معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: دخالت دولت در حوزه امنیت سایبری جزو موارد ضروری است که در طرح آیندهنگاری حوزه فناوری به آن تاکید شده است.
مراسم رونمایی از مرکز مجازی امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات ویژه کارشناسان نهادهای دولتی و عمومی با حضور معاون وزیر ارتباطات و معاون امنیت سازمان فناوری اطلاعات برگزار شد.
«امیر ناظمی»، رییس سازمان فناوری اطلاعات در این مراسم گفت: یکی از مواردی که در طرح آیندهنگاری حوزه فناوری اطلاعات از خبرگان پرسش شده بود در مورد ضرورت دخالت دولت در حوزه امنیت سایبری بود.
وی بیانداشت: از بین ۲۱ حوزهای که مورد پرسش قرار گرفت بیشترین حوزهای که خبرگان معتقد بودند که لازم است دولت در آن حوزه مداخلههایی داشته باشد، حوزه امنیت سایبری بود.
ناظمی ادامهداد: شاید اگر این دوره آموزشی در حوزههای دیگری مطرح بود، لازم نبود یک سازمان دولتی مداخله کند و پلتفرمهای مناسبتری برای آن در نظر گرفته میشد، اما دلیل اینکه سازمان فناوری اطلاعات به این مساله ورود کرد و کاری که میتوانست توسط بخش خصوصی انجام شود را انجام داد ، ضرورت دخالت دولت در این زمینه است.
معاون وزیر ارتباطات گفت: پلتفرمی که تهیه شده، مجموعهای از محتوای آموزشی در حوزه امنیت سایبری را شامل میشود؛ در این پلتفرم کارشناسان چه از بخش خصوصی و چه از بخش دولتی میتوانند آموزشهای لازم برای حوزه امنیت سایبری را فرا بگیرند.
رییس سازمان فناوری افزود: این مرکز امکان آن را دارد که دورههای جدید آموزشی را قبول کند و انتشار آن را روی سایت مرکز انجام دهد، ایجاد این زیربخش در پورتال سازمان وضعیت امنیت سایبری و آموزش آن تا حدی ارتقاء میدهد و این یکی از نخستین گامهایی است که برای ارتقاء وضعیت امنیت سایبری مورد نیاز است.
وی ادامهداد: در حوزه امینت سه استراتژی اصلی ایجاد شده است، در قدم نخست بهجای ایجاد پروژه سعی کردیم حلقه بازار را حفظ کنیم؛ برای مثال در دولت الکترونیکی نیز چنین رویکردی داشتیم و سکوی عمومی GSP هم برای چنین منطقی به وجود آمد تا بازار را برای فعالان بخش ایجاد کند تا همدیگر را در یک سکو ملاقات کنند.
به گفته این مقام مسول، آنها به همین واسطه میتوانند به یکدیگر سرویس بدهند و از یکدیگر سرویس دریافت کنند و در کنار آن درآمدزایی کنند.
وی اظهار داشت: دومین رویکردی که سعی کردیم داشته باشیم اجتماعی سازی مساله بود، یعنی به جای آنکه مساله را فقط با جمع محدودی از مخاطبان عموما دولتی پیش ببریم، سعی کنیم دایره مخاطبان را بازتر در نظر بگیریم.
ناظمی تاکید کرد: اگر محتوای آموزشی برای سازمانهای دولتی تهیه میشود، سعی کنیم این محتوای آموزشی قابلیت استفاده توسط بخش غیردولتی و بخش خصوصی هم داشته باشد که این استراتژی در مرکز دیده و اجرا شده و محتوای در درسترس نه فقط برای بخش دولتی، بلکه برای بخش غیردولتی هم در دسترس است.
وی افزود: سومین رویکردی که در همه کارها پیش از این هم رعایت کردیم و امروز هم در این کار نمونه آن دیده میشود، استفاده از مشارکت عمومی- خصوصی بهجای اجرای کامل توسط دولت بوده است. برای مثال این رویکرد در پروژه مراکز داده پیش ازاین پیادهسازی شد، در مورد این مرکز هم که میبینیم بخش خصوصی میتواند ارائه دهنده خدمت باشد.
معاون وزیر ارتباطات ابراز امیدواری کرد که این مرکز آغاز یک نگاه اجتماعی، مشارکتمحور و یک نگاه حلقه بازار برای حوزه امنیت و در بخش خاص آموزش امنیت سایبری باشد و به مرور زمان محتوای آن غنی و پربارتر شود.