اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

February 22, 2021
16:25 دوشنبه، 4ام اسفندماه 1399
کد خبر: 121384

فیروز آبادی: هیچ مخالفتی با استفاده از اینترنت ماهواره‌ای نداریم

 
دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: همزمان برای تلاش جهت کم کردن وابستگی به خارج، برای استفاده از اینترنت ماهواره‌ای هیچ مخالفتی نداریم.
 
مدتی قبل خبری منتشر شد درباره تشکیل کارگروه اینترنت ماهواره ای که بیش از هر چیزی محدود کردن فضای اینترنت و تاکید بر عدم استفاده از اینترنت ماهواره ای را به ذهن متبادر می کرد.
 
ابوالحسن فیروزآبادی رییس مرکز ملی فضای مجازی عصر امروز (دوشنبه) گفت: متاسفانه در انعکاس اخبار مربوط به تشکیل کارگروه اینترنت ماهواره ای بیشتر جنبه محدودسازی اینترنت مدنظر قرار داده شد در حالی که نگاه ما این بود که برای این تحول بزرگ که در دنیا اتفاق می افتد تمهیدات مناسبی پیش‌بینی کنیم.
 
فیروزآبادی تاکید کرد: ما موظف هستیم هم راستا با این تحول بزرگ در کشور، آماده سازی‌های مناسب را انجام دهیم. این آماده سازی هم در حوزه مقررات‌گذاری و هم در حوزه فنی است. در حوزه فنی ما در دو بعد در حال مطالعه هستیم. یک بعد، شبکه ثابت است که این شبکه باید به مراتب سرویس‌های بهتری از منظومه های ماهواره ای به مردم  کشور ارائه کند.
 
دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه ما در حوزه اینترنت ثابت در کشور عقب افتادگی هایی داریم، افزود: ما به دنبال این هستیم که بتوانیم شاخص‌های خدماتی شبکه ثابت را افزایش بدهیم. همینطور نیز تمهیداتی در حوزه فضایی اندیشیده ایم تا بستری فراهم شود که شرکت های خصوصی با کمک بخش های دولتی به صورت مشارکت عمومی – خصوصی منظومه کوچک ماهواره ای ملی را راه اندازی کنند تا دراین حوزه وابستگی ۱۰۰ درصدی به کشورهای دیگر نداشته باشیم، ضمن این که مایل هستیم از این منظومه های ماهواره ای حتما در نقاط دور افتاده کشور استفاده کنیم.
 
وی تصریح کرد: از طرف دیگر به فکر این هستیم تا با استفاده از قابلیت هایی که بخش فضایی کشور دارد، بخش دولتی و خصوصی در حوزه ساخت و پرتاب ماهواره وارد حوزه ساخت ماهواره‌های «کیوب ست» که مخصوص ساخت منظومه های ماهواره ای است شویم.
 
دبیر شورای عالی فضای مجازی تاکید کرد: در حال مذاکره هستیم تا اگر امکان داشته باشد از همکاری چین و روسیه در رسیدن به این هدف استفاده کنیم. این کشورها نیز پروژه‌هایی در این‌ باره دارند و طبق برنامه زمان‌بندی آنها نیز به صورت پایلوت منظومه ماهواره‌ای در مدار قرار خواهند داد و بتوانیم کار مشترکی در این حوزه داشته باشیم.
 
فیروزآبادی خاطرنشان کرد: ما در کارگروه های مختلف مقرراتی، ‌حقوق بین الملل، توسعه حوزه فضایی و توسعه شبکه ثابت کشور را در دسترس بررسی داریم البته توسعه شبکه موبایل کشور نیز می‌تواند در زمینه جبران عقب ماندگی ما موثر باشد.
 
وی تاکید کرد:‌ تلاش ما بر این است که تا جایی که امکان دارد از منظومه‌های ماهواره‌ای بی نیاز باشیم، اما به هیچ وجه به دنبال ممنوعیت استفاده از این تحول بزرگ که در دنیای فناوری به وجود آمده نیستیم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.