امنیت

اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

April 10, 2021
14:56 شنبه، 21ام فروردینماه 1400
کد خبر: 122717

افزایش سختگیری‌های آمریکا: محدودیت‌های بیشتر در انتظار کاربران ایرانی اینترنت؟

تغییرات گوگل در روزهای اخیر برای کاربران ایرانی حواشی بسیاری داشته است. پیش از این کاربران با استفاده از VPN به سرویس‌های تحریم شده دسترسی داشتند اما اکنون گوگل در بسیاری از موارد می‌تواند ایرانی بودن کاربران را تشخیص دهد. اکنون به نظر می‌رسد دفتر کنترل سرمایه‌های خارجی ایالات متحده (OFAC) می‌خواهد فشار بیشتری به شرکت‌های فناوری وارد کند تا آن‌ها هم در مسیر گوگل گام بردارند که این یعنی محدودیت بیشتر برای کاربران ایرانی.
 
یکی از کارکنان گوگل به نام «وینیسیوس فورتانا» به تازگی چنین خبری را در توییتر اعلام کرده. به گفته وی، OFAC به دنبال شرکت‌هایی می‌رود که تمام تلاش خود را برای شناسایی موقعیت جغرافیایی کاربران کشورهای تحریم شده، انجام نمی‌دهند. چنین اقدامی در راستای پیروی از تحریم‌های صورت گرفته از سوی ایالات متحده صورت می‌گیرد.
 
 
مدیر تیم Jigsaw در گوگل می‌گوید: «اُفک به دنبال شرکت‌هایی خواهد رفت که تلاش خود را برای تشخیص موقعیت مکانی کاربران خود جهت هم‌خوانی با تحریم‌ها انجام نمی‌دهند. انتظار داشته باشید که کمپانی‌های بیشتری مجبور به بستن حساب‌های خود بر روی کاربران ایرانی شوند. برای حفظ آزادی اینترنت در ایران اکنون نیاز به تغییر سیاست احساس می‌شود.»
به گفته او، این اقدام شرکت‌های فناوری را مجبور به قطع دسترسی کاربران ایرانی به سرویس‌های تحریم شده می‌کند، البته مدت‌هاست کاربران ایرانی با استفاده از برنامه‌های تغییر IP مانند VPN مشغول استفاده از چنین سرویس‌هایی هستند. با این حال ظاهرا آمریکا می‌خواهد بدون اعمال تحریم‌های جدید، از چنین کاری هم جلوگیری کند.
 
در صورتی که این کمپانی‌ها در مسیر گوگل گام بردارند که البته با فشار OFAC چنین موضوعی ممکن به نظر می‌رسد، احتمالاً دسترسی کاربران به سرویس‌های بیشتری محدود خواهد شد. چنین تغییری بیشتر به ضرر کسب و کارهای آنلاین و وبمسترها تمام می‌شود چرا که دیگر نمی‌توانند از برخی سرویس‌های حیاتی مانند گوگل آنالیتیکس استفاده کنند.
 
طبق گزارش‌های گذشته، گوگل می‌تواند ۲۰ تا ۲۵ درصد کاربران ایرانی را تشخیص دهد که با توجه به خبر اخیر و فشار OFAC، بعید نیست اگر در هفته‌های آینده این میزان بیشتر شود و شمار بالایی از کاربران ایرانی دیگر نتوانند از سرویس‌های تحریم شده حتی با برنامه‌های تغییر IP استفاده کنند.
 
شرکت‌های فناوری ابزارهای مختلفی برای شناسایی کاربران کشورهای مختلف از جمله کاربران ایرانی دارند و اگر مجبور شوند، از آن‌ها استفاده خواهند کرد.
 
اگر سختگیری‌ها افزایش پیدا کنند، کار برای کاربران ایرانی و به خصوص کسب و کارهای آنلاین در کشورمان سخت‌تر خواهد شد. در حقیقت آن‌ها باید در کنار مشکلات اینترنت در داخل کشور، با نیرویی مضاعف با مشکلات جدید هم مقابله کنند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.