اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

March 31, 2021
9:18 چهارشنبه، 11ام فروردینماه 1400
کد خبر: 122420

فرود راکت ۱۱SN استارشیپ در تگزاس با شکست مواجه شد

 
یک نمونه اولیه از راکت استارشیپ شرکت اسپیس اکس نتوانست به صورت امن فرود بیاید و به گفته این شرکت، مهندسان در حال بررسی موضوع هستند. این استارشیپ، یک نمونه از راکت‌های سنگین وزنی است که شرکت خصوصی ایلان ماسک، کارآفرین و میلیارد آمریکایی برای حمل انسان و ۱۰۰ تن وسیله به ماموریت‌های ماه و مریخ در آینده طراحی کرده است.
 
جان اینسپراکر، مهندس شرکت اسپیس‌اکس در یک ویدیوی زنده درباره این پرواز آزمایشی گفت: «به نظر تمام داده‌های این وسیله را از دست داده‌ایم. باید از طریق تیم از آنچه رخ داد مطلع شویم».
 
نمای ویدیویی، غبارآلود بود و در نتیجه به سختی می‌شد فرود این راکت را مشاهده کرد. تکه‌هایی از این فضاپیما هشت کیلومتر دورتر از محل فرود پیدا شد.
 
این استارشیپ یکی از سری نمونه‌هایی از راکت سنگین وزنی است که شرکت خصوصی ایلان ماسک، کارآفرین و میلیارد آمریکایی برای حمل انسان و ۱۰۰ تن وسیله به ماموریت‌های ماه و مریخ در آینده طراحی کرده است. راکت کامل استارشیپ که با تقویت کننده بسیار سنگینش ۱۲۰ متر ارتفاع خواهد داشت نسل جدید راکت‌های چند بار مصرف اسپیس‌اکس محسوب می‌شوند که حاص تمرکز بلندپروازانه ایلان ماسک روی ارسال انسان به فضا است.
 
اولین سفر استارشیپ در مدار زمین برای انتهای امسال برنامه‌ریزی شده است و می‌خواهد در سال ۲۰۲۳ یوساکو مائزاوا میلیارد ژاپنی را برای سفر به ماه ارسال کند. استارشیپ‌های ۸SN و ۹SN نیز پیش از این در هنگام فرود در مراحل آزمایشی منفجر شده‌اند. ۱۰SN ابتدای این ماه یک فرود مناسب را داشت اما حدود هشت دقیقه پس از فرود آتش گرفت.
 
ماسک روز سه‌شنبه پس از پرواز آزمایشی ۱۱SN گفت: «به نظر می‌رسد موتور ۲ مشکلاتی در زمینه صعود داشت و در طول مراحل سوختن لازم برای فورد به فشار اجرایی لازم نرسید؛ اما در تئوری به چنین چیزی نیاز نبود. کمی پس از اینکه آتش‌سوزی پس از فرود آغاز شد اتفاق بزرگی رخ داده است. اگر امروز قطعات را بررسی کنیم می‌فهمیم که این اتفاق بزرگ چه بود.»
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.