اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

May 24, 2021
15:11 دوشنبه، 3ام خردادماه 1400
کد خبر: 124548

فناوری جدید مبتنی بر هوش مصنوعی صنعت دوبله را متحول می‌کند

 
سینک شدن صدای گوینده و بازیگران در دوبله یکی از موضوعاتی است که متخصصان این صنعت به آن توجه ویژه ای نشان می‌‌دهند. فناوری جدید مبتنی بر هوش مصنوعی می‌تواند تحولی عظیم در صنعت دوبله و هماهنگی لب زدن در طیف گسترده‌ای از زبان‌ها ایجاد کند تا همه چیز واقعی‌تر به نظر برسد.
 
بی‌شک همه ما فیلم‌های خارجی را که دوبله شده‌اند، تماشا کرده‌ایم. برخی فیلم‌ها با ظرافت بسیار بالایی دوبله می‌شوند و هماهنگی و تطابق خوبی بین صداپیشه و بازیگر اصلی فیلم دیده می‌شود. ولی گاهی قضیه به این شکل نیست و سینک صدا به خوبی انجام نمی‌شود.
 
یک شرکت بریتانیایی به نام «Flawless» برای حل مشکل سینک شدن صدا در دوبله، روی توسعه فناوری جدیدی مبتنی بر هوش مصنوعی کار می‌کند که فرآیند دوبله را از این زاویه در طیف گسترده‌ای از زبان‌ها تسهیل کرده و بهبود می‌بخشد.

«اسکات مان»، بنیانگذار این شرکت می‌گوید وقتی تغییری بسیار جزئی در ادای کلمات و نحوه سینک شدن در حین دوبله به وجود می‌آید، گاهی می‌تواند کیفیت ارائه فیلم‌های دوبله شده را به شدت ارتقا بدهد. این شرکت نمونه اولیه ویدیویی را در وب‌سایت خود به اشتراک گذاشته که فیلم به زبان اصلی انگلیسی را به زبان‌های فرانسوی، آلمانی و ژاپنی با بهترین کیفیت دوبله کرده و سینک صدا فوق‌العاده قدرتمند انجام شده است.
 
این شرکت بریتانیایی در حال توسعه فناوری جدید است و می‌گوید تکنیک جدید می‌تواند به زودی به ارائه دوبله‌ای بی‌عیب و نقص کمک کند. اسکات مان معتقد است وقتی کسی در حال مشاهده فیلم دوبله شده است، اصلا نباید متوجه شود که این فیلم از زبان دیگری دوبله شده است.
 
فناوری‌ دیپ‌فیک طی سال‌های اخیر پیشرفت‌های قابل توجهی داشته است ولی در کنار این موفقیت‌ها، برخی نگران اثرات مخرب آن هستند که می‌تواند برای جعل یا سوءاستفاده‌های احتمالی دیگر مورد استفاده قرار گیرد. برای مثال می‌توان به فریب سیاستمداران هلندی اشاره کرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.