تلفن همراه

گوشی

April 18, 2021
14:17 یکشنبه، 29ام فروردینماه 1400
کد خبر: 123012

روش شکستن قفل آیفون 5C مهاجم سن برناردینو پس از سال‌ها مشخص شد

 
سال‌ها بعد از گذشت حادثه تیراندازی «سن برناردینو» در آمریکا و شکستن قفل آیفون ۵C متعلق به یکی از مهاجمان، حالا بالاخره مشخص شده که یک شرکت استرالیایی به نام Azimuth Security از طریق درگاه لایتنینگ و اکسپلویت کدی از شرکت موزیلا توانسته قفل این دستگاه را باز کند.
 
تا مدت‌ها تصور می‌شد که شرکت Cellebrite به FBI کمک کرده تا قفل این آیفون را باز کند، اما حالا واشنگتن پست در گزارشی می‌گوید شرکت «ازیموت» مسئول شکستن قفل این دستگاه بوده است. موسس این شرکت نقصی را در یکی از نرم‌افزارهای متن‌باز موزیلا پیدا کرده بود که اپل از آن برای لوازم جانبی لایتنینگ استفاده می‌کرد.
 
یکی از محققان «ازیموت» با این اکسپلویت دسترسی اولیه خود را به این آیفون ایجاد کرد و بعد با دو اکسپلویت دیگر توانست کنترل کامل پردازنده را به دست آورد. سپس شرایط لازم به وجود آمد تا این شرکت بتواند بدون خطر از دست دادن اطلاعات گذرواژه‌های مختلف را آزمایش کند و وارد دستگاه شود. موزیلا یک یا دو ماه بعد از این اتفاق آپدیتی برای رفع این آسیب‌پذیری منتشر و اپل نیز آن را در محصولات خود اعمال کرد.
 
اگر یادتان نیست، در سال ۲۰۱۵ دو مهاجم به اهالی منطقه سن برناردینو در کالیفرنیای آمریکا حمله کردند و در این حادثه ۱۴ نفر جان باختند. هر دو مهاجم در درگیری با پلیس کشته شدند اما FBI امیدوار بود که با شکستن قفل آیفون ۵C یکی از مهاجمان به نام «رضوان فاروق»، بتواند به اطلاعات مربوط به سایر شرکای این حمله دست پیدا کند. ولی این خطر وجود داشت که با حدس بیش از حد گذرواژه‌ها تمامی داده‌ها از این دستگاه حذف شود.
 
FBI از اپل خواست که قفل این دستگاه را باز کند، اما آن‌ها نپذیرفتند و تیم کوک مدعی شد که ایجاد درب پشتی می‌تواند خطرات زیادی داشته باشد. در نهایت اداره تحقیقات فدرال توانست قفل دستگاه را باز کند و متوجه شد که هیچ اطلاعات مفیدی در آن آیفون وجود نداشته است.
 
در سال ۲۰۱۷ سه نشریه بزرگ «آسوشیتدپرس»، «وایس مدیا» و USA Today با استناد به قانون آزادی اطلاعات از FBI شکایت کردند و خواستار انتشار اطلاعات مربوط به شرکت ناشناسی شدند که قفل آیفون ۵C را شکسته بود. ولی قاضی منطقه‌ای آمریکا اعلام کرد که این اطلاعات جزو اسناد محرمانه ملی بوده و به درستی مخفی نگه داشته شده است. گفته می‌شود FBI حدود ۹۰۰ هزار دلار برای دسترسی به اطلاعات این آیفون هزینه کرده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.