امنیت

اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

May 16, 2021
16:36 یکشنبه، 26ام اردیبهشتماه 1400
کد خبر: 124186

راهگشایی برای مجرمان سایبری با پسوردهای ساده

 
در حالی که به دلیل کرونا، شرایط دورکاری و خانه‌نشینی افزایش یافته، لازم است برای دستگاه‌های الکترونیکی، از انتخاب گذرواژه‌های ساده اجتناب کرده و به سمت انتخاب یک سرویس احراز هویت برویم.
 
 در چند سال اخیر سیستم‌های تجارت الکترونیکی و رسانه‌های اجتماعی تحت تأثیر حملات دسترسی و شکستن رمزعبور قرار گرفته‌اند. از زمان شروع همه‌گیری کرونا، شاهد افزایش زیادی فیشینگ هستیم که مجرمان اینترنتی از طریق استفاده مجدد از رمز عبور حملات خود را انجام می‌دهند. همچنین شاهد افزایش استراتژیک مجرمان سایبری با استفاده از حملات بی‌رحمانه برای شکستن رمزهای عبور ساده و کوتاه با سرعت بیشتری هستیم.
 
اکنون که به خاطر شرایط کرونا، شرایط دورکاری و خانه‌نشینی بیشتر رعایت می‌شود، کاربران بیشتری به خدمات جدید آنلاین اعتماد می‌کنند، و برخی از آن‌ها به طور پیش‌فرض فاقد احراز هویت چندعاملی هستند. همچنین، افرادی که مجبوربه راه‌اندازی حساب‌های بیشتری هستند تمایل دارند از رمزهای عبور به یاد ماندنی رایج استفاده کنند که آن‌ها را در معرض خطرات امنیتی قرار خواهد داد.
 
از اقدامات لازم این است که عبارات را به جای رمزهای عبور اجرا کنید، همیشه از تأیید اعتبار چندعاملی (MFA) استفاده کنید که به اس‌ام‌اس یا ایمیل متکی نیست  و به اعتبارهای دیگری مانند کد تولید شده درتلفن هوشمند کاربر، پاسخ به یک سوال امنیتی، اثر انگشت یا تشخیص چهره نیاز دارد، برای تشویق و ساده سازی رمزهای عبور برای همه سیستم‌ها از برنامه‌های مدیریت رمز عبور استفاده  کنید.
 
قابلیت تشخیص چهره در دستگاه‌های تلفن همراه به خاطر سهولت، دقت استفاده را به خطر می‌اندازد. قابلیت‌های متعدد عمدتا نه برای امنیت بیشتر بلکه برای انجام کار در هر سناریوی خاص، مانند زمانی که فردی به صورت ماسک زده، استفاده می‌شوند. با این حال، فناوری به طور مداوم در حال بهبود و پیشرفت است. باوجود این، آموزش امنیت سایبری از سنین پایین در مدارس به همان اندازه مهم خواهد بود و لازم است ما سواد سایبری را نیز افزایش دهیم.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.