اپلیکیشن

امینت

تلفن همراه

رسانه‌های اجتماعی

March 22, 2021
9:56 دوشنبه، 2ام فروردینماه 1400
کد خبر: 122248

اپلیکیشن‌های رکوردار افشای اطلاعات کاربران

 
یافته های یک بررسی نشان داد بیش از نیمی از ۱۰۰ اپلیکیشن‌های محبوب، اطلاعات کاربران را با اشخاص ثالث به اشتراک می‌گذارند.
 
 پس از معرفی برچسب‌های حریم خصوصی در فروشگاه اپ استور اپل، شرکت پی کلود که فراهم کننده ظرفیت ابری است، تصمیم گرفت به بررسی دقیق اپلیکیشن‌های موبایلی بپردازد که کاربران به صورت روزمره استفاده می‌کنند تا مشخص شود کدام اپلیکیشن‌ها بیشترین اشتراک گذاری اطلاعات کاربران را با اشخاص ثالث دارند.
 
این شرکت برای تحلیل آمار از بخشهای تبلیغات شخص ثالث و بازاریابی یا تبلیغات طراحان برچسب‌های حریم خصوصی اپل برای یافتن اپلیکیشن‌هایی که بیشترین اطلاعات شخصی کاربران را برای بازاریابی خود جمع آوری می‌کنند، استفاده کرد.
 
بر اساس یافته های پی کلود، ۵۲ درصد از همه اپلیکیشن‌ها اطلاعات کاربران را با اشخاص ثالث مرتبط با یک شرکت که اپلیکیشن خاصی را اداره می‌کند یا افرادی که پولی برای دسترسی به اطلاعات شخصی کاربران پرداخت می‌کنند، به اشتراک می گذارند. از میان این اپلیکیشن‌ها، اینستاگرام (۷۹ درصد)، فیس بوک (۵۷ درصد) و لینکدین (۵۰ درصد) بیشترین اطلاعات شخصی را جمع آوری می‌کنند.
 
در خصوص اشتراک گذاری اطلاعات شخصی کاربران، اینستاگرام با اشتراک گذاری ۷۹ درصد از اطلاعات کاربران با شرکت‌های دیگر، در رتبه اول قرار دارد. فیس بوک که شرکت مادر اینستاگرام است، با ۵۷ درصد، در رتبه دوم و لینکدین و اوبر با فروش ۵۰ درصد از اطلاعات کاربرانشان در رتبه سوم قرار می گیرند.
 
بررسی پی کلود نشان داده که ۸۰ درصد از اپلیکیشن‌ها از اطلاعات کاربر برای بازاریابی محصولات‌شان در اپلیکیشن‌های خود و بخش های دیگر استفاده می‌کنند که شامل اپلیکیشن‌هایی می‌شود که تبلیغات‌شان را در پلتفرم های دیگر و همچنین تبلیغات درون برنامه ای در جهت منافع خودشان نمایش می دهند.
 
فیس بوک و اینستاگرام در صدر فهرست اپلیکیشن‌هایی هستند که اطلاعات کاربران را در جهت منافع خود جمع آوری می‌کنند و از ۸۶ درصد اطلاعات کاربران برای فروش محصولات‌شان و نمایش تبلیغات مرتبط دیگران استفاده می‌کنند. اطلاعات جمع آوری شده از کاربران شامل تاریخ تولد تا زمان های روزانه استفاده کاربران از اپلیکیشن‌های آنهاست.
 
بر اساس گزارش تک رادار، اما اپلیکیشن‌هایی که بهترین عملکرد را در حفاظت از اطلاعات شخصی کاربران دارند، شامل سیگنال، کلاب هاوس، نت فلیکس، مایکروسافت تیمز، گوگل کلاس روم، شازم، اتسای، اسکایپ، بوهو، امتِرَک، زوم، شاپ و IRS۲Go۲ هستند که هیچ اطلاعاتی از کاربرانشان به اشتراک نمی گذارند.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.