اینترنت و شبکه

سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

January 16, 2021
16:13 شنبه، 27ام دیماه 1399
کد خبر: 120227

تمرکز چین بر توسعه تراشه‌های هوش مصنوعی تا سال 2030

 
 
کشور چین می‌خواهد تا سال ۲۰۳۰ در زمینه فناوری‌های هوش مصنوعی از همه کشورهای جهان سبقت بگیرد. به همین دلیل بر توسعه تراشه‌های هوش مصنوعی با اتکا به توان داخلی تمرکز کرده است.
 
به گزارش پژوهشگاه فضای مجازی، شرکت «Enflame Technology» (یک استارت‌آپ مطرح چینی که برای آموزش به هوش مصنوعی تراشه‌های یادگیری عمیق توسعه می‌دهد)، برای تأمین سرمایه خود ۲۷۸.۵ میلیون دلار دیگر از دولت و سرمایه‌گذاران صنعت دریافت کرده است.
 
سرمایه‌گذار قبلی این استارت‌آپ، شرکت اینترنتی غول‌پیکر تنسنت بود که حتی در دوره‌های اولیه تامین سرمایه Enflame هم شرکت کرده بود.
 
از جمله افراد دیگری که در دوره تأمین سرمایه این استارت‌آپ شرکت کردند می‌توان به CITIC Group (شرکت سرمایه‌گذاری سابق دولت چین)، Capital Corp (بانک سرمایه‌گذاری بین‌المللی چین) و Primavera Capital Group (شرکت سرمایه‌گذاری چینی) اشاره کرد.
 
این استارت‌آپ که در شانگهای واقع شده، جزو پررشدترین و آینده‌دارترین توسعه‌دهندگان تراشه هوش مصنوعی به شمار می رود و به‌شدت تحت حمایت دولت چین قرار گرفته است؛ چراکه پکن می‌خواهد توانایی‌های خود را در صنایع نیمه‌هادی افزایش دهد.
 
Enflame و استارت‌آپ‌های دیگر چین از جمله Intellifusion، شرکت فناوریCambricon و Illuvater CoreX نیز در حال توسعه سیستم‌ها روی تراشه (SoCهای) هوش مصنوعی هستند تا بتوانند به کمک آن‌ها سیستم‌های پردازشی فوق سریع (HPC) و نرم‌افزارهای سازمانی دیگر را آموزش دهند.
 
استارت‌آپ Enflame برای توسعه هوش مصنوعی از رویکردهای یادگیری عمیق مربوط به مراکز داده ابری استفاده می‌کند تا بتواند اپلیکیشن‌های هوش مصنوعی را آموزش و ارتقا بدهد.
 
پکن می‌خواهد تا سال ۲۰۳۰ در زمینه فناوری‌های هوش مصنوعی از همه کشورهای جهان جلوتر بیفتد. صندوق‌های سرمایه‌گذاری چین تخمین زده‌اند که برای رسیدن به این هدف باید حدود ۳۰ میلیارد دلار در صنعت هوش مصنوعی و تحقیقات مربوط به آن سرمایه‌گذاری کرد.
 
طبق گزارش‌های رسانه‌ای و ارزیابی‌های فناورانه، چین به‌طور کلی ۱.۴ تریلیون دلار دیگر در زمینه هوش مصنوعی و فناوری‌های نسل بعدی آن سرمایه‌گذاری خواهد کرد که این سرمایه هم به‌کمک دولت و هم به‌کمک صندوق‌های سرمایه‌گذاری خصوصی تامین خواهد شد.
 
تنسنت (با نماد TCEHY در فرابورس) یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های فناوری چین است که سرمایه‌گذاری‌های هنگفتی بر توسعه تراشه هوش مصنوعی این شرکت کرده است.
 
سال گذشته، شرکت بایدو (با نماد BIDU در بازار نزدک) اعلام کرد که می‌خواهد تا سال ۲۰۲۵ پنج میلیون توسعه‌دهنده هوش مصنوعی آموزش دهد و تا سال ۲۰۳۰، در ۱۰ مرکز داده خود به همین تعداد سرور ابری هوش مصنوعی پیاده‌سازی کند.
 
سرمایه‌گذاران چینی روی استارت‌آپ‌های تراشه هوش مصنوعی دیگر هم میلیون‌ها دلار سرمایه‌گذاری می‌کنند.
 
به گزارش وبسایت Crunchbase.com، شرکت Cambricon Technologies حدود ۲۰۰ میلیون دلار از صندوق‌های سرمایه‌گذاری مخاطره‌پذیر چین سرمایه دریافت کرده است. این شرکت توسعه‌دهنده تراشه که در پکن واقع شده، در عرضه اولیه سهام جولای سال ۲۰۲۰، حدود ۳۶۹ میلیون دلار تامین سرمایه کرد. اولین نسل تراشه‌های هوش مصنوعی Cambricon پردازنده یادگیری عمیق است که برای دستگاه‌های مصرف‌کننده یا دستگاه‌های لبه (سازمانی) توسعه یافته است.
 
با آنکه آمریکا می‌خواهد فعالیت‌های توسعه و تحقیق مربوط به هوش مصنوعی خود را آغاز کند و از برتری‌های خود در این زمینه (توانایی‌های فنی بهتر و نیروی با استعداد بیشتر) استفاده کند، تحلیلگران صنعت می‌گویند این تلاش‌ها (چه به صورت خصوصی و چه به صورت دولتی) در مقایسه با پیشروی‌های چین ناچیز به حساب می‌آیند.
 
جرولد ونگ، تحلیلگر Lux Research می‌گوید: «به نظر ما چین در زمینه هوش مصنوعی و فناوری‌های چینی دیگر پشتکار زیادی دارد و اهداف والا، سلطه‌جویانه و آرمانگرایانه‌ای را دنبال می‌کند. فناوری‌های چین به‌سرعت در حال پیشرفت هستند و چین دارد به یکی از بهترین نقش‌آفرینان این صنایع تبدیل می‌شود. هدف چین این نیست که در جایگاه رقابت با شرکت‌های برتر جهان قرار بگیرد، بلکه می‌خواهد خودش برترینِ این صنعت در جهان باشد.»
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.