سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

April 23, 2021
9:25 جمعه، 3ام اردیبهشتماه 1400
کد خبر: 123237

با خودروی پرنده «آسکا» آشنا شوید

 
فناوری تولید پهپاد در طی سال‌های اخیر رشد محسوسی را تجربه کرده و این پیشرفت زمینه‌ساز تغییراتی در صنعت حمل‌ونقل هوایی شده است. به طوری که اکنون شرکت‌های زیادی به تولید خودروهای پرنده روی آورده‌اند.
 
اگرچه هنوز این خودروها در آغاز راه خود قرار دارند و می‌بایست تست‌های متعددی را برای اخذ مجوز پرواز در آسمان‌ طی کنند، اما دیر یا زود این رویای بشر برای پرواز در آسمان با خودروهای پرنده به واقعیت تبدیل خواهد شد و افراد خواهند توانست با این دستاورد، از شهری به شهر دیگر بروند.
 
در همین رابطه،  اخیرا شرکتی به نام NFT موفق به طراحی و ساخت خودروی پرونده‌ای به نام آسکا (ASKA) شده که می‌تواند گامی‌بزرگ در راستای دستیابی به این خواسته بشری باشد. شرکت NFT از این محصول به عنوان اولین خودروی پرنده با قابلیت رانندگی در زمین در جهان یاد کرده است.
 
این خودروی پرنده به مانند خودروهای تسلا، از باتری‌های الکتریکی بهره می‌برند و می‌توان به راحتی آن را شارژ کرد. از طرفی دیگر، می‌توان از ایستگاه‌های شارژ موجود نیز که برای خودروهای الکتریکی تعبیه شده‌اند، برای شارژ باتری این پرنده آهنین بهره برد.
 
و اما در خصوص طراحی و مشخصات آسکا باید گفت که این خودروی پرنده از به چهار موتور روی بازوهای تاشونده و دو موتور روی بال‌ها مجهز شده است. برای بلند شدن عمودی این خوروی پرنده از زمین، این بال‌ها با کمک دو موتور ذکرشده به حالت عمودی در می‌آیند تا خودرو از زمین ارتفاع بگیرد و پس از رسیدن به ارتفاعی مشخص، به حالت افقی و همانند هواپیماهای معمولی در می‌آیند.
 
به گفته شرکت سازنده، در این خودروی پرنده یک چتر نجات تعبیه شده و شخص خریدار نیز می‌بایست قبل از پرواز، آموزش‌هایی را برای دریافت گواهینامه پرواز با این خودروی پرنده طی کند. نمونه اولیه این خودروی پرنده اخیرا تولید شده و تا سال آینده نیز مراحل توسعه نهایی آن انجام خواهد شد. گفته می‌شود که فرآیند اخذ مجوز و تولید انبوه آن بین سال‌های 2022 تا 2025 به پایان خواهد رسید.

البته برای استفاده از این خودروی پرنده، می‌بایست زیرساخت‌هایی همانند محل مناسب برای پرواز عمودی را برای آن فراهم کرد. به گفته شرکت سازنده، فضای خالی 20 در 25 متر برای نشستن و پرواز این خودروی پرنده نیاز است.
 
این پرنده آهنین به گونه‌ای طراحی شده که می‌تواند تا چهار سرنشین را با خود حمل کند و با حداکثر سرعت 70 مایل بر ساعت (112 کیلومتر بر ساعت) در آسمان به پرواز درآید. شرکت سازنده از جدیدترین سیستم تامین نیروی الکتریکی در این خودروی پرنده استفاده کرده تا بتواند قدرت پیمایش بیشتری را برای این محصول به ارمغان آورد.

در حال حاضر، این خودروی پرنده می‌تواند با یک بار شارژ، تا مسافتی معادل 400 کیلومتر را بپیماید. همچنین در آینده و با توجه به تغییراتی که در این خودروی پرنده لحاظ خواهد شد، می‌توان از منابع دیگری همچون هیدروژن نیز به عنوان انرژی تامین‌کننده نیروی پرواز استفاده کرد.
 
اما قطعا خرید چنین خودروی پرنده‌ای برای هر کسی امکان‌پذیر نخواهد بود. طبق آخرین شنیده‌ها، این محصول با قیمت تقریبا 729 هزار به فروش خواهد رسید.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.