اپلیکیشن

تجارت الکترونیک

تلفن همراه

فناوری اطلاعات

February 7, 2021
13:57 یکشنبه، 19ام بهمنماه 1399
کد خبر: 120864

علت حذف اپلیکیشن دیجی‌کالا از کافه‌بازار مشخص شد

مدیر ارشد بازاریابی دیجی‌کالا نقض قانون تبلیغ یک اپلیکیشن دیگر را علت اصلی حذف اپلیکیشن دیجی‌کالا از کافه‌بازار عنوان کرد و توضیح داد:‌ «کافه‌بازار قانونی دارد که در آن تبلیغ یک اپلیکیشن از طریق یک اپلیکیشن دیگر منع شده است. از آنجایی که فیدیبو زیرمجموعه دیجی‌کالا است ما از طریق Push Notification پیامی برای معرفی یک کتاب صوتی در فیدیبو برای کاربران ارسال کردیم که به دلیل نقض قانون کافه‌بازار اپلیکیشن دیجی‌کالا به مدت ۲۴ ساعت از روی این مارکت حذف شد.» امیر پاشا اعلام کرد که برای جلوگیری از تکرار این اتفاق در آینده، با مدیران کافه‌بازار صحبت خواهیم کرد.
 
روز دوم هفتمین رویداد تخصصی دیجیتال مارکتینگ یا DM Talk شاهد پنل اختصاصی با موضوع چالش‌های کسب‌وکارهای پلتفرمی و مارکت‌پلیس‌ها با حضور امیر پاشا راهبر ارشد بازاریابی دیجی‌کالا، رامین تسوجی راهبر ارشد بازاریابی شیپور، امیرعلی صبور، راهبر ارشد بازاریابی باسلام و هادی مرادی راهبر ارشد بازاریابی تیمچه و لندو بود.
 
تیمچه، یک پلتفرم تازه تاسیس همه‌چیز فروش است که حدودا ۲ ماه از شروع رسمی فعالیت آن‌ها می‌گذرد. هادی مرادی راهبر ارشد بازاریابی تیمچه در خصوص راه‌حل این پلتفرم برای مقابله با مشکل عرضه و تقاضا در مارکت‌پلیس تیمچه گفت: «بسیاری از کاربرانی که خرید آنلاین دارند به دنبال گزینه دوم بجای دیجی‌کالا هستند و ما با همین شعار که مانند دیجی‌کالا همه چیز می‌فروشیم شروع به جذب تامین‌کننده‌ها و تقاضا کننده‌ها کردیم.» به گفته مرادی، کاهش کمیسیون، کوتاه‌کردن بازه‌های تسویه با فروشنده‌ها و برخی مزایای دیگر از جمله مواردی بود که تیمچه سعی کرد با آن‌ها تامین‌کننده‌های دیجی‌کالایی و غیر دیجی‌کالایی را به سمت خود جذب کند.
 
راهبر ارشد بازاریابی تیمچه در خصوص برنامه‌های این مارکت‌پلیس برای فعالیت در بازاری که بازیگر اصلی آن دیجی‌کالا است گفت: «حدود ۲ هزار فروشگاه اینترنتی دارای نماد الکترونیکی در ایران در حال فعالیت هستند اما سهم ریالی همه آن‌ها غیر از دیجی‌کالا از بازار فروشگاه اینتنرتی کمتر از ۲۰ درصد از کل بازار است. از طرفی تنها ۲ درصد از کل بازار خرده‌فروشی در ایران به‌صورت آنلاین و اینترنتی است و ۹۸ درصد این بازار همچنان به‌صورت آفلاین در حال فعالیت است. این نشان می‌دهد که این بازار بسیار بزرگ است و جای فعالیت زیادی دارد.»
 
مرادی ادامه داد: «۲ ماه از راه‌اندازی رسمی تیمچه می‌گذرد و در حال حاضر فروش روزانه ما از یک میلیارد تومان عبور کرده و روزانه ۳۰ هزار کاربر از تیمچه بازدید می‌کنند.»
 
امیر پاشا راهبر ارشد بازاریابی دیجی‌کالا در خصوص آمادگی دیجی‌کالا برای مقیاس‌پذیری و افزایش سهم از بازار خرده‌فروشی گفت:‌ «دیجی‌کالا حدود ۳۸ میلیون کاربر یکتا دارد و در هیچ کجای دنیا نمی‌شود کسب‌وکاری را در بازار پرتلاطمی مانند ایران به این مقیاس رساند.» پاشا ادامه داد: «سهم ۲ درصدی بازار خرده‌فروشی آنلاین در ایران جای رشد بسیار زیادی دارد اما یکی از عواملی که این عدد رشد نمی‌کند مشکلات عرضه و تامین کالا و ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضا است.» به گفته پاشا دیجی‌کالا با توسعه ابزار‌های اختصاصی برای شرایط خاص بازار ایران، آمادگی مقیاس‌پذیری و بزرگ شدن را دارد اما او ابراز امیداوری می‌کند که سهم بازار خرده‌فروشی آنلاین به‌صورت کلی افزایش پیدا کند.
 
رامین تسوجی راهبر ارشد بازاریابی شیپور، در خصوص فرآیند تبدیل شدن شیپور به مارکت‌پلیس گفت: «شیپور، پلتفرم نیازمندی‌ها است و نیاز اصلی کاربران در این پلتفرم در درجه اول خرید امن و بعد از آن مساله تحویل و دلیوری بود. پیش از این ارتباط مستقیم خریداران و فروشندگان سنتی باعث شده بود تا بسیاری از کاربران احساس امنیت کافی در فرآیند خرید نداشته باشند و مساله دوم دلیوری بود که پیش از این ارائه آن از طرف پلتفرم وجود نداشت. برای آن که پروسه خرید را کامل کنیم، یک سری از ویژگی‌های مارکت‌‌پلیس‌ها را به پلتفرم نیازمندی‌ها اضافه کردیم. این باعث شد تا خریدار و فروشنده هر دو این حق انتخاب را داشته باشند که به چه طریق معامله خود را انجام دهند.»
 
به گفته تسوجی حدودا ۶ ماه است که این قابلیت خرید امن به پلتفرم شیپور اضافه شده و در حال حاضر ۱۸ هزار کسب‌وکار احراز هویت شده در این پلتفرم وجود دارد.
 
امیرعلی صبور، راهبر ارشد بازاریابی باسلام،  با اعلام این که سال گذشته باسلام رشد ۱۲ برابری را تجربه کرده و امسال این میزان رشد به ۱۵ برابر می‌رسد، در خصوص چالش‌های پیش روی باسلام گفت:‌ «باسلام پلتفرمی است که باقی کسب‌وکار‌ها را به فروشگاه اینترنتی تبدیل می‌کند. شاید چالش اصلی ما است که به کاربران بفهمانیم باسلام با دیگر پلتفرم‌ها فرق می‌کند. کاربر باید بداند این باسلام نیست که از آن محصول می‌خرد، بلکه باسلام پلتفرمی است که کاربر در آن از غرفه‌داران خرید می‌کند.»
 
صبور در پاسخ به این سوال که آیا باسلام می‌تواند مقیاس‌پذیر باشد و چه برنامه‌ای برای پس از رشد دارد گفت: «از آنجایی که باسلام مانند پلتفرمی مثل دیجی‌کالا، بحث انبارداری، لجستیک، تولید محتوا و این‌ها را ندارد، امکان و آمادگی رشد و مقیاس‌پذیری بیشتری دارد. در حال حاضر تمرکز ما روی هوش مصنوعی و حل کردن مشکلات محصول است.»
 
هفتمین رویداد تخصصی دیجیتال مارکتینگ (DM Talk) در دو روز به‌صورت آنلاین برگزار شد و مدیران ارشد بازاریابی شرکت‌های اکالا، اسنپ، ازکی، کافه‌بازار، اسنپ‌فود، فلایتیو، ایران‌تلنت، آچاره، دیجی‌کالا، شیپور و باسلام در آن حضور داشتند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.