اپراتورها

اینترنت و شبکه

تلفن همراه

فناوری اطلاعات

April 20, 2021
11:53 سه شنبه، 31ام فروردینماه 1400
کد خبر: 123124

توسعه اینترنت ثابت در کشور ۱۵ هزار میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد

 
معاون امور مشتریان شرکت مخابرات ایران اعلام می‌کند که اگر دولت می‌خواهد یک شبکه یکپارچه و باکیفیت اینترنت ثابت در کشور شکل بگیرد این حوزه نیازمند ۱۵ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری است. به گفته داوود زارعیان ثابت ماندن تعرفه طی چند سال گذشته جذب سرمایه در حوزه اینترنت ثابت را با مشکل مواجه کرده است.
 
 سالهاست که دولت وعده اینترنت پرسرعت و با کیفیت را به کاربران می‌دهد؛ اما همچنان کاربران از کیفیت پایین و اختلال اینترنت خود گله‌مند هستند. سال گذشته با شیوع کرونا و روی آوردن مردم به استفاده از اینترنت به دنبال دورکاری و قرنطینه ضعف زیرساخت‌های شبکه اینترنت ثابت کشور بیش از بیش مشخص شد. در نهایت نیز وزیر ارتباطات فروردین ماه سال گذشته اعلام کرد که با واگذاری اینترنت پرسرعت بر مبنای تکنولوژی VDSL کاربران به سرعتی ۴ برابر سرعت فعلی دسترسی خواهند داشت.
 
اما برنامه‌ها آنطور که محمدجواد آذری جهرمی انتظار داشت پیش نرفت. به دنبال توقف قرارداد بیت استریم توسط تیم جدید مخابراتی عملا توسعه VDSL در کشور هم متوقف شد، چنانچه معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی پاییز سال گذشته از تغییر در برنامه توسعه پروژه VDSL در کشور خبر داد. حسین فلاح جوشقانی در گفت‌وگو با پیوست اعلام کرده بود که برنامه‌ریزی واگذاری ۵ میلیون پورت VDSL که تا پایان سال در نظر گرفته شده بود به ۱/۵میلیون پورت تا پایان سال ۱۳۹۹ تبدیل شده است. هرچند حالا هم با پایان سال ۹۹ مشخص نیست چه تعداد از همین ۱/۵ میلیون پورت VDSL واگذار شده است. شرکت‌های بزرگ اینترنتی نظیر شاتل و آسیاتک در گفت‌وگو با پیوست اعلام می‌کنند آنها در سال گذشته کمتر از چند هزار پورت VDSL واگذار کرده‌اند.
 
 
داوود زارعیان، معاون امور مشتریان شرکت مخابرات ایران
همچنین داوود زارعیان، معاون امور مشتریان شرکت مخابرات ایران هم در گفت‌وگو با پیوست اعلام می‌کند که آنها نزدیک به ۶۲ هزار پورت VDSL واگذار کرده‌اند. او در مورد روند پیشرفت ارائه اینترنت پرسرعت بر مبنای VDSL و فیبرنوری به پیوست گفت: «شرکت مخابرات تا کنون سرمایه‌گذاری بالایی روی توسعه فیبرنوری انجام داده است، هرچند که همین حالا هم بیش از ۲۰۰ هزار کیلومتر فیبر در کشور موجود است و ما فقط در مناطق فیبرکشی کرده‌ایم که فیبری در آن وجود نداشته است.» او در مورد میزان آمار واگذاری سرویس فیبرنوری (FTTH) و VDSL  این شرکت اعلام کرد: «تا کنون بیش از ۷۴ هزار پورت FTTH در همه استانها واگذارکرده‌ایم که ۵۰ درصد این واگذاری‌ها در تهران اتفاق افتاده است. در زمینه واگذاری VDSL هم حدود ۶۲ هزار پورت واگذار داریم که ۳۰ هزار پورت آن در تهران است.» او تاکید می‌کند براساس فراخوانی که آنها منتشر کرده‌اند بیش از ۲۵۰ هزار نفر برای دریافت اینترنت VDSL اعلام آمادگی کرده‌اند.
 
نبود سرمایه و ثبات در تعرفه
پیش از پایان سال گذشته شرکت مخابرات ایران در جلسه‌ هم‌اندیشی در تلاش برای رفع مشکلات شرکت‌های اینترنت ثابت (FCP) و توسعه اینترنت پرسرعت در کشور است. همان زمان داوود زارعیان اعلام کرد که در کنار این جلسه‌های هم‌اندیشی، جلسه‌های مجزا نیز با مدیران هر یک از اپراتورهای اینترنت ثابت خواهند داشت.
 
حالا او در مورد نتیجه این جلسه و اینکه عمده مشکلات این شرکت‌ها چیست به پیوست گفت: «تمام مشکلات عدم توسعه‌یافتگی اینترنت ثابت در کشور به خاطر مخابرات نیست، بخش بزرگ مشکل شرکت‌های اینترنتی عدم ورود سرمایه به این بازار است که آن هم به خاطر ثابت ماندن تعرفه‌ها است.» او در واکنش به این اظهارات وزیر ارتباطات که اعلام کرده تنها اجازه افزایش تعرفه در صورت ارائه سرویس جدید را خواهد داد گفت: «داستان مرغ و تخم‌مرغ است تا افزایش سرمایه‌ای صورت نگیرد امکان توسعه سرویسی هم وجود ندارد و ورود سرمایه به این بازار با افزایش تعرفه‌ها اتفاق خواهد افتاد.»
 
به باور او سالهاست که تعرفه‌ها در بخش اینترنت ثابت، بدون تغییر مانده و همین امر جذب سرمایه به این بازار را دشوار کرده است. زارعیان تاکید می‌کند تا زمانیکه تعرفه‌ها تغییر نکند نه افزایش سرمایه‌ای صورت می‌گیرد و نه توسعه‌ای در حوزه اینترنت ثابت کشور اتفاق میفتد. آنطور که او برآورد می‌کند اگر کشور بخواهد یک شبکه ایده‌آل در بخش سرویس اینترنت ثابت داشته باشد نیازمند سرمایه‌گذاری ۱۵ هزار میلیارد تومانی است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.