اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

April 21, 2021
14:15 چهارشنبه، 1ام اردیبهشتماه 1400
کد خبر: 123195

روسیه ایستگاه فضایی بین‌المللی را ترک می‌کند

 
روسیه در حال بررسی ترک ایستگاه فضایی بین المللی(ISS) به قصد راه‌اندازی و استقرار در ایستگاه فضایی مخصوص خود است و "روسکاسموس"(Roscosmos) احتمالا ایستگاه فضایی بین‌المللی را تا سال ۲۰۲۵ ترک خواهد کرد.
 
 به نقل از انگجت، بیش از دو دهه است که ایستگاه فضایی بین‌المللی(ISS) به عنوان یک پایگاه تحقیقاتی مشترک برای فضانوردان سراسر جهان خدمت کرده است. آزمایشات علمی انجام شده بر روی این فضاپیمای سرنشین‌دار دائمی همواره به عنوان جزئی جدایی ناپذیر از اکتشافات آینده به حساب آمده و حتی پایه و اساس موفقیت‌هایی را در زمین نیز فراهم آورده است.
 
برنامه ایستگاه فضایی بین‌المللی بیش از یک آزمایشگاه تحقیقاتی، به عنوان یک پیروزی و دستاورد دیپلماتیک پس از جنگ سرد بین روسیه و ایالات متحده که این فضاپیما را با کانادا، اروپا و ژاپن اداره می‌کنند، ستایش شده است.
 
اما اکنون به نظر می‌رسد که روسیه در حال کناره‌گیری است. طبق گزارش خبرگزاری فرانسه، روسیه در حال بررسی راه‌اندازی ایستگاه فضایی مداری مخصوص خود در سال ۲۰۲۵ است، بنابراین از برنامه ایستگاه فضایی بین‌المللی کنار می‌کشد.
 
طبق بیانیه مشترک "دیمیتری راگوزین" رئیس "روسکاسموس"، آژانس فضایی روسیه کار بر روی اولین واحد اصلی ایستگاه فضایی مخصوص خود را آغاز کرده است. مسکو می‌گوید که این تصمیم اساسا در راستای توجه به سن ایستگاه فضایی بین المللی اتخاذ شده است، اما نادیده گرفتن برخی اتفاقات اخیر روی زمین نیز دشوار است.
 
"روسکاسموس" در بیانیه‌ای به خبرگزاری فرانسه گفت: هنگامی که تصمیم [بر راه‌اندازی ایستگاه فضایی خود] بگیریم، مذاکرات را با شرکای خود در مورد شکل‌ و شرایط همکاری بعد از سال ۲۰۲۴ آغاز خواهیم کرد.
 
روسیه سال گذشته پس از انجام اولین ماموریت عملیاتی شرکت "اسپیس‌ایکس"(SpaceX) به سوی این آزمایشگاه مداری برای ناسا، دسترسی کنترلی خود را به این ایستگاه فضایی از دست داد.
 
"ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور روسیه نیز هشدار داده است که تصمیم ایالات متحده برای تاسیس شاخه نیروی فضایی در ارتش این کشور نشان می‌دهد کاخ سفید به فضا به عنوان یک عرصه نظامی نگاه می‌کند و قصد دارد در آنجا عملیات‌های نظامی انجام دهد.
 
در همین حال، برخی اختلافات سیاسی میان دو کشور از جمله انتقاد دولت بایدن از رفتار روسیه با "الکسی ناوالنی" رهبر زندانی مخالفان دولت روسیه و ترس روزافزون از وقوع درگیری نظامی در اوکراین، روابط دو طرف را بیشتر شکراب کرده است.
 
روسیه سابقه فعالیت در آزمایشگاه‌های فضایی را دارد. این شرکت پیش از این "میر"(Mir) که یک ایستگاه فضایی ماژولار بود را ساخته بود که به مدت ۱۵ سال در مدار بود و اکنون طبق گزارش‌ها، در حال همکاری با چین برای ساخت یک ایستگاه تحقیقاتی برنامه‌ریزی شده روی ماه است.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.