امنیت

اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

April 5, 2021
14:25 دوشنبه، 16ام فروردینماه 1400
کد خبر: 122550

سرورهای Fortinet FortiOS هدف جدید هکرها

 
 
مهاجمان APT از آسیب‌پذیری‌های حیاتی در سرورهای Fortinet FortiOS برای انجام حملات منع سرویس توزیع شده (DDoS) ، حملات باج‌افزار، حملات SQL، تخریب وب‌سایت‌ها سوءاستفاده کرده‌اند.
 
به گزارش مرکز مدیریت راهبردی افتا، مهاجمان سایبری، سرورهای Fortinet FortiOS  را که دارای آسیب‌پذیری‌های CVE-2020-12812 و CVE-2019-5591 هستند و به‌روزرسانی نشده‌اند، شناسایی و دستگاه‌های آسیب‌پذیر با شناسه CVE-2018-13379 را اسکن می‌کنند.
 
در نوامبر 2020، یک مهاجم، لیستی از اکسپلویت‌های آسیب‌پذیری با شناسهCVE-2018- 13379   را به اشتراک گذاشت که برای سرقت اطلاعات کاربری VPN، تقریباً از 50 هزار سرو Fortinet VPN ، از جمله دولت‌ها و بانک‌ها سوءاستفاده شد.
 
هکرهای دولتی همچنین برای آسیب رساندن به سیستم‌های پشتیبانی انتخابات آمریکا که از طریق اینترنت قابل‌دسترسی هستند، از آسیب‌پذیری CVE-2018-13379 در VPN Fortinet FortiOS Secure Socket Layer (SSL) سوءاستفاده کردند.
 
در اوایل سال جاری، مهاجمان APT از آسیب‌پذیری‌های حیاتی برای انجام حملات منع سرویس توزیع شده (DDoS) ، حملات باج‌افزار، حملات SQL، تخریب وب‌سایت‌ها سوءاستفاده کرده‌اند.
 
پایگاه اینترنتی bleepingcomputer  نوشته است: گروه‌های APT ممکن است در آینده از این باگ‌های امنیتی برای سوءاستفاده از شبکه‌های خدمات دولتی، تجاری و فناوری استفاده کنند و وقتی‌که آنها به شبکه‌های هدف نفوذ می‌کنند، ممکن است از این دسترسی اولیه برای حملات آینده استفاده کنند.
 
ممکن است مهاجمان APT از یک یا همه این CVE ها برای دسترسی به شبکه‌ها در چندین بخش مهم زیرساختی برای دسترسی به شبکه‌های کلیدی جهت حملات رمزگذاری داده‌ها استفاده کنند.
 
همچنین مهاجمان APT ممکن است از سایر CVEها یا تکنیک‌های متداول نفوذ برای دسترسی به شبکه‌های زیرساخت‌های حیاتی برای حملات بعدی استفاده کنند.
 
شرکت Fortinet در اوایل سال‌جاری، چندین آسیب‌پذیری حیاتی شامل  اجرای کد از راه دور (RCE) ، SQL Injection و حملات منع سرویس (DoS) را برطرف کرد که بر محصولات FortiProxy SSL VPN و FortiWeb Web Application Firewall (WAF) تأثیر می‌گذاشت.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.