اینترنت و شبکه

تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

مخابرات فضایی

January 5, 2021
14:27 سه شنبه، 16ام دیماه 1399
کد خبر: 119839

تدوین برنامه سه‌ساله همکاری‌های مشترک پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان فضایی کشور

براری.jpg
 
جلسه مشترک رؤسای پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان فضایی کشور به‌منظور گسترش همکاری‌های دوجانبه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در این جلسه دکتر براری رئیس سازمان فضایی کشور با تاکید بر لزوم توجه به کسب و کارهای فضاپایه گفت: علم فضا چهار نسل را پشت سر گذاشته که در نسل اول که موضوع نجوم بود، کشور ما از کشورهای سرآمد در این حوزه بود لیکن در دو نسل بعدی که شامل پرتاب اجسام به فضا و همچنین ایستگاه‌های فضایی بین‌المللی بوده است از این فناوری عقب افتاده، لیکن در نسل چهارم که به موضوع استفاده از اطلاعات فضایی برای ارائه خدمات می‌پردازد، می‌تواند به سرعت رشد کرده و در این حوزه به‌عنوان یکی از بخش‌های لبه فناوری حرفی برای گفتن داشته باشد.
 
براری افزود: امیدواریم با همکاری پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات بتوانیم پروژه‌های تعریف‌شده را با سرعت بیشتری اجرایی کنیم چراکه از ترکیب فناوری‌های جدید همانند هوش مصنوعی ، اینترنت اشیا و کلان داده ها و … با اطلاعات فضایی و ماهواره‌ای می‌توان تحول بزرگی که همان عصر چهارم فضا است را شکل داد.
 
یزدانیان رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در این جلسه با تشکر از حضور رئیس و مدیران ارشد سازمان فضایی کشور گفت: بر اساس دستورات دینی و آیات قرآن کریم هم نفوذ به فضا براساس علم و دانش خواهد بود لذا پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به‌عنوان قطب علمی وزارت ICT آمادگی دارد در همه پروژه‌های سازمان فضایی نقش مؤثری ایفا کند.
 
وی با اشاره به راه‌اندازی مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی گفت: خوشبختانه با راه‌اندازی این مرکز امکان تحقیق و پژوهش بیشتر و تخصصی‌تر در این موضوع در پژوهشگاه مهیا شده است و با راه‌اندازی ابررایانه سیمرغ و ارسال ماهواره به فضا این زنجیره درحال تکمیل شدن است.
 
یزدانیان ادامه داد: ارتباط خوب پژوهشگاه با دانشگاه‌های کشور نیز می‌تواند کمک مؤثری در استفاده از ظرفیت‌های دانشگاهی برای سازمان فضایی کشور باشد.
 
در پایان این جلسه تفاهم‌نامه همکاری مشترک پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان فضایی در زمینه توسعه هوش مصنوعی به امضای طرفین رسید و مقرر گردید، تنظیم سند و برنامه همکاری مشترک سه ساله پژوهشگاه ارتباطات و سازمان فضایی در دستورکار کارگروه مشترک قرار گیرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.