تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

December 25, 2020
13:51 جمعه، 5ام دیماه 1399
کد خبر: 119462

امکان ثبت دستگاه‌‌های استخراج رمزارز در «بهین‌یاب» فراهم شد

 
سامانه خود اظهاری دستگاه‌های استخراج رمز ارز با عنوان «بهین‌یاب» پس از گذشت ۵ ماه از اجرایی شدن مصوبه هیات وزیران در خصوص ثبت دستگاه‌های استخراج رمز ارز بالاخره به بهره‌برداری رسید.
 
 مالکان دستگاه‌های استخراج رمزارز می‌توانند از فردا ۶ دی‌ماه اقدام به ثبت دستگاه‌های خود در این سامانه کنند و پس از پرداخت عوارض گمرکی به صورت قانونی فعالیت کنند.
 
هرچند از روز شنبه دارندگان دستگاه‌های استخراج رمزارز می‌توانند دستگاه‌های خود را در سامانه بهین‌یاب ثبت کنند، اما این سامانه را وزارت صنعت،معدن و تجارت به منظور بهبود محیط کسب و کار و افزایش کیفیت ارایه اطلاعات و خدمات، به صورت یک پنجره واحد اطلاعات و خدمات صنعت، معدن و تجارت راه اندازی کرده بود. درگاه بهین یاب صرفا نمای ارائه خدمات به متقاضیان برای ثبت اطلاعات و درخواست آنان است.
 
به موجب مصوبه دولت، کلیه دارندگان دستگا‌ه‌های استخراج رمز ارز (ماینر) مکلف شدند حداکثر ظرف مدت یک ماه از زمان اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت، نسبت به ثبت مشخصات هویتی خود به همراه تعداد و نوع دستگاه‌هایی که در مالکیت آنها است، در سامانه‌ای که وزارت صنعت، معدن و تجارت تعیین کرده، مطابق فرم موجود در این سامانه اقدام کرده و از طریق درگاه پرداخت اینترنتی در نظر گرفته شده در همین سامانه، نسبت به پرداخت کلیه حقوق و عوارض دولتی اقدام کنند.
 
هر چند ثبت دستگاه‌ها استخراج رمز ارز در این سامانه به صورت خود اظهاری و اختیاری است اما در صورت ثبت نشدن دستگاه‌‌ها و پس از گذشت یک ماه از تاریخ شروع ثبت، عواقب ناشی از عدم ثبت دستگاه‌ها در سامانه برعهده مالک و دارنده دستگاه خواهد بود.
 
طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته در مصوبه هیات دولت اگر دارندگان دستگاه‌های استخراج رمزارز در دوره درنظر گرفته شده در مصوبه اقدام به ثبت دستگاه‌های خود در سامانه مورد نظر وزارت صمت نکنند سازمان تعزیرات تکلیف آن دستگاه‌ها را مشخص خواهد کرد.
 
هم‌اکنون تعداد زیادی از دستگا‌ه‌های استخراج کنندگان رمزارز به عنوان کالای قاچاق جمع‌آوری شده‌اند حال فعالان این صنعت امیدوارند با به بهره‌برداری رسیدن این سامانه و امکان ثبت دستگاه‌هایشان در آن بتوانند دستگاه‌های خود را آزاد کنند و از این پس دیگر با مشکل ضبط دستگا‌ه‌های استخراج رمزاراز با عنوان کالای قاچاق مواجه نشودند.
 
مرداد ماه ۹۸ هرچند طبق مصوبه هیات دولت استخراج رمزارز قانونی اعلام شده بود اما در آن دستورالعمل وضعیت دستگاه‌هایی که پیش از آن قانون وارد کشور شده بودند مشخص نشده بود، پس از آن هیات دولت در مصوبه‌ای جداگانه تکلیف این دستگاه‌ها را مشخص کرد حال با به بهره‌برداری رسیدن سامانه بهین‌یاب به نظر می‌رسد چرخه قانونی برای فعالیت استخراج کنندگان رمزارز کامل شده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.