وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در همایش جوانان اندیشهورز همدان تاکید کرد: قرار نیست ما بهعنوان جوانان، نردبان عده دیگری شویم و مسئولیت را به پیرمردها بسپاریم و به دنبال آنان بدویم تا به ما میدان دهند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات در دومین روز سفر خود به استان همدان و در همایش هیئتهای اندیشهورز این استان با اشاره به مطالبات و مشکلات عنوانشده توسط جوانان در این جلسه، گفت: هرم جمعیتی کشور جوانان هستند و شما اگر مدیریت اجرایی کشور را به دست پیرمردها بدهید باید خواهش کنید تا به شما میدان بدهند. مدیران قدیمی شیوههایشان را آزمودهاند و نتایجش را میبینید.
وی بابیان اینکه در این کشور مردمسالاری و دمکراسی وجود دارد، افزود: قرار نیست ما بهعنوان جوانان، نردبان عده دیگری شویم و مسئولیت را به پیرمردها بسپاریم و به دنبال آنان بدویم تا به ما میدان دهند.
آذری جهرمی تصریح کرد: اگر اعتقاد داریم که باید به جوانان میدان داد و اعتقاد داریم یک عده به صندلیهای خود چسبیدهاند، چه کاری است که مسئولیت را به آنان واگذار کنیم و برای میدان دادن خواهش کنیم.
وی با اشاره به اینکه نباید گذشتگان و صاحبان تجربه را زیر سؤال برد، افزود: اما در دوران جدید و عصر فناوری اطلاعات و در زمانی که جوانان بزرگترین ظرفیت کشور هستند و مقام معظم رهبری نیز بهعنوان سیاستگذار نظام اسلامی به این موضوع تأکید دارند، باید باور داشت که چالشها با شیوههای خلاقانه ذهن جوانان حل میشود.
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه چالشها راهحلهای نوین دارند، گفت: نیازی نیست برای حل مشکلات راهحلهای پرهزینه انجام دهیم.
وی به مدیریت حملونقل در کشور در گذشته بهعنوان یک نمونه اشاره کرد و افزود: امروز وضعیت حملونقل با اینترنت در شهرها چگونه است؟ آن صفها و نارضایتی وجود ندارد و مردم کیفیت خدمات بهتری دریافت میکنند و حاکمیت، مدیریت بهتری در این حوزه دارد. همچنین نظارت شهروندان شکلگرفته است و دیگر آن تشکیلات اداری و مشکلات وجود ندارد و شهروند و حاکمیت لذت این سرویسدهی را با هم میبرند.
وزیر ارتباطات حل چالشهای کشور را مشروط به کنار گذاشتن ترس و داشتن اعتماد و شجاعت عنوان کرد و گفت: این خصلتهایی است که در جوانان وجود دارد.
وی بابیان اینکه عدهای برای حل هر مسئلهای به زور متوسل میشوند، افزود: کسی که با زور مشکلات را حل میکند نیاز به تفکر ندارد و شما ببینید چه افرادی این خصلتها را دارند.
وی با اشاره به نزدیکی انتخابات ریاست جمهوری، افزود: صرف زیبایی و جوانی نشان کارآمدی نیست و باید سابقه عملکردی افراد را بررسی کرد.
وزیر ارتباطات سرمایهگذاری در کشور را یکی از راههای حل مشکلات عنوان کرد و گفت: این افراد چگونه میخواهند سرمایهگذاری را فراهم کنند؟ چگونه با فساد و بیاعتمادی برخورد کنند؟
وی افزود: اینکه مدیری از تمام مراحل گزینش می گذرد و مسوولیتی را عهدهدار می شود اما پس از چند سال به عنوان مفسد راهی زندان می شود نوعی سرمایه سوزی است و در تمام دولتها هم این شیوه ادامه دارد. این روش یک معنا بیشتر ندارد و آن اینکه فرایند فسادانگیز است. باید ببینیم کسی که میخواهد مدیریت اجرایی را بگیرد چه شیوهای برای حل این مشکل دارد.
آذری جهرمی به مسئله طیف سالاری و بیعدالتی در انتصابها و مدیریتها بهعنوان یک مشکل دیگر اشاره کرد و گفت: باید ببینیم افرادی که میخواهند مسئولیت اجرایی را بگیرند برای این مشکل چه راهحلی دارند.
وی با اشاره به داستان سیمرغ در منطقالطیر عطار نیشابوری، خطاب به جوانان حاضر در جلسه افزود: ظرفیت حل این مشکلات در تکتک وجود شماست و تا کی باید منتظر کسی باشیم که بیاید و حل کند؟
آذری جهرمی با طرح این سؤال که آیا مشکلات فرهنگی با دستور حل میشود، گفت: زمانی که ما برای خانواده و فرزندان در منزل وقت نمیگذاریم و بیتفاوت هستیم توقع داریم غیر از اتفاقات حال حاضر، اتفاق دیگری را شاهد باشیم. اگرچه برخی از سیاستگذاریها در حاکمیت هم در ایجاد این شرایط مؤثر است ولی تمام مسئله نیست.
وزیر ارتباطات در پایان سخنان خود تصریح کرد: بسیاری از مسائل در وجود خود ماست و اگر طالب و توانمند هستید که هستید، اعتقاد داشته باشید حل مسئله در وجود خود شماست.
بر اساس این گزارش، در پایان این همایش وزیر ارتباطات از دبیران هیئتهای اندیشهورزی شهرهای استان همدان با اهدا لوح تقدیر کرد. همچنین یکی از هنرمندان جوان این استان با اهدا تابلوی طراحی چهره وزیر ارتباطات با نقطه، از طرف هیئتهای اندیشهورزی از وزیر ارتباطات تقدیر کرد.