اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

February 12, 2021
17:35 جمعه، 24ام بهمنماه 1399
کد خبر: 120998

اردوغان برنامه فضایی ملی ترکیه را رونمایی کرد؛ فرود کاوشگر روی ماه تا ۲۰۲۳

«رجب طیب اردوغان»، رییس جمهور ترکیه اعلام کرد این کشور بر اساس یک برنامه فضایی ملی تا دو سال دیگر کاوشگری را روی کره ماه فرود خواهد آورد.
 
گسترش برنامه‌هایی فضایی به واسطه پتانسیل‌های عظیم استفاده از ماهواره‌های مختلف در مدار زمین و همچنین وجود منابع غنی در کره ماه و سیاره مریخ مورد توجه کشورهای بسیاری قرار گرفته به گونه‌ای که طی روزهای گذشته امارات و چین با موفقیت فضاپیماهای خود را در مدار مریخ قرار دادند و چند روز دیگر نیز شاهد رسیدن فضاپیمای ناسا به این سیاره خواهیم بود.
 
کره ماه نیز توجهات بسیاری را به خود جلب کرده و چین اخیرا محموله‌ای ارزشمند از خاک این سیاره را پس از ۴۴ سال با موفقیت به زمین آورد. جدیدترین کشوری که قصد پیوستن به این موج را دارد ترکیه است. «رجب طیب اردوغان» طی کنفرانسی مطبوعاتی با رونمایی از برنامه فضایی ملی ترکیه، از برنامه‌های کشورش برای فرود آوردن فضاپیما روی کره ماه خبر داد. وی درباره فازهای مختلف این پروژه گفت:
 
«نخستین فرود سخت با کمک راکت هیبرید و قابل اتکای ملی صورت می‌گیرد که تا پایان ۲۰۲۳ با همکاری بین‌المللی پرتاب خواهد شد.»
 
علی‌رغم فاصله نسبتا نزدیک بین کره زمین و قمر آن تا کنون تنها آمریکا، روسیه و چین با موفقیت کاوشگرهایی را روی ماه فرود آورده‌اند. فرود آوردن کاوشگر روی سطح ماه بسیار دشوار و پیچیده است تا جایی که ۵۰ درصد ماموریت‌هایی که با این هدف صورت می‌گیرد، به شکست منتهی می‌شود و به همین خاطر ترکیه تصمیم به همکاری با شرکت‌های مجرب گرفته است.
 
اردوغان به اسامی این شرکای بین‌المللی اشاره‌ای نکرد اما ماه گذشته مذاکراتی را با ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس ایکس درباره همکاری شرکت‌های ترکیه‌ای در زمینه فناوری‌های فضایی صورت داده بود.
 
این برنامه فضایی جدای از فرود روی کره ماه شامل ۹ هدف استراتژیک دیگر از جمله ارسال شهروندان ترکیه‌ای با اهداف علمی به فضا است. این اهداف استراتژیک قرار است طی برنامه‌ای ده ساله محقق شوند.
 
این کشور با پروژه‌های فضایی بیگانه نیست و ماه گذشته ماهواره «ترک‌ست 5A» را با کمک راکت فالکون به فضا پرتاب کرد و در نیمه دوم امسال هم نسل دوم آنرا روانه فضا خواهد کرد. یکی دیگر از هداف برنامه فضایی ملی ترکیه بهبود فناوری ماهواره‌های فضایی و تاسیس یک دروازه فضایی با کمک کشورهای متحد است.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.