لبه تکنولوژی

February 17, 2021
14:33 چهارشنبه، 29ام بهمنماه 1399
کد خبر: 121206

ساخت دستگاهی که مادر بتواند ضربان قلب جنین را چک کند

 
محققان دستگاهی ابداع کرده اند که به وسیله آن مادران بارداری که در بخش کرونا بیمارستان ها حضور دارند به تنهایی می توانند وضعیت سلامت جنین خود را کنترل کنند و به این طریق، از تماس و ارتباط های غیر ضروری دور می مانند.
 
آنها یک سیستم دستی و قابل حمل به نام HeraBEAT برای مادران کرونا مثبت بستری در بیمارستان ابداع کرده اند که با کمک آن می توانند ضربان قلب جنین را بررسی کنند. این دستگاه نوعی سیستم سونوگرافی سیار است که برای اولین بار توسط مادران باردار مورد استفاده قرار می گیرد و برای این کار نیازی به حضور پزشک یا پرستار هم نیست.
 
زنان باردار مبتلا به کووید- 19 ممکن است در معرض افزایش شدت علائم بیماری قرار بگیرند و به همین محققان تلاش کرده اند تا از تماس مستقیم پرسنل کادر درمان با آنها تا حد امکان خودداری کنند. پرستاران معمولا برای هر بار ویزیت این خانم های باردار باید لباس محافظ بپوشند و از تجهیزات گران قیمت محافظتی استفاده کنند.
 
ابداع این دستگاه درواقع، راه حلی است که می تواند به خوبی نیاز زنان باردار را رفع کند و از طرفی، دیگر خطری برای کنترل مداوم وضعیت جنین، پرستاران را تهدید نمی کند. مانیتورهای خانگی سلامت جنین بیش از یک دهه است که مورد استفاده قرار می گیرند اما تجربه نشان داده است که افراد بدون حضور یک متخصص کارآزموده ممکن است نتایج غلطی را به دست آورند.
 
 ساخت این دستگاه از پیش از همه گیری کرونا آغاز شده بود و حالا با تکمیل ساخت آن، محققان امیدوارند که این سیستم در آینده به عنوان یک نمونه بالینی موفق در کنترل از راه دور بیماران و خانم های باردار در بیمارستان ها مورد استفاده قرار گیرد.
 
فرآیند کنترل ضربان قلب جنین با این دستگاه به این شکل صورت می گیرد که خانم باردار دستگاه را روی شکم قرار داده و به شکلی که پزشک از راه دور شیوه کار را آموزش داده، آن را روی شکم می چرخاند. اطلاعات و تصاویر ثبت شده توسط دستگاه به طور خودکار برای پزشک ارسال می شود.
حتی بیمارانی که با فناوری های روز آشنایی نداشته و حتی گوشی هوشمند ندارند می توانند از این تجهیزات پیشرفته استفاده کنند. درواقع، محققان با ادغام فناوری ها و گنجاندن آنها در سیستم های آی تی، موفق به تولید این سیستم شده اند. این دستگاه قرار است تست آزمایشی خود را در مایوکلینیک آمریکا پشت سر بگذارد.
 
البته محققان، در کنار دستگاه HeraBEAT، از دستگاه سونوگرافی PulseNmore نیز استفاده می کنند که نوعی طرح آزمایشی است که در این فناوری، اسکن هایی گرفته شده و جهت ارزیابی فعالیت قلب جنین، حرکت و حجم مایع آمنیوتیک برای پزشک ارسال می شود. این فناوری جدید هم قرار است از تابستان روی زنان باردار تست شود.
 
با توجه به شیوع همه گیری کرونا، محققان به دنبال راهکارهایی هستند که زنان باردار بتوانند با کم ترین حضور در جامعه و در منزل به بررسی وضعیت سلامت جنین خود بپردازند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.