دنیای اخبار فناوری اطلاعات و ارتباطات، هر روز با یک موج خبری جدید مواجه است. اینجا، با هم مروری میکنیم بر سرخط و خلاصه هفت خبری که طی هفته گذشته باید از آن مطلع می شدید و شاید از دستتان در رفته است.
ایران در جایگاه ۲۳ قدرت سایبری جهان قرار دارد
بر اساس آخرین گزارش رده بندی قدرت ملی سایبری کشورها از سوی دانشگاه هاروارد، ایران در رده ۲۳ جهانی قرار دارد و آمریکا و چین نیز در ردههای اول و دوم هستند.
مرکز بلفر زیرمجموعه دانشگاه هاروارد آخرین رده بندی قدرت سایبری ملی کشورها را انجام داده و نتیجه آن را منتشر کرده است. بر اساس این تحقیق که اطلاعات جالبی در بردارد، آمریکا و چین ۲ کشور برتر جهان در زمینه قدرت سایبری هستند و در جایگاه اول و دوم ایستادهاند.
۸ کشور دیگر در رده بندی ۱۰ کشور برتر دنیا در زمینه قدرت سایبری به ترتیب عبارتند از: بریتانیا، روسیه، هلند، فرانسه، آلمان، کانادا، ژاپن و استرالیا. این در حالی است که ایران در رده بیست و سوم قرار گرفته است.
هواوی تا ۲۰۳۰ شبکه 6G راهاندازی میکند
هواوی اعلام کرده که شبکه ۶G را که ۵۰ برابر از شبکه ۵G سریعتر خواهد بود، حدودا در سال ۲۰۳۰ راهاندازی میکند. این شرکت در حالی به این موضوع اشاره میکند که شبکه ۵G هنوز در برخی کشورها به تدریج در حال توسعه است.
طبق گفته «خو ژیژون» رئیس هیئت مدیره هواوی، شبکه ۶G حدود سال ۲۰۳۰ معرفی میشود و هواوی قصد دارد اطلاعات مربوط به این شبکه را در اختیار صنایع دیگر نیز قرار دهد.
اصلاح دستورالعمل صدور جواز تاسیس و پروانه بهرهبرداری برای استخراج رمزارز
دستورالعمل صدور مجوز فعالیت استخراج رمزارز اصلاح شد و طبق اصلاحات صورت گرفته صدور و جواز تاسیس واحد استخراج رمزارز در کلیه واحدهای صنعتی غیر فعال موجود واحدهای غیر فعال صنعتی امکان پذیر شد.
در مصوبه قبلی وزارت صنعت معدن و تجارت متقاضیان جواز تاسیس استخراج رمزارز اگر متقاضی فعالیت در واحدهای غیر فعال صنعتی بودند باید از دوره غیر فعال شدن یا تعلیق فعالیت آنها ۳ سال گذشته باشد. حال در اصلاحیه جدید مدت زمان ۳ ساله از مصوبه حذف شد.
در این صورت تمامی واحدهای غیرفعال صنعتی میتوانند برای استخراج رمزارز مورد بهرهبرداری قرار گیرند.
همچنین با تغییراتی که در دستورالعمل صدور جواز تاسیس و پروانه بهرهبرداری برای استخراج رمزارز ایجاد شده است، صدور یا اصلاح جواز تاسیس یا پروانه بهرهبرداری برای استخراج رمزارز در محل واحدهای موجود اعم از داخل یا خارج از شهرکهای صنعتی، مجاز تشخیص داده شد.
طبق مصوبه گذشته مکان استقرار واحد استخراج کننده رمزارز دارای کاربری صنعتی و مشمول ضوابط استقرار واحدهای صنعتی بوده و صرفا در شهرکها و نواحی صنعتی مصوب یا مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی امکانپذیر بود.
