تراشه های اینتل استفاده می کنند.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.