تلفن همراه

فناوری‌های پوشیدنی

گجت

May 7, 2021
11:49 جمعه، 17ام اردیبهشتماه 1400
کد خبر: 123781

گلکسی ‌بادز پرو سامسونگ ابزاری کارآمد برای افراد دارای مشکلات شنوایی

 
 
WhatsApp Image 2021-05-06 at 14.39.35.jpeg
نتیجه تحقیقاتی جدید در نشریه تخصصی حوزه پزشکی گوش‌، حلق و بینی Clinical and Experimental Otorhinolaryngology نشان می‌دهد که قابلیت صدای محیط یا Ambient Sound در هدفون‌های بی‌سیم گلکسی Buds Pro سامسونگ می‌تواند به کسانی که دچار ضعف کم تا متوسط در شنوایی هستند کمک کند تا صداهای محیط را بهتر بشنوند. 
این تحقیق با همکاری مرکز پزشکی سامسونگ انجام شده است که برترین بیمارستان آسیا بوده و در کنار خدمات درمانی گسترده، دستاوردهای برجسته‌ای در حوزه تحقیقات داشته است. شرکت سامسونگ با همکاری مرکز پزشکی سامسونگ برای مدت 10 سال روی تاثیر دستگاه‌های موبایل بر شنوایی افراد تحقیق کرده و روش‌های نوینی را برای بهینه کردن تجربه شنوایی کاربران ابداع کرده است. این تحقیق جدید می‌تواند آغاز یک قدم مهم دیگر در تعهد مداوم سامسونگ به همکاری در حوزه نوآوری‌هایی باشد که در زندگی روزمره به افراد کمک خواهد کرد. 
در این تحقیق کارآمدی یک سمعک، یک محصول تقویت صدای شخصی و گلکسی بادز پرو مورد ارزیابی قرار گرفت. به گفته نویسندگان، هنوز در هیچ تحقیق دیگری در زمینه عملکرد دستگاه‌های کمک شنوایی، از گلکسی بادز پرو استفاده نشده است. این تحقیق برای اولین بار مزایای احتمالی یک هدفون بی‌سیم واقعی را برای افراد دارای نقص کم تا متوسط شنوایی بررسی کرده و به این نتیجه رسید که این دستگاه می‌تواند به بهبود زندگی 1.5 میلیارد نفر در سراسر جهان کمک کند که دچار نوعی از این ضعف شنوایی هستند. 
ایل جونگ مون، استاد بخش گوش، حلق و بینی مرکز پزشکی سامسونگ می‌گوید «با توجه به افزایش متوسط سن جمعیت، تا سال 2050 از هر ده نفر، یک نفر دچار نقص شنوایی خواهد بود. هرچند سمعک‌ها و دستگاه‌های کمک به شنوایی بسیار مفید هستند اما به دلیل قیمت بالا، کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. یافته‌های اولیه این تحقیق بسیار دلگرم کننده بوده و به افراد کمک خواهد کرد تا دستگاه‌هایی جایگزین مانند گلکسی بادز پرو را برای زندگی روزمره خودشان استفاده کنند».
در این تحقیق سه آزمایش کلیدی روی گلکسی بادز پرو، یک سمعک و یک دستگاه کمک تقویت صدای شخصی انجام شد که ارزیابی الکتروآکوستیک، ارزیابی تقویت صدا، و ارزیابی عملکرد کلینیکی را شامل می‎شدند. 
 
ارزیابی الکتروآکوستیک
اول، خصوصیات الکتروآکوستیک هر دستگاه بررسی شد تا مشخص شود که آیا معیارهای کلیدی عملکرد به عنوان کمک شنوایی را دارا هستند یا خیر. این ارزیابی شامل سطح فشار صدای خروجی، بازه فرکانس، نویز ورودی و اختلال هارمونیک کلی می‌شد. نتایج این بررسی نشان داد که گلکسی بادز پرو تمامی این چهار معیار را دارا بوده و در نتیجه عملکردی قابل مقایسه با دستگاه‌های کمک شنوایی خواهد داشت. 
 
ارزیابی تقویت صدا
پس از آن میزان تقویت صدا در این دستگاه‌ها بررسی شد تا مشخص شود که آیا به اندازه کافی صدا را تقویت می‌کنند یا خیر. هر دستگاه روی هفت فرکانس متفاوت امتحان شد و میزان تقویت صدا در همه آنها مناسب بود. 
 
ارزیابی عملکرد کلینیکی
نهایتا، در بحث ارزیابی عملکرد کلینیکی به تغییر در میزان شنوایی فرد و توانایی تشخیص کلمات و جملات با و بدون این دستگاه‌ها پرداخته شد. شرکت‌کنندگان در این روند دارای نقص کم تا متوسط شنوایی بوده و میانگین سن آنها 63 سال بود. تغییر دارای اهمیت آماری در فرکانس‌های 1000، 2000 و 6000 هرتز مشاهده شد که نشان می‌دهد گلکسی بادز پرو صداهای این سه فرکانس صحبت را به اندازه کافی تقویت می‌کند. علاوه بر این، بصورت کلی 57 درصد شرکت کنندگان گفته‌اند که گلکسی بادز پرو توانسته به آنها کمک کند تا در محیطی آرام با دیگران ارتباط برقرار کنند. 
همچنین مشخص شد که افراد با استفاده از گلکسی بادز پرو توانستند کلمات را بهتر تشخیص دهند. این تفاوت برای هر سه دستگاه موضوع آزمایش دارای اهمیت آماری بود. این مسئله نشان می‌دهد، همانند سمعک و دستگاه کمک‌شنوایی شخصی، گلکسی بادز پرو هم می‌تواند به افراد دارای ضعف شنوایی کم تا متوسط کمک کند. 
هان‌گیل مون، رییس آزمایشگاه پیشرفته صوت در سامسونگ می‌گوید «در حالی که محصولات و خدمات جدیدی را عرضه می‌کنیم، حواس‌مان به این هست که فناوری چطور می‌تواند در برداشتن موانع مختلف به افراد کمک کند. این یافته‌ها نشان دهنده تعهد همیشگی ما به خلق نوآوری‌هایی هستند که به همگان امکان بدهد از تجربه‌های روزمره خودشان لذت ببرند».
قابلیت صدای محیط یا Ambient Sound در گلکسی بادز پرو می‌تواند صداهای اطراف را تا 20 دسی‌بل تقویت کند. کاربر می‌تواند یکی از چهار سطح تعریف شده برای تقویت صدا را متناسب با نیاز خود انتخاب کند. 
برای مطالعه مقاله اصلی می‌توانید به آدرس  https://www.e-ceo.org/journal/view.php?number=783 مراجعه کرده و برای اطلاعات بیشتر درباره گلکسی بادز پرو به www.samsung.com/galaxy-buds-pro مراجعه کنید.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.