خبرنگاران فلسطینی ضمن انتقاد از اقدام اخیر پیام رسان واتس اپ (WhatsApp) اعلام کردند این شبکه اجتماعی پس از درگیری های اخیر حاکم بر نوار غزه، حساب ده ها خبرنگار فلسطینی را مسدود کرد.
پس از حمله آشکار اسرائیل علیه دفاتر رسانههای بینالمللی، این بار پیام رسان واتساپ، در اقدام ناقض حقوق دیجیتالی، حساب دهها خبرنگار فلسطینی و همچنین خبرنگاران بینالمللی مستقر در غزه را مسدود کرد.
به نوشته خبرگزاری فرانسه، این خبرنگاران که در روزهای گذشته به طور خاص در پوشش اخبار حملات اسرائیل به نوار غزه فعالیت می کرده اند تأکید کرده اند که از صبح جمعه دسترسی آنان به واتس اپ محدود شده است.
همچنین دقایقی پس از لازم الاجرا شدن آتش بس بعد از جنگ مرگبار ۱۲ روزه اسرائیل فلسطین، دو روزنامه نگار دفتر خبرگزاری فرانسه پیام هایی به زبان عربی مبنی بر مسدود شدن حساب کاربریشان از واتس اپ دریافت کردند. سایر روزنامه نگاران در قدس شریف، غزه و کرانه باختری نیز از مسدود شدن حساب های کاربریشان خبر دادند.
این در حالی است که روزنامه نگاران در غزه به عنوان بخشی از برنامه خود برای پوشش متعادل درگیری بین اسرائیل و حماس، از طریق واتساپ پیام هایی از سوی سازمان اسلامگرای فلسطینی (حماس) دریافت می کردند.
همچنین یک تیم از کانال خبری الجزیره قطر اعلام کردند پس از شکایت آنها از فیسبوک به عنوان مالک واتس اپ، حساب های کاربریشان مجددا راه اندازی شد.
«تحسین الاستال» معاون جمعیت روزنامه نگاران فلسطینی خاطرنشان کرد که تاکنون حساب «حدود ۱۰۰ روزنامه نگار» در غزه مسدود شده است.
دفتر رسانه ای حکومت محلی غزه تأکید کرد که شماری از خبرنگاران پیام هایی از شبکه واتس اپ دریافت کرده اند که در آن ممنوعیت دسترسی آنها به این برنامه ابلاغ شده است.
جمعیت فعالان رسانه ای فلسطینی این اقدام علیه روزنامه نگاران و فعالان شبکه های اجتماعی «که نقش مهمی در افشاکردن جنایات اسرائیل در حملات اخیر به غزه داشتند» را به شدت محکوم کرد.
مرکز عربی توسعه شبکه های اجتماعی گفت که مسدود کردن حساب های واتس اپ محدود به این مورد نبوده است. در گزارشی دیگر اصحاب رسانه مستقر در حیفا ۵۰۰ مورد از نقض «حقوق دیجیتالی» فلسطینی ها بین ۶ تا ۱۹ ماه مه (در ایام جنگ ۱۲ روزه غزه) خبر داد.
خاموش کردن صدای فلسطین، این بار از سوی پیامرسان واتساپ
شبکه های اجتماعی ابزاری مهم برای فلسطینیان محسوب می شود. بسیاری از آنها بر این باورند که پوشش رسانه های سنتی، واقعیت بحران ناشی از اشغالگری رژیم صهیونیست در بیت المقدس شرقی و کرانه باختری و غزه را منعکس نمی کنند.
رژِیم صهیونیستی شنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ در نقض قوانین بینالمللی، مقر رسانههای خارجی در غزه را هدف حملات هوایی قرار داد. با وجود ادعاهای پوچ رژیم صهیونیستی درباره استفاده حماس از رسانههای خارجی به عنوان سپر انسانی، حملات هوایی حسابشده تلآویو به مقر رسانههایی چون آسوشیتدپرس و الجزیره در غزه یک حمله آشکار به آزادی مطبوعات تعبیر شده است که در راستای جلوگیری از مخابره رنج مردم غزه به جهان انجام شد.
بنا به اعلام مقامات محلی، جنگ ۱۲ روزه غزه که از ۱۰ می در پی حملات جنایتکارانه اسرائیل علیه مردم مظلوم فلسطین درگرفت، به شهادت ۲۵۳ فلسطینی منجر شده که در میان آنها ۶۶ کودک تحت جنایت های ددمنشانه رژیم صهیونیست جان خود را از دست دادند.
اگرچه منابع اسرائیلی شمار واقعی تلفات خود را آشکار نکرده، اما به گفته پلیس محلی، شلیک موشک های پیشرفته غزه نیز ۱۲ اسرائیلی را به کام مرگ کشانده است.
اقدام پیام رسان واتساپ در خاموش کردن صدای فلسطین، همسو با اهداف رژیم صهیونیستی می نماید که روز شنبه با حمله به برج الجلاء در غزه که محل استقرار خبرنگاران خارجی بود، سعی کