در راستای طرح هوشمند سازی پلیس و به منظور رفع نیازهای فناورانه توسط محصولات تولید داخل، رویداد تبادل فناوری پلیس هوشمند توسط صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری در 19 بهمن برگزار شد.
در این مراسم دکتر وحدت، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، سردار احمد دولت خواه، دبیر قرارگاه هوشمندسازی پلیس و شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه هوش مصنوعی حضور داشتند.
دقت بالای الگوریتمها مطابق با استانداردهای جهانی
الگوریتم Liveness Detection نسبت به تصمیمات انسانی و در مقیاس بزرگتر بسیار دقیقتر عمل میکند. بافت صورت به وسیله هوش مصنوعی قابل شناسایی است. درحالیکه در قضاوت انسانی اگر جعل هویت با کیفیت بالا انجام شود، اپراتور انسانی قادر به تشخیص آن نخواهد بود.
احراز هویت در لحظه (Real time Authentication)
کارکرد اصلی احراز هویت دیجیتال غیرحضوری زمانی حاصل میشود که بتوان با استفاده از آن، کاربر را در لحظه احراز هویت کرد. به این معنی که نتیجه احراز هویت کاربر، بلافاصله بعد از اتمام فرآیند احراز هویت کاربر به آن و سامانه اعلام شود و نیاز نباشد که بعد از چند روز یا حتی چند ساعت نتیجه اعلام شود. این ویژگی از آن جهت اهمیت دارد که غیرحضوری کردن بسیاری از فرآیندها به احراز هویت در لحظه کاربر متکی است به ویژه در نظام بانکی این ویژگی الزامی است.
در سرویس یوآیدی به دلیل دقت و سرعت عملکردی بالای الگوریتم Liveness Detection حتی در تعداد تراکنشهای بالا، این امکان را ایجاد میکند که نتیجه احراز هویت کاربر را در لحظه به کاربر و سامانه اعلام کند.
اولین راهکار احراز هویت دیجیتال در ایران
احراز هویت دیجیتال غیرحضوری راهکاری است که یوآیدی به عنوان اولین شرکت در کشور همزمان با روندهای جهانی، از چند سال گذشته بر روی آن تمرکز کرده و بر اساس فناوری هوش مصنوعی آن را توسعه داده است. یوآیدی همزمان با توسعه این سرویس، در تلاش بود که آن را در نظام مالی و بانکی کشور مانند سایر کشورها راهاندازی کند.
با شیوع ویروس کرونا همانطور که کل فضای کسب و کاری کشورها عوض شد رویکرد استفاده از این فناوری نیز از حالت تدافعی خارج شد و برای جلوگیری از شیوع کرونا در نتیجه ازدحام بیش از حد مردم در پیشخوانها، سازمان بورس برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا از این راهکار استقبال کرده و استفاده از آن را قانونی اعلام کرد.
نحوه احراز هویت متقاضی در فرآیند یوآیدی
سرویس یوآیدی برای احراز هویت غیرحضوری کاربر از دو الگوریتم هوش مصنوعی تشخیص زنده بودن تصویر (Liveness Detection) و تطابق چهره (Face Matching) استفاده میکند به این صورت که در این فرآیند ابتدا یک ویدیوی سلفی از کاربر اخذ میشود و با الگوریتم تشخیص زنده بودن تصویر بررسی میکند که کاربر به صورت زنده ویدیوی سلفی را ضبط کرده باشد و شخص دیگری از عکس یا ویدیوی کاربر، ویدیو ضبط نکرده باشد.
بعد از تایید زنده بودن تصویر، در مرحله بعد نوبت به تطابق تصاویر میرسد در این گام، تصویر چهره استخراجی کاربر از ویدیوی سلفی با تصویر چهره آن در نزد سازمان ثبت احوال با الگوریتم تطابق چهره مقایسه میشود و اگر هر دو چهره متعلق به خود کاربر باشد، فرآیند احراز هویت کاربر به صورت خودکار به اتمام میرسد و در آخر نتیجه تایید یا عدم تایید کاربر به سامانه و کاربر ارسال میشود.
احراز هویت با یوآیدی در کمتر از دو دقیقه
متوسط مدت زمانی که طول کشیده است تا کاربران بتوانند مراحل احراز هویت یوآیدی را به صورت کامل انجام دهند در دو اپلیکیشن آپ و 724، کمتر از 1 دقیقه و 48 ثانیه بوده است. این مدت زمان نشان میدهد که با اینکه کاربران آشنایی کافی با این روش ندارند ولی میتوانند در مدت زمان کمتری مراحل آن را طی کنند.