اپراتورها

امینت

تلفن همراه

رسانه‌های اجتماعی

April 6, 2021
9:23 سه شنبه، 17ام فروردینماه 1400
کد خبر: 122572

چطور لو رفتن اطلاعات حساب کاربری فیسبوک خود را بررسی کنیم؟

 
اخیرا خبر فاش شدن اطلاعات بیش از ۵۰۰ میلیون کاربر فیسبوک سر و صدای زیادی به راه انداخته بود. شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که چطور می‌توان مطمئن شد که اطلاعات من هم لو رفته یا ایمن است؟ خوشبختانه برای این موضوع راهکارهای متنوعی وجود دارد.
 
اطلاعات فاش شده فیسبوک به طور دقیق‌تر شامل ۵۳۳ میلیون کاربر از ۱۰۶ کشور می‌شود. این اطلاعات که توسط هکرها و به صورت رایگان منتشر شده مواردی از جمله آی‌دی کامل فیسبوک، شماره تلفن،‌ نام کامل، موقعیت مکانی، اطلاعات بیوگرافی افراد از جمله تاریخ تولد و در برخی موارد ایمیل را شامل می‌شود.
 
یکی از سایت‌های مشهوری که افشای اطلاعات کاربران را ردیابی می‌کند «Have I Been Pwned» است. در این وبسایت کافی است آدرس ایمیل خود را وارد کنید. پس از آن نه تنها می‌توانید فاش شدن احتمالی اطلاعات فیسبوک را ببینید بلکه از فاش شدن اطلاعات هر اکانت مرتبط با ایمیل خود نیز مطلع می‌شوید. در صورتی که اطلاعات شما فاش شده باشد، پیام «Oh no — pwned» در صفحه ظاهر می‌شود و در بخش «Breaches you were pwned in» می‌توانید سایت‌هایی که اطلاعات‌تان در آنها فاش شده را مشاهده کنید.
 
علاوه بر این در این وبسایت می‌توان از احتمال فاش شدن اطلاعات فیسبوک با استفاده از شماره تلفن استفاده کرد. البته این سایت، بر خلاف سایتی که در بالا اشاره کردیم چندان شناخته شده نیست و شاید بهتر باشد فعلا به آن اعتماد نکنید. علاوه بر این به نظر می‌رسد در حال حاضر تنها امکان بررسی شماره تلفن‌های ایالات متحده را دارد.
 
اگر اطلاعات‌تان افشا شده پیشنهاد می‌کنیم از ابزارهای مدیریت پسورد برای نگه‌داری اطلاعات حساب‌های کاربری و ایجاد پسوردهای پیچیده استفاده کنید. به این ترتیب از مشکل پسوردهای یکسان یا مشابه برای وبسایت‌های مختلف رها می‌شوید و در صورتی که به عنوان مثال یکی از حساب‌های شما در یک وبسایت لو برود،‌ اکانت‌های دیگر سایت‌ها در امان خواهند ماند. استفاده از احراز هویت دو عاملی هم می‌تواند یک دیوار دفاعی اضافه در مقابل نفوذ به حساب کاربری باشد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.