ICTna.ir – وزیر ارتباطات و فتاوری اطلاعات از امضای تفاهمنامه با وزیر بهداشت به منظور تشکیل کمیسیون سلامت دیحیتال به منظور سیاستگذاری در این حوزه خبر داد.
به گزارش آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، محمدجواد آذری جهرمی صبح امروز در بازدید از ششمین نمایشگاه اینترنت اشیاء با اعلام این خبر گفت: در حوزه سلامت الکترونیک کارها خوب پیش رفته اما در حوزه سلامت دیجیتال خوب پیش نرفتیم و اجازه ورود تستارتاپها را نمیدادند.
او افزود: با امضای تفاهمنامهای با سعید نمکی، وزیربهداشت مقرر شده نهاد تنظیم مقررات سلامت دیجیتال در کشور با ریاست وزیر بهداشت، عضویت نهادهای مرتبط و نمایندگان بخش خصوصی مشابه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات شکل بگیرد که اقدامی در راستای سیاستگذاری حوزه سلامت دیجیتال است.
به گفته جهرمی، باید کاربردها در داخل کشور به کسب و کار تبدیل شوند و کسب و کارهای مرتبط با حوزه فناوری اطلاعات در کاربردهای اقتصاد دیجیتال شکل گرفته است. در همین راستا، شرکتهای متعددی در حوزه اینترنت اشیا، هوش مصنوعی و شبکههای ارتباطی اینترنت اشیا کار کردهند.
او گفت: اینترنت اشیا سه سال پیش در حد ایده بود و امروز به کسب و کار تبدیل شده و در مسیر رشد هستند. مرحله بعد سیاستگذاری است و برای اینکه به کاربردهای اتقتصاد دیجیتال تبدیل شوند، چند حوزه را هدفگذاری کردیم.
او افزود در همین زمینه، مدیریت شهر هوشمند در تهران، مشهد و کیش به خوبی پیش رفته است اما در حوزه کشاورزی به رغم تفاهمنامهای که دو سال پیش با وزیر کشاورزی برای بکارگیری فناوری اطلاعات امضا کردیم، خوب پیش نرفته و به رغم اجرای پایلوت جزو سیاستها و برنامههای اساسی وزارت جهاد کشاورزی نبوده است.
وزیر ارتباطات با اشاره به تفاهمنامهای در حوزه نیرو برای راهاندازی میترینگ دیجیتال نیز گفت: میترینگ دیجیتال در کشور باتوجه به هزینه انرژی در کشور اقتصادی نیست و به همین دلیل هم وزارت نیرو پیگیر آن نیست که اینترنت اشیا را در اندازهگیریهای دیجیتال اجرایی کند. البته جزو برنامههای آنها هست اما عملیاتی نشده است.
او درخصوص توسعه فناوری 5G در کشور نیز گفت: ما نمیتوانیم تلاشهای شرکت مخابرات ایران در توسعه ارتباطات در کشور را نادیده بگیریم. ممکن است به خصوصیسازی ایراداتی وارد باشد اما ناقض تلاشهای آن نیست.
جهرمی افزود: اینکه هر جایی مخابرات حرکت کند، فناوری توسعه مییابد و هر جا کاری نکند، توسعه متوقف میشود، به معنی انحصار ذاتی آن است.
به گفته وزیر ارتباطات، همگرایی خدمات ارتباطی ثابت و موبایل مسیر سرمایهگذاری آینده است و تصمیمی است که باید بگیرد. البته در برنامه استراتژی شرکت مخابرات ایران هم این موضوع تصویب شده اما هنوز اجرایی نشده است و نمیتوانیم تعرفهها را به مردم تحمیل کنیم.
او تصریح کرد: ایجاد یک شبکه شبیه شبکه مخابرات و رفع انحصار آن کار سادهای نیست اما نشدنی هم نیست. یکی از راهها میدان دادن به 5G FWA است که به آن فکر میکنیم و بر همین اساس هم حرکت میکنیم.
جهرمی افزود: در حوزه ارتباطات بین شهری درون استانی در پنج استان اپراتور ایرانیاننت پهنای باند B2B ارایه میکند و انحصار مخابرات در این پنج استان شکسته شده است.
او گفت: در حوزه B2B درون شهری هم در تهران طبق مذاکرات بپروانهای به شهرداری میدهیم که به عنوان اپراتور B2B وارد شود و ظرفیت ایجاد کند. با دریافت پروانه باید حدود 70 مرکز مخابراتی ایجاد کند و شرکتها بتوانند استفاده از ظرفیت مکانی شهرداری را برای توسعه زیرساختها داشته باشند.
جهرمی افزود: آن بخشی از شبکه که در لایه دسترسی در انحصار شبکه سیم مسی مخابرات است با استفاده از Smart Cell و 5G FWA پوشش خواهیم داد.
او با اشاره به راهاندازی چهارمین سایت و اولین سایت تجاری 5G توسط ایرانسل نیز گفت: این اقدامی است برای اینکه در عرصه رقابت مخابرات را ملزم کند تصمیمات غلطش را اصلاح کند.