اینترنت و شبکه

تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

March 16, 2021
12:34 سه شنبه، 26ام اسفندماه 1399
کد خبر: 122120

دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور: شبکه ای شدن خدمات دولت الکترونیک در کشور باید توسعه یابد

دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور بر توسعه شبکه ای شدن خدمات دولت الکترونیک برای شتاب در تحول دیجیتالی در کشور تاکید کرد.
 
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فضای مجازی، سید ابوالحسن فیروزآبادی – دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی در بیستمین جلسه کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیکی با بیان این مطلب افزود: مرکز ملی فضای مجازی کشور نه تنها بر تعامل پذیری دولت به دولت تاکید دارد بلکه به دنبال تعامل پذیری دولت به کسب و کار و دولت به شهروندان برای ایجاد انسجام لازم میان دولت، بخش خصوصی و جامعه مدنی در حوزه الکترونیک به صورت شبکه ای است.
وی با بیان این که ایجاد این کارگروه در راستای اهداف شبکه ملی اطلاعات بوده است، گفت: یکی از مباحث مهم مرکز ملی فضای مجازی در ایجاد این کارگروه بحث پایداری مرکز ملی تبادل اطلاعات (NIX) بود که مهمتری اصل در پایداری بحث امنیت این مرکز است که باید به سطح بهتری از پایداری در حوزه های کارکردی و اعتمادسازی لازم برای تمامی کاربران دست یابد.در این رابطه اقدامات خوبی در دست انجام است و امیدوارم در سال 1400 اقدامات لازم نهایی شود.
فیروزآبادی در خصوص اهمیت حریم خصوصی تاکید کرد: باید از تمرکز اطلاعات در یک نقطه خاص حتی مرکز تبادل اطلاعات اجتناب کرد چرا که اگر اطلاعات در یک مرکز متمرکز شود زیان خالص است و علاوه بر مرگ تدریجی اطلاعات به دلیل عدم به روزرسانی، سازمان ها نمی توانند برای پرروش سرویس های جدید اقدام کرده و نوآوری کاهش می یابد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به نگرانی های امنیتی در جریان شبکه ای شدن اطلاعات، تصریح کرد: نگرانی از انتشار آسیب پذیری ها در جریان شبکه ای شدن وجود دارد که در شبکه ملی اطلاعات با ایجاد گذرگاه های امن به این موضوع به خوبی پرداخته شده است. در دولت الکترونیک نیز وظیفه اصلی بر عهده مرکز تبادل اطلاعات و سازمان فناوری اطلاعات است و در صورت ورود آسیب پذیری به شبکه طرفین خدمت باید پاسخگو باشند چرا که علاوه بر مرکز تبادل اطلاعات، هر سازمانی باید مدافع حریم خصوصی کاربران خود باشد.
فیروزآبادی با بیان این که باید از فرصت پیش آمده در همکاری تمامی قوای کشور برای ایجاد دولت الکترونیک و خدمات برای تحول دیجیتالی به خصوص در زمان همه گیری کرونا استقبال کنیم، گفت: شورای عالی فضای مجازی، مجلس شورای اسلامی و شورای اجرایی فناوری اطلاعات مصوبات کاربردی در این حوزه دارند و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان متولی این امر تاکنون بر این مهم تاکید داشته و برهمین اساس شاهد عملکرد موفق این کارگروه طبق گزارش های ارایه شده در اجرایی شدن مصوبات هستیم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.