یک کارشناس حوزه رمزارز اظهار داشت: برآوردها حاکی از آن است که تقریبا حدود 5 میلیون نفر از ایران وارد این بازار شدهاند و کاربر پلت فرمهای مختلف هستند که البته این ضریب نفوذ بین تهرانیها بیشتر است. به عبارت دیگر به اندازه یک دهم از فعالان بازار سرمایه وارد بازار رمزارزها شدهاند.
«مصطفی نقیپورفر»، دبیر انجمن فینتک و کارشناس حوزه ارزهای دیجیتال درباره قانونگذاری در حوزه رمزارزها در کشور اظهار داشت: تا به امروز هیچ قانون و مقرراتی وضع نشده مگر بگیر و ببند؛ و در حوزه رمزارزها ایران بیقانونترین کشور است.
وی تاکید کرد: البته مردم کشورمان در حال حاضر از ابزار هوش مصنوعی استفاده میکنند در حالی که قانونی در این حوزه وجود ندارد، بنابراین نبود قانون نتوانست جلوی فعالیت مردم را بگیرد. امروز مردم وارد فعالیتهای نوین کشاورزی هم شدهاند که در آن حوزه هم قانونی وجود ندارد.
نقیپورفر ادامه داد: در دنیا در ابتدا یک فناوری رصد و بررسی میشود و بعد از آن قانون مرتبط تعریف و برنامهریزی خواهد شد. در بسیاری از کشورها برای اینکه جلوی کسب و کارها گرفته نشود برای فعالیتهای نوین قانونی تعریف نمیشود برای مثال دولت آمریکا اساسا قانونی در رابطه با رمز ارزها ندارد و اعلام کرده است که قوانین موجود در این حوزه کفایت میکند. حتی در کشور چین هم هیچ قانون مصوبی در این باره وجود ندارد.
کارشناس حوزه رمز ارز با بیان اینکه نظر شخصی یک عدهای در کشورمان این است که ایران را از فناوریهای نوین محروم کنند چراکه معتقدند تنها راه برخورد با فناوریهای نوین بستن آن است، گفت: در کجای دنیا روش سلبی در برخورد با فناوریهای نوین جواب دادهاست متاسفانه عدهای در ایران تفکرشان درباره فناورهای نوین تفکر قدیمی است و اجازه این فعالیتها را نمیدهند و در ایران رفتار با فناوریهای نوین سلبی است.
وی با تاکید بر اینکه تعدد قوانین نشاندهنده پیشرفته بودن آن نیست، افزود: در حال حاضر قوانین موجود در کشورمان تبصرههای بسیار زیادی دارند که فقط ممنوعیت، محدودیت و رانت ایجاد میکنند. همین موضوع کشور را عقب مانده نگه داشته است.
نقیپورفر گفت: تبادلات رمزارز مانند یک کسبوکار است و از قوانین کلی و کلان کسب و کارها تبعیت میکند و در بسیاری از کشورها همین قانون کسب و کار برای فعالیتهای حوزه رمز ارز کافی است و حتی برخی از کشورهایی که به دنبال جذب سرمایه گذار خارجی هستند مانند استونی و هنگ کنگ قوانین حمایتی در حوزه رمز ارزها وضع کردهاند.
وی با اشاره به تخلفات و سوءاستفادههای صورت گرفته در بخش استخراج رمز ارزها تاکید کرد: در بخش استخراج دستگاه مسئول وزارت نیرو است که با عجله کردن و بالا بردن بیدلیل قیمت برق حتی بالاتر از نرخ برق صادراتی باعث این اتفاق شده است و این رفتار اشتباه وزارت نیرو در عجله برای تهیه دستورالعمل است.
کارشناس حوزه رمز ارز با بیان اینکه قیمت برق را بسیار بالاتراز قیمت صادراتی درنظر گرفتند، گفت: این رفتار وزارت نیرو بدان معنا است که ایرانیها در استفاده از برق از خارجیها کمتر هستند که این رفتار تبعیض آمیز در هیچ کشوری دیده نمیشود. اشتباه شخص آقای اردکانیان و شرکت توانیر باعث بروز این رویه شده است.
نقیپور در پاسخ به این سوال که میزان ضریب نفوذ رمز ارزها بین ایرانیها چقدر است، اظهار داشت: هیچ آمار دقیقی در این رابطه وجود ندارد اما برآوردها حاکی از آن است که تقریبا حدود 5 میلیون نفر از ایران وارد این بازار شدهاند و کاربر پلت فرمهای مختلف هستند که البته این ضریب نفوذ بین تهرانیها بیشتر است. به عبارت دیگر به اندازه یک دهم از فعالان بازار سرمایه وارد بازار رمزارزها شدهاند.