تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

April 13, 2021
12:25 سه شنبه، 24ام فروردینماه 1400
کد خبر: 122824

امپراطوری مایکروسافت بزرگتر شد

 
 
مایکروسافت در یک سال گذشته که رگولاتورهای ضد انحصارطلبی آمریکا رقیبان این شرکت را زیر ذره بین قرار داده اند، از فرصت بهره برده و به مذاکره برای خرید شمار زیادی شرکتهای فناوری پرداخته است.
 
دولت آمریکا دو سال پیش شکایت ضد انحصارطلبی علیه مایکروسافت به دلیل سوءاستفاده از قدرت بازار تنظیم کرد. اکنون مایکروسافت سرگرم ساخت امپراطوری خود است زیرا رگولاتوری این کشور به رقیبان بزرگ این غول نرم افزاری زوم کرده است.
 
مایکروسافت روز دوشنبه اعلام کرد شرکت نیوآنس کامیونیکیشنز را به ارزش ۱۶ میلیارد دلار خریداری کرده است. با این قرارداد، مایکروسافت صاحب شرکتی شد که متخصص فناوری گفتار و نرم افزار هوش مصنوعی مربوط به آن است. نیوانس در بخش مراقبتهای سلامتی حضور دارد و نرم افزاری را برای دیجیتالی کردن مکالمات ویزیت پزشک و تسهیل مستندات کلینیکی فراهم می کند.
 
این خرید حدود یک ماه پس از نهایی شدن قرارداد ۷.۶ میلیارد دلاری خرید زِنی مکس که شرکت مادر ناشر بازی ویدیویی Bethesda است، صورت گرفت. چنین خریدی به نفع ایکس باکس مایکروسافت با توجه به رشد رقابت در عرصه بازی ویدیویی است. مایکروسافت همچنین سرگرم مذاکره برای خرید ۱۰ میلیارد دلاری دیسکورد بوده که پلتفرم چت صوتی، متنی و ویدیویی برای بازیهاست. به گفته یک منبع آگاه، این مذاکرات همزمان با مذاکرات خرید نیوآنس انجام گرفته که در دسامبر آغاز شد.
 
مذاکرات خرید مایکروسافت در این نقطه متوقف نشده است. این شرکت سال گذشته در قراردادی که بین ۲۰ تا ۳۰ میلیارد دلار ارزش داشت، داراییهای تیک تاک در آمریکا، کانادا، استرالیا و نیوزیلند را خریداری کرد. طبق گزارش فایننشیال تایمز، مایکروسافت همچنین با پینترست تماس گرفته تا علاقه این شرکت برای فروش را محک بزند. پینترست سرمایه بازاری به ارزش بیش از ۵۱ میلیارد دلار دارد.
 
کمتر از سه سال پیش مایکروسافت ۷.۵ میلیارد دلار برای خرید GitHub پرداخت کرد و کمتر از پنج سال پیش، مایکروسافت بیش از ۲۶ میلیارد دلار برای خرید شبکه اجتماعی حرفه ای لینکدین پرداخت کرد.
 
هزینه دهها میلیارد دلاری برای خرید، کاملا با استراتژی سایر ابرغولهای فناوری جهان شامل اپل، آمازون، گوگل و فیس بوک متفاوت است. این حرکت در حالی روی می دهد که دموکراتهای کنگره و سازمانهای دولتی نظیر وزارت دادگستری آمریکا و کمیسیون تجارت فدرال شرکتهای اپل، آمازون، گوگل و فیس بوک را برای بررسی این که آیا از قدرت بازارشان سوءاستفاده کرده اند، زیر ذره بین برده اند و به دنبال منحل کردن خریدهای بزرگی هستند که این شرکتها پیش از این انجام داده اند.
 
بجز مایکروسافت، آمازون تنها شرکت در میان پنج غول فناوری بوده که بیش از پنج میلیارد دلار در پنج سال گذشته برای خرید کسب و کارهای دیگر هزینه کرده و شرکت فروشگاه زنجیره ای مواد غذایی هول فودز را در سال ۲۰۱۷ به مبلغ بیش از ۱۳ میلیارد دلار خریداری کرد.
 
در مقابل، نیوآنس چهارمین خرید بزرگ مایکروسافت است.
 
یک منبع آگاه در این باره گفت: شرکتهای اپل، آمازون، گوگل و فیس بوک به خوبی مطلع هستند که زیر ذره بین رگولاتوری قرار دارند و همگی در خصوص خریدهای بزرگ محتاطانه عمل می کنند. یک خرید بزرگ توسط هر کدام از این شرکتها قطعا توجه سیاسی را جلب خواهد کرد به خصوص که سرمایه بازار این شرکتها در دوران پاندمی رشد چشمگیری پیدا کرده است. یک معامله خرید و ادغام بزرگ ممکن است اقدامات بیشتری را علیه این شرکتها به دنبال داشته باشد و آنها را وادار کند داراییهای خود را واگذار کنند.
 
بر اساس گزارش شبکه CNBC،  اما مایکروسافت از چنین سطح مشابهی از تفحص اجتناب کرده است. وضعیت مذکور باعث شده رقابت برای خرید حذف شود و مایکروسافت تنها خریدار بزرگ بماند. جایگاهی که تا پنج سال پیش نمی توانست داشته باشد.
 
رویترز روز سه شنبه گزارش داد جاش هاولی، سناتور جمهوریخواه آمریکایی لایحه ای را معرفی کرده است که تمامی ادغامها و خریدهای هر شرکتی که ارزش بازار بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار را دارد، ممنوع می کند. پنج شرکت فناوری بزرگ آمریکایی در چنین گروهی قرار می گیرد. لایحه جدید این سناتور هر گونه قرارداد خرید را برای شرکتهای اپل، مایکروسافت، آمازون، گوگل و فیس بوک ممنوع خواهد کرد.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.