تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

February 27, 2021
14:09 شنبه، 9ام اسفندماه 1399
کد خبر: 121536

FATF دستورالعمل‌های ارائه‌دهندگان خدمات در حوزه رمزارز را به‌روز می‌کند

 
 
FATF قصد دارد با به‌روزرسانی دستورالعمل‌ها، مقرراتی همه‌جانبه ارائه بدهد که صرافی‌ها، ارائه‌دهندگان کیف پول، پلتفرم‌های امانت‌داری و موارد دیگر در حوزه رمزارز را شامل می‌شود.
 
گروه ویژه‌ی اقدام مالی (FATF) تصمیم دارد دستورالعمل‌های خود برای ارائه‌دهندگان خدمات دارایی‌های مجازی و رمزارز را به‌روزرسانی کند و مقرراتی همه‌جانبه ارائه بدهد که صرافی‌ها، ارائه‌دهندگان کیف پول، پلتفرم‌های امانت‌داری و مواردی این‌چنینی را شامل می‌شود. این سند به‌روزشده جهت مشاوره‌ی عمومی افراد اصلی ذی‌نفع در دسترس خواهد بود.
 
براساس گزارش کوین‌تلگراف به ‌نقل از بیانیه‌ای که FATF روز پنج‌شنبه صادر کرد، تصمیم این سازمان برای به‌روزرسانی دستورالعمل‌های ارائه‌دهندگان خدمات دارایی‌های ارزی (VASP) نتیجه‌ی جلسه‌ی سه‌روزه‌ای با حضور تمامی اعضای این سازمان بود. این سازمان بین دولتی که بر سیاست‌های مبارزه با پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم تمرکز دارد، در بخشی از بیانیه‌ی منتشرشده خاطرنشان کرده است که دستورالعمل‌های به‌روزشده تا دو هفته‌ی دیگر منتشر می‌شوند.
 
دستورالعمل جدید، به‌روزرسانی سندی خواهد بود که در سال ۲۰۱۹ منتشر شد و قانون سفر (Travel Rule) را با VASP-ها سازگار کرد. قانون سفر FATF از تمامی ارائه‌دهندگان خدمات دارایی‌های ارزی می‌خواهد اطلاعات تراکنش‌های مربوط به گیرنده‌ها و فرستنده‌های رمزارز را در پلتفرم‌هایشان به ‌اشتراک بگذارند. FATF در سند بررسی دوازده‌ماهه‌ی خود که در ژوئن ۲۰۲۰ منتشر شد، اعلام کرده بود که در پیاده‌سازی قانون سفر رمزارز پیشرفت‌هایی حاصل شده است. گزارش پیشین این سازمان نشان می‌داد که VASP-های مستقر در ایالات متحده، تا حد زیادی با قوانین جدید سازگار هستند.
 
البته براساس اخباری که پیش‌تر منتشر شده است، کشورهای آسیایی در اجرای قانون سفر FATF پیش‌گام هستند و صرافی‌هایی در سنگاپور و کره‌ی جنوبی با قوانین یادشده بیشترین سازگاری را دارند. دستورالعمل به‌روزشده‌ی گروه ویژه‌ی اقدام مالی که در آینده برای ارزهای دیجیتال و VASP-ها منتشر خواهد شد، تراکنش‌های نظیر به نظیر رمزارزها و ارزهای دیجیتال باثبات یا استیبل کوین‌ها (Stablecoin) را نیز شامل می‌شود.
 
براساس اطلاعیه‌ی FATF، بازخوردی که از مشاوره‌ی عمومی دستورالعمل‌های به‌روزشده حاصل می‌شود روی بخشی از دستورالعمل نهایی این سازمان برای VASP-ها و رمزارزها که در ژوئن ۲۰۲۱ منتشر می‌شود تأثیرگذار خواهد بود. نیاز FATF به نظارت ریسک‌محور روی ارز دیجیتال و VASP-ها برای مبارزه با پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم پابرجا باقی می‌ماند؛ اما لازم است به این نکته توجه شود که معامله‌ی غیر قانونی رمزارز هم‌چنان رو به کاهش است.
 
در گزارش Chainalysis، شرکت اطلاعاتی حوزه‌ی بلاک‌چین درباره‌ی جرایم مربوط به رمزارزها در سال ۲۰۲۰، در بازه‌ی زمانی یادشده تنها ۰٫۳۴ درصد از تمامی فعالیت‌ها در ارزهای دیجیتال، مختص به تراکنش‌های مرتبط با جرم‌وجنایت بود. در واقع، هم نسبت و هم ارزش دلاری واقعی جرایم مربوط به رمزارزها بین سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ کاهش یافته است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.