اینترنت و شبکه

بازی

فناوری اطلاعات

April 5, 2021
12:44 دوشنبه، 16ام فروردینماه 1400
کد خبر: 122540

بازی اینترنتی برای نمایش نقاط ضعف فناوری بازشناسی احساسات

محققان با راه‌اندازی وب سایتی، قصد دارند مردم را با نقاط ضعف و خطرات سیستم‌های شناسایی احساسات آشنا کنند.
 
 
 فناوری شناسایی احساسات  انسانی با استفاده از الگوریتم‌های یادگیری ماشین، صنعتی میلیارد دلاری است که ارزش خود را در وضعیت‌های متفاوتی از ایمنی جاده‌ها گرفتی تا تحقیقات بازار نشان داده است. اما منتقدان می‌گویند که این فناوری نه تنها مشکلات حریم خصوصی دارد، بلکه نادقیق و شدیدا دارای سوگیری است.
 
گروهی از محققان برای نشان دادن این مشکلات، وب‌سایتی در آدرس emojify.info راه‌اندازی کرده‌اند. در این وب‌سایت عموم مردم می‌توانند سیستم‌های بازشناسی احساسات را با استفاده از دوربین کامپیوتر خود امتحان کنند.
 
در این وب‌سایت چند بازی رایانه‌ای قرار داده شده است. یکی از این بازی‌ها روی تغییر حالات چهره به منظور گول زدن  فناوری متمرکز است و بازی دیگر، نشان می‌دهد که چقدر چنین سیستم‌هایی در تشخیص حالات چهره، در وضعیت‌های مختلف، ناکارآمدند.
 
محققان امیدوارند که این بازی‌ها بتواند آگاهی درباره این فناوری را افزایش دهد و موجب بحث و گفت‌وگو درباره کاربری آن شود.
 
دکتر الکسا هگرتی، مدیر این پروژه و محقق مرکز لورهولم برای هوش آینده دانشگاه کمبریج دراین باره می‌گوید: این فناوری، شکلی از بازشناسی چهره است؛ اما پا را فراتر می‌گذارد؛ زیرا علاوه بر شناسایی افراد، مدعی است که احساسات دورنی ما را از چهره‌مان تشخیص می‌دهد. فناوری بازشناسی چهره، در سال گذشته مورد انتقادات زیادی قرار داشته است. به ویژه اینکه گفته می‌شود استفاده پلیس از این فناوری، به تبعیض و نقص آزادی بیان منجر می‌شود. اما هگرتی می‌گوید: بسیاری افراد نمی‌دانند که سیستم‌های بازشناسی احساسات چه کاربردهایی دارد. از این سیستم‌ها در وضعیت‌های مختلفی مانند استخدام تا بررسی رفتارهای مشتری، امنیت فرودگاه‌ها و حتی در سیستم‌های آموزشی استفاده می‌شود تا میزان مشارکت دانش آموزان ‌در کلاس یا انجام تکالیف‌شان مشخص شود.وی می‌افزاید: این فناوری، در سرتاسر جهان، از اروپا تا آمریکا و چین درحال استفاده است.
 
شرکت تایگوسیس (Taigusys) که دفتر مرکزی‌اش در شنزن چین واقع است، می‌گوید که این سیستم‌ها را در موقعیت‌های متفاوتی مانند امنیت خانه‌ها و زندان‌ها نصب کرده است. از سوی دیگر، گزارش‌ها حاکی است که شهر لاکنو در هند نیز قصد دارد از این فناوری برای شناسایی زنانی که هدف آزار قرار گرفته‌اند، استفاده کند. اقدامی که از سوی سازمان‌های حقوق دیجیتال، مورد انتقاد قرار گرفته است.
 
به گفته هگرتی، فناوری بازشناسی احساسات منافعی هم دارد که باید این منافع در برابر نگرانی‌های میزان دقت، سوگیری نژادی و همچنین اینکه آیا این فناوری ابزار مناسبی برای وظایف مشخص است یا نه، سنجیده شود.
 
پروژه وب‌سایت emojify تاکید کرده که اطلاعات کاربران را جمع آوری نمی‌کند و تصاویر کاربران روی دستگاه خود آنها ذخیره می‌شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.