سخنگوی شرکت مخابرات ایران در پاسخ به خبر روز یکشنبه (12 اردیبهشت 1400 ) سازمان تنظیم مقررات مبنی بر «افزایش شکایت از شرکت مخابرات در سال ۹۹» جوابیهای صادر کرد.
محمدرضا بیدخام در مصاحبه تلفنی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: مدیرکل حفاظت از حقوق مصرف کننده رگولاتوری اعلام کرده بود که سهم شرکت مخابرات ایران از کل شکایات ثبت شده در سامانه ثبت و پاسخگویی به شکایات از ۳۴ درصد در سال ۹۸ به بیش از ۴۲ درصد در سال ۹۹ افزایش پیدا کرده است و همانگونه که مستحضر هستید از ابتدای سال ۹۹ با ورود ویروس کرونا و استفاده چندین برابری از اینترنت به خصوص برای افرادی که تا پیش از این چندان با این فضا سرو کاری نداشتند، آمار مصرف و به تبع آن، تعداد سوالات پیش آمده برای بسیاری از مشتریان فزونی قابل ملاحظهای یافت که طبیعتا با توجه به معرفی درگاه ۱۹۵ به عنوان مرجع مورد اطمینان در درگاههای ارتباطی شرکت مخابرات ایران، این موارد در آن بخش مطرح میشود.
وی افزود: در راستای همین افزایش مصرف و استفاده، با توجه به اینکه چه در حوزه تلفن ثابت و چه در حوزه دیتا، شرکت مخابرات ایران نقش زیرساختی را بر عهده دارد، در بسیاری از موارد با توجه به موضوع پیش گفته، این مطلب منتقل شده اساسا ارتباط مستقیم با مخابرات نداشته و به دلیل بی اطلاعی مشتریان سایر fcpها و اپراتورهای تلفن همراه به عنوان مورد مخابرات مطرح میشود.
بیدخام گفت: یعنی بسیاری از مشتریان سایر اپراتورها و شرکتهای ارتباطی خصوصی دیگر، چه به صورت سهوی یا به علت راهنمایی اشتباه دیگر مراکز تماس شرکت ها، مورد را در سامانه ۱۹۵ به اسم مخابرات ثبت میکنند که طبیعتا باتوجه به مطلب پیش گفته، به احتمال زیاد مربوط به اپراتورهای دیگر FCP است.
سخنگوی شرکت مخابرات ایران گفت: باتوجه به اینکه بسیاری از مشتریان حتی کل ساختار وزارت محترم ارتباطات و دیگر اپراتورها را به نام کلی مخابرات میشناسند و عنوان میکنند علاوه بر موارد پیش گفته در مورد اشتباه در ثبت مشکل، به نظر میرسد تغییراتی نیز در سامانه ۱۹۵ لازم است تا در راستای پاسخ دهی و حل بهتر مشکل، مواردی را که دقیقا مربوط به مجموعه مخابرات است را با موارد دیگر از جمله حوزه وزارت ارتباطات یا اپراتورهای دیگر، به صورتی روشمند تفکیک کرده تا نتایج متقن تری در راستای حل مشکلات مشتریان به دست آید.
بیدخام فزود: همچنین، در برخی موارد مانند سرقت کابلهای مخابراتی یا موارد دیگر که منجر به قطع ارتباط میشود، ضمن اینکه کارکنان شرکت مخابرات ایران به ویژه در بخشهای فنی به صورت جهادگونه در حل این مشکلات کوشا هستند، این سرقتها اخیرا از حالت عادی گذشته بسیار بیشتر شده و علی رغم تمام هماهنگیهای مخابرات با نهادهای مربوطه، در برخی موارد به محض جایگزینی سرقت صورت میگیرد که طبیعتا همکاری دیگر بخشها را بیش از گذشته میطلبد.
وی گفت: علاوه بر همه این ها، موضوع اصلی که شرکت مخابرات ایران در حال حاضر با آن روبرو است، عدم اصلاح تعرفهها است که سهم بسیار زیادی از مشکلات را به خود اختصاص میدهد.
مهندس بیدخام گفت:البته با تلاشهای رسانهای به منظور طرح موضوع در پیشگاه افکار عمومی به عنوان وظیفه ذاتی خود و مهمتر از آن، رایزنیهای لازم در سطح مدیریت ارتباطات کشور به دنبال حل این موضوع هستیم، چرا که تعرفه مکالمه تلفن ثابت مخابرات نزدیک به ۱۵ سال است که متوقف مانده و در این شرایط هر گونه تلاش مخابرات برای افزایش آن و به تبع، کاهش مشکلات مشتریان در بخشهای مختلف، متاسفانه در برخی موارد با انگ زیاده خواهی مواجه میشود که صحیح نیست و منطقی نبودن تعرفه تلفن ثابت، علاوه بر خود مجموعه مخابرات، به تمام بازیگران این عرصه و به خصوص مشتریان گرامی شرکت نیز آسیبهای فراوانی میرساند.
وی گفت: اصلاح نشدن منطقی تعرفه ها، علاوه بر موارد فوق به طور کاملا روشن، امکان توسعه و نگهداری مطلوب را از شرکت مخابرات ایران سلب نموده است و این در موارد بسیاری موجب نارضایتی مشتریان میشود و شرکت مخابرات ایران نیز به علت نبود منابع مالی لازم در این بخش، علی رغم تمام تلاشها از توسعه بر اساس برنامههای خود باز میماند.
سخنگوی شرکت مخابرات افزود: حتی در بسیاری موارد، به علت تناسب نداشتن هزینه و تعرفه، امکان نگهداری، بازسازی و نوسازی شبکه نیز به صورت آن چه شایسته است، از مجموعه مخابرات به عنوان دارنده شبکه زیرساخت انتقال ارتباطات کشور سلب شده که این هم زیانی کلی برای تمام بازیگران این عرصه و مشتریان گرامی شرکت مخابرات ایران در سراسر کشور است.
وی تاکید کرد: همه برنامههای شرکت مخابرات ایران با توجه به وسعت فعالیتها و خدمت رسانی گسترده در سراسر کشور، در چارچوب مشتری مداری و حل مشکلات مخاطبان است و در همین راستا شرکت مخابرات ایران علاوه بر توسعه مراکز تماس خود، درصدد افزایش رضایت مندی مخاطبان است.
بیدخام گفت: ضمن تقدیر و تشکر از توجه رسانهها خواهشمندیم ضمن درج این موضوع، مشکلات مطرح شده را که حقیقتا جنبه ملی دارد، با حضور کارشناسان و متخصصین این عرصه بررسی شود تا در نهایت ضمن حل مشکلات، بتوانیم در تحقق رضایت مندی مشتریان و توسعه ارتباطات کشور که از راه توسعه زیرساخت تلفن ثابت میگذرد، گامی مهم و اساسی برداریم.