سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

March 22, 2021
10:40 دوشنبه، 2ام فروردینماه 1400
کد خبر: 122259

جنگ تراشه‌ای مالک تیک‌تاک با آمریکا

 
چندی پیش وقتی سر و صدای تحریم و ممنوعیت پیام‌رسان چینی تیک‌تاک (TikTok) توسط ایالات متحده همه جا پیچید، بسیاری از مردم جهان نام استارت‌آپ بایت‌دنس (ByteDance) را به‌عنوان مالک این پیام‌رسان شنیدند. اما این روزها، این استارت‌آپ گویا برنامه بزرگی را در پیش گرفته که بازهم در رسانه‌های جهان سر و صدایی برپا کرده است. با توجه به آگهی‌های استخدامی و همچنین اعلام یک منبع آگاه از شرایط، استارت‌آپ چینی بایت‌دنس در حال برنامه‌ریزی برای توسعه نیمه‌هادی‌هاست. به گزارش رویترز، به‌گفته این منبع، چنین طرحی هنوز در مراحل اولیه قرار دارد و تمرکز شرکت روی تراشه‌های ARM سمت سرور است. بایت‌دنس که دفتر مرکزی‌اش در پکن قرار دارد، دست‌کم 12آگهی مربوط به شغل‌هایی درخصوص نیمه‌هادی‌ها را در وب‌سایت رسمی خود منتشر کرده که عمدتا برای شهرهای پکن و شانگهای درنظر گرفته شده است.
 
پیش‌تر یکی از مقامات ارشد این استارت‌آپ به مجله تجاری چینی کایجینگ گفته بود که شرکت، تیمی را برای بررسی توسعه تراشه‌های هوش مصنوعی ایجاد کرده، اما با این حال، بایت‌دنس چیز خاصی در این مورد به رویترز نگفته است. غول‌های فناوری چینی در تلاشند تولید تراشه‌های خود را به نشانه بلندپروازی‌های این کشور برای کاهش وابستگی به تولیدکنندگان خارجی مانند کوالکوم و انویدیا افزایش دهند. تحریم‌های ایالات متحده علیه شرکت «فناوری‌های هوآوی» که سازنده سخت‌افزار است، باعث شده تا غول مخابراتی چینی در تهیه قطعات ازجمله نیمه‌هادی‌ها دچار مشکلاتی شود که این موضوع تجارت تلفن‌های هوشمند این شرکت را فلج کرده است. با اینکه چین بزرگ‌ترین خریدار نیمه‌هادی در جهان محسوب می‌شود، اما در تولید تراشه در داخل این کشور از ایالات متحده، ژاپن و کره‌جنوبی عقب‌تر است. براساس گزارش شرکت تحقیقاتی ICInsights، از 143میلیارد دلار تراشه فروخته شده در چین در سال2020، فقط 22.7میلیارد دلار آن در این کشور تولید شده و نکته اینجاست که تنها 8.3میلیارد دلار از آن توسط شرکت‌هایی که دفترشان در چین قرار دارد، تولید شده است. از سوی دیگر موتور جست‌وجوگر چینی «بایدو»، یک دور تامین مالی واحد تراشه Kunlun AI خود را به اتمام رسانده است که ارزش این واحد، حدود 2میلیارد دلار ارزیابی می‌شود. بایدو درنظر دارد این واحد را به‌عنوان یک شرکت کاملا مستقل برای تجاری‌سازی قابلیت‌های خود در طراحی و ساخت تراشه معرفی کند. کاری که می‌تواند توسعه بیشتری را به این غول جست‌وجوگر بدهد.
 
همچنین در همین راستا، گروه علی‌بابا، غول تجارت الکترونیکی چین، در اواخر سال2019از تراشه هوش مصنوعی برای محصولات رایانش ابری خود رونمایی کرده بود.
 
رویترز گزارش داده است که SenseTime تک‌شاخ هوش مصنوعی چین نیز پس از اضافه شدن به فهرست تجارت ایالات متحده توسط واشنگتن در سال2019، کار در زمینه تولید تراشه‌های هوش مصنوعی داخلی را آغاز کرد.
 
بایت‌دنس که توسط «ژانگ یمینگ» تاسیس شده با ایجاد پیام‌رسان تصویری تیک‌تاک و زیرمجموعه داخلی آن یعنی دویین به باارزش‌ترین استارت‌آپ جهان تبدیل شده است. گفته می‌شود این شرکت که آخرین ارزش آن در حدود 180میلیارد دلار اعلام شده، در حال بررسی پیشنهاد اولیه برای برخی از مشاغل خود در هنگ‌کنگ نیز است. ژانگ در حال وارد کردن تراشه‌ها به تجارت خود بوده که به اولویت اصلی سران چین تبدیل شده است. در جریان کنگره ملی مردم در‌ماه جاری میلادی، دولت متعهد شد که با افزایش بودجه و اعتبار، تحقیقات در مورد تراشه‌های پیشرفته و هوش مصنوعی را با سرعت به پیش ببرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.