سخنگوی هیات رئیسه مجلس در نشست خبری خود با بیان اینکه در بررسیهای انجام شده توسط مجلس منابع قابل توجهی در دولت وجود دارد که بلاتکلیف است و سیاست گذاری نشده، تاکید کرد که آنها موظف هستند تکلیف آنها را روشن کنند. محمدحسین فرهنگی در پاسخ به پیوست اعلام کرد که مصوبه افزایش ۱۰ درصدی حقالسهم اپراتورها در بودجه سال ۱۴۰۰ ربطی به افزایش قیمت اینترنت ندارد چرا که همین حالا هم دولت قیمت اینترنت را افزایش داده است. فرهنگی با انتقاد از بحثهایی که بر سر این مصوبه ایجاد شده است تاکید کرد که بعضی از زیرمجموعه های مرتبط با وزارت ارتباطات از همین الان قیمت اینترنت را افزایش دادند که بگویند در سال آینده قیمت را تغییر ندادند. او تاکید کرد که دولت باید در این زمینه نظارت و مدیریت کند.
محمدحسین فرهنگی، سخنگوی هیات رئیسه مجلس در نشست خبری امروز (۲۳ اسفند ماه) خود با بیان اینکه برخی مسئولان و رسانهها اعلام کردند که علل برخی گرانیها مصوبات مجلس در بودجه است، گفت: «چنین مصوباتی در مجلس به تصویب نرسیده است. ما هیچ موضوعی را که تاثیر نگرانکننده بربازار گذاشته باشد را در مجلس بررسی و تصویب نکردیم. ضمن اینکه این بودجه، بودجه ۱۴۰۰ است و نمیتوان در سال ۹۹ اثری از مصوبات بودجه در بازار شاهد باشیم.»
او در صحبت های خود به اظهارنظر برخی درمورد گران شدن اینترنت با تصویب بودجه ۱۴۰۰ براساس مصوبه این بودجه در مورد افزایش حقالسهم اپراتورها به دولت اعلام کرد: «برخی می گویند مجلس مصوبهای تصویب کرده که در نهایت اینترنت گران میشود. در صورتی که در مصوبه مجلس درمورد بودجه به صراحت آمده است که در سال ۱۴۰۰ نباید اینترنت گران شود.»
فرهنگی در ادامه اضافه کرد: «ما شاهد این موضوع هستیم که بعضی از زیرمجموعه های مرتبط با وزارت ارتباطات از همین الان قیمت اینترنت را افزایش دادند که بگویند در سال آینده قیمت را تغییر ندادند و از امسال به خاطر مصوبه مجلس قیمت اینترنت افزایش یافته است.» به گفته سخنگوی هیات رییسه مجلس افزایش قیمت اینترنت به نظارت دولت و به مدیریت حوزه مربوط به بخشهای مختلف در دولت بازمیگردد.
فرهنگی در ادامه صحبت های خود در پاسخ به سوال پیوست درمورد انتقادات نسبت به مصوبه مجلس درمورد افزایش حق السهم دولت از اپراتورها گفت: «ما در طول بررسی بودجه بحثهای کارشناسی بسیاری انجام دادیم و همچنین به اطلاعاتی دست پیدا کردیم مبنی براینکه منابع قابل توجهی در دولت وجود دارد که بلاتکلیف است و سیاستگذاری نشده است و ربطی به افزایش قیمت اینترنت و هزینههای فضای مجازی نداشت.» او تاکید کرد که مجلس برای این منابع سیاستگذاری کرد. چون وظیفه مجلس است که در این زمینه تعیین تکلیف و سیاست گذاری کند.
او ادامه داد: «ما بخش عمدهای از این منابع را به نظارت بر فضای مجازی اختصاص دادیم. چون بحث فضای مجازی مورد شکایت جمع کثیری از مردم است. پیشتر هم دولت لوایحی در مجلس داشته است و چنین بخشهایی از منابع دراختیار وزارت ارتباطات قرار گرفته است. به همین دلیل این مصوبه موضوع عجیب و جدیدی نیست و از اختیارات قانونگذار است که برای چنین منابعی قانونگذاری و تعیین تکلیف کند.»
او در پاسخ به سوال دیگری از پیوست درمورد چرایی ایراد شورای نگهبان به بند (ی) تبصره ۶ و عدم وجود ردیف و نحوه دقیق هزینه کرد، هم بیان کرد که جلسات کمیسیون تلفیق و مجلس برای رفع چنین ایراداتی تشکیل میشود و وقتی به صورت شفاف این منابع و نحوه هزینه کرد این منابع مشخص شوند، ابهامی دیگر وجود ندارد.
او در این نشست در ادامه درمورد نحوه بررسی بودجه در روزهای پایانی سال گفت: «این هفته در مجلس رفع ایرادات شورای نگهبان نسبت به لایحه بودجه ۱۴۰۰ در دستورکار است. امروز (۲۳ اسفندماه) کمیسیون تلفیق گزارش خود برای رفع ایرادات آماده می کند.» او ادامه داد: «این گزارش در سامانهای که در معرض دید نمایندگان است و در اولین فرصت در صحن علنی مجلس مورد رسیدگی قرار می گیرد.»
به گفته فرهنگی طبق آیین نامه داخلی مجلس در ابتدا گزارش کمیسیون تلفیق به رای گذاشته میشود، به همین خاطر رسیدگی بودجه با سرعت بالایی انجام خواهد شد. او اظهار امیدواری کرد که پس از رفع ابهامات و ارسال نسخه نهایی بودجه به شورای نگهبان این شورا با سرعت ایرادات را بررسی و بودجه ۱۴۰۰ را تا پایان سال ابلاغ کنند.
براساس گفته های فرهنگی از نظر حجم تعداد ایرادات شورای نگهبان روی بودجه زیاد است و به جز چند مورد رفع ابهام درمورد ارقام مصوبات، این ایرادات شورای نگهبان تفاوتی با سنوات گذشته ندارد.