رئیس مرکز ملی فضای مجازی درباره اهمیت حریم خصوصی تاکید کرد: در حادثهای که در وزارت بهداشت و ثبت احوال در انتشار هویتها رخ داد، مشکل بیدقتی از طرفین بود و در صورت ورود آسیبپذیری به شبکه، طرفین خدمت باید پاسخگو باشند، اما NIX هم باید جلوگیری از انتشار اطلاعات را وظیفه اصلی خود بداند.
سیدابوالحسن فیروز آبادی در بیستمین جلسه کارگروه تعاملپذیری دولت الکترونیکی با بیان اینکه بین شورای عالی فضای مجازی و شورای اجرایی فناوری دولت یک همکاری شکل گرفته است، گفت: تمام قوای کشور به دنبال این بودند که دولت الکترونیکی و خدمات دولت افزایش پیدا کند و به تحول دیجیتال در کشور نزدیک شویم و ما از این فرصت استقبال کردیم و اکنون شاهد شکلگیری یک کارگروه موفق درحوزه دولت الکترونیکی هستیم. آمارهای ارائهشده نشان میدهد که همه چیز در حد صحبت نبوده و به مصوبه رسیده و اجرایی شده است.
وی با تاکید بر توسعه شبکهای شدن خدمات دولت الکترونیک برای شتاب در تحول دیجیتالی در کشور، گفت: مرکز ملی فضای مجازی کشور نه تنها بر تعامل پذیری دولت به دولت تاکید دارد بلکه به دنبال تعامل پذیری دولت به کسب و کار و دولت به شهروندان برای ایجاد انسجام لازم میان دولت، بخش خصوصی و جامعه مدنی در حوزه الکترونیک به صورت شبکهای است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان این که ایجاد کارگروه تعاملپذیری دولت الکترونیکی در راستای اهداف شبکه ملی اطلاعات بوده است، گفت: یکی از مباحث مهم مرکز ملی فضای مجازی در ایجاد این کارگروه بحث پایداری مرکز ملی تبادل اطلاعات (NIX) بود که مهمترین اصل در پایداری بحث امنیت این مرکز است و باید سرعت و تلاش بیشتری در این زمینه اختصاص پیدا کند تا به سطح بهتری در NIX برسیم که هم پایداری کارکردی داشته باشد و هم اعتماد لازم را برای تمام کاربران ایجاد کند. در این رابطه اقدامات خوبی در دست انجام است و امیدوارم در سال ۱۴۰۰ اقدامات لازم نهایی شود.
فیروزآبادی با تاکید بر اهمیت حریم خصوصی تاکید کرد: بحث حریم خصوصی برای ما مهم است و باید از تمرکز اطلاعات در یک نقطه خاص حتی مرکز تبادل اطلاعات اجتناب کرد، زیرا اگر اطلاعات در یک مرکز متمرکز شود، زیان خالص است و علاوه بر مرگ تدریجی اطلاعات به دلیل عدم بهروزرسانی، سازمانها نمیتوانند برای پرروش سرویسهای جدید اقدام کنند. تمرکز اطلاعات باعث میشود اطلاعات مرده باشد و نوآوری از بین برود، بنابراین باید از تجمع دادهها در یک گلوگاه خاص جلوگیری شود.
وی با اشاره به نگرانیهای امنیتی در جریان شبکهای شدن اطلاعات، تصریح کرد: نگرانی از انتشار آسیبپذیریها در جریان شبکهای شدن وجود دارد. برای این منظور، در شبکه ملی اطلاعات گذرگاههای امن ایجاد کردیم که از انتشار آسیبپذیریها جلوگیری میکند. در دولت الکترونیکی نیز وظیفه اصلی بر عهده NIX و سازمان فناوری اطلاعات است. در صورت ورود آسیبپذیری به شبکه، طرفین خدمت باید پاسخگو باشند، علاوه بر مرکز تبادل اطلاعات، هر سازمانی باید مدافع حریم خصوصی کاربران خود باشد. ازجمله حادثهای که در وزارت بهداشت و ثبت احوال در انتشار هویتها رخ داد، مشکل بیدقتی از طرفین بود، اما NIX هم باید جلوگیری از انتشار اطلاعات را وظیفه اصلی خود بدانند.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی با بیان این که باید از فرصت پیشآمده در همکاری تمامی قوای کشور برای ایجاد دولت الکترونیک و خدمات برای تحول دیجیتالی به خصوص در زمان همهگیری کرونا استقبال کنیم، گفت: شورای عالی فضای مجازی، مجلس شورای اسلامی و شورای اجرایی فناوری اطلاعات مصوبات کاربردی در این حوزه دارند و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان متولی این امر تاکنون بر این مهم تاکید داشته و برهمین اساس شاهد عملکرد موفق این کارگروه طبق گزارشهای ارایهشده در اجرایی شدن مصوبات هستیم.