الجی و اپل در آستانه امضای قرارداد تولید خودرو
مدتهاست شاهد انتشار گزارشها درباره تولید خودروی برقی اپل هستیم و حالا گزارشی جدید مدعی شده که شرکت مشترک الجی و مگنا که «LG Magna e-Powertrain» نام دارد، در یک قدمی امضای قراردادی برای تولید این خودرو قرار دارند.
ظاهرا طی این قرارداد شرکتهای ال جی و مگنا اینترنشنال وظیفه تولید دور اولیه خودروی اپل را برعهده میگیرند. در صورتی که گزارشهای گذشته صحت داشته باشند، زودترین زمانی که اپل کار معرفی میشود، سال ۲۰۲۵ خواهد بود.
همکاری میان الجی و مگنا احتمالا در سال جاری میلادی تکمیل میشود و ظاهرا اپل مشتری اصلی این کمپانی جدید خواهد بود.
وودافون مدعی راهاندازی شبکه 5G با سرعت سیستم عصبی انسان شد
وودافون از راهاندازی سرویسهای شبکه مستقل 5G در آلمان خبر داده و مشتاق است به جهانیان بگوید که با ارایه سرعت فوق سریع روی موبایل با استفاده از این شبکه، LTE کنار گذاشته خواهد شد.
گرهارد ماک، مدیر ارشد تکنولوژی وودافون آلمان در این باره گفته است: این شبکه 5G در رنج باند فرکانسی 3.5 گیگاهرتز و کاملا مستقل از فناوری LTE است و زمان تاخیر آن بین 10 تا میلیثانیه و به اندازه سرعت سیستم عصبی انسان است.
وودافون گفته است که حدود یک هزار سایت خود را در باند فرکانسی 3.5 گیگاهرتز 5G آلمان به روز کرده و آنها را به هسته شبکه مستقل 5G متصل کرده است.
دستور رئیسجمهور به وزیر ارتباطات برای شکایت از اخلالکنندگان کلابهاوس
سخنگوی دولت از دستور رییسجمهور به وزیر ارتباطات مبنی بر ارایه گزارش شفاف از اختلال در کلابهاوس و شکایت از اخلالکنندگان خبر داد.
علی ربیعی در نشست خبری خود با بیان این مطلب گفت: رییس جمهور یکشنبه در دولت به وزیر ارتباطات دستور دادند که اولا جزییات را به مردم بگویند و ثانیا مطابق قانون از اختلالکنندگان شکایت و از اهرمهای قانونی موجود برای پاسخگویی متخلفین و هم برای حفظ فضای ایجاد شده و باز شده استفاده کنند.
پیش از این هم سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با ارسال نامهای به دو اپراتور موبایل همراه اول و ایرانسل و مخابرات درخصوص رفع اختلال کلابهاوس اولتیماتوم داده و گفته بود: بنابر مستندات جمعآوری شده فنی، اختلال مشهود توسط آن اپراتور در برقراری ارتباطات اینترنتی مشترکان با نرمافزار کلابهاوس مشاهده و دارای استمرار است.
ادعای بدهی ۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومانی الجی و سامسونگ بابت حقوق گمرکی
یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: براساس پروندههای تشکیل شده در گمرک، شرکتهای الجی و سامسونگ حدود ۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بابت اصل حقوق گمرکی و جرائم مربوطه به ایران بدهی دارند.
علی اکبر کریمی درباره احتمال ورود مجدد شرکتهای ال جی و سامسونگ به بازار ایران، گفت: این شرکتها طی سالهای گذشته عملکرد بدی در بازار ایران داشتند، از سوی دیگر براساس پروندههای تشکیل شده در گمرک، الجی و سامسونگ حدود ۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بابت اصل حقوق گمرکی و جرائم مربوطه به ایران بدهی دارند.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی افزود: درباره موضوع مذکور، پروندههایی تشکیل و از سال ۹۶ مکاتباتی انجام گرفته است اما با اعمال نفوذهای انجام گرفته و کوتاهیهای برخی دستگاههای دولتی این مبالغ تاکنون وصول نشده است.