مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان بوشهر با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 95 درصد از روستاهای بالای 20 خانوار استان بوشهر دارای سرویس اینترنت پرسرعت هستند، گفت: گسترش و تقویت زیرساختهای ارتباطی اعم از پوشش اینترنت و تلفن همراه در مناطق روستایی از اولویت های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان بوشهر، علی سملیان مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات این استان با بیان اینکه 216 سایت شهری و روستایی طی سال جاری در استان به نسل سوم و چهارم سرویس اینترنت همراه مجهز شده است و همچنین هفت سایت جدید از محل طرح خدمات اجباری روستایی احداث شد. گفت: از این تعداد ارتقا 134 سایت شهری و 92 سایت در روستاها است که ارائه سرویس اینترنت پرسرعت در روستاها منجر به توسعه کارآفرینی، درآمدزایی و معرفی این روستاها در سطح کشور شده است.
سلمیان با اعلام اینکه 93 درصد از جاده های استان بوشهر دارای پوشش مناسب مکالمه تلفن همراه هستند، گفت: از تعداد 405 روستای بالای بیست خانوار ، 383 روستا دارای سرویس اینترنت پرسرعت نسل سوم یا چهارم و یا Adsl هستند و تعداد 583 روستا که 93 درصد از کل 626 روستای استان است نیز دارای پوشش ارتباطی صوت هستند.
وی افزود: پیاده سازی پروژه های خدمات عمومی اجباری روستایی و استفاده از ابزارهای آن یعنی دولت الکترونیک، تجارت الکترونیکی، آموزش الکترونیک و غیره می تواند در کنار مدیریت صحیح استفاده از آن، توسعه روستایی را تسریع بخشیده و در تامین رفاه عمومی این مناطق کمک شایان توجهی را نماید.
مدیرکل ارتباطات بوشهر با اشاره به اینکه در حال حاضر ظرفیت ورودی شبکه انتقال این استان 3.2 ترابیت بر ثانیه است گفت: تعداد مشترکین پهنای باند ثابت در استان بوشهر ۱۴۵ هزار نفر و تعداد مشترکین پهن باند سیار یک میلیون و ۹۵ هزار نفر است که حجم استفاده از اینترنت در بالاترین مقدار در روزهای محدودیتهای کرونایی به 280 گیگا بیت بر ثانیه رسیده است که ظرفیت مازاد موجود، بستر مناسبی برای توسعه اپراتورهای مخابراتی در استان است.
سلمیان از اجرای 104 کیلومتر فیبر نوری از محل طرح خدمات اجباری روستایی با همکاری شرکت مخابرات استان خبر داد و افزود: با توسعه این شبکه انتقال فیبرنوری روستایی در استان امکان ارائه سرویس های نسل سوم و چهارم اینترنت همراه برای 14 سایت مهیا شد و با تجهیز 10 مرکز تلفن ثابت به این زیرساخت، امکان ارائه سرویس اینترنت و صوت مناسب برای این مناطق فراهم شده است.
مدیرکل ارتباطات بوشهر با اشاره به اهمیت توسعه زیرساختهای ارتباطی برای تسهیل امور اقتصادی و آموزشی و به تبع آن تحقق عدالت ارتباطی در مناطق روستایی، افزود: با توجه به ضرورت تکمیل پوشش ارتباطی در مناطق گردشگری و روستایی و به منظور ارائه خدمات الکترونیکی، 157 دفتر خدمات ارتباطی روستایی و 32 دستگاه خودپرداز ATM در روستا های استان ارائه خدمت می کنند.
وی با تاکید بر اجرای طرح پروژه هوشمندسازی مدارس شهری و روستایی در استان افزود: اقدامات لازم برای توسعه زیرساختهای مورد نیاز مدارس استان به پایان رسیده است و تاکنون یک هزار و 133 مدرسه شهری و روستایی استان بوشهر هوشمندسازی شده که شامل 557 مدرسه شهری و 576 مدرسه روستایی است.
مدیر کل ارتباطات بوشهر در تشریح ارائه تسهیلات اشتغال زایی توسط اداره کل ارتباطات بوشهر بیان کرد: به منظور توسعه و ایجاد زمینه ی رشد اقتصادی شرکت های حوزه فناوری اطلاعات و استارت آپ ها در استان؛ از ابتدای سال جاری به 38 طرح کارآفرینی تسهیلاتی به مبلغ 57 میلیارد ریال از محل منابع اشتغال روستایی اعطاء شده است و رویدادهای استارت آپی، کارآفرینی و دوره های آموزشی متعددی اجرا شده است.
سملیان در پایان از تعداد 100 شرکت و تیم نوآور در بخش فناوری اطلاعات و در حوزه های مختلف از جمله آموزش مجازی، طراحی وبسایت و اپلیکیشن موبایل، انیمیشن در استان خبر داد و گفت: این تیم ها عمدتا در مراکز رشد و پارک علم و فناوری استان مستقر هستند و همچنین سه شتابدهنده در استان فعال هستند که این موضوع روند حمایت از تیم های نوآور را تسریع بخشیده است؛ از طرف دیگر تاسیس صندوق پژوهش و فناوری استان، بهره برداری از برج فناوری خلیج فارس و همکاری تمامی دانشگاه های استان در برگزاری رویدادهای استارت آپی، زنجیره زیست بوم کسب و کار استان را تکمیل کرده است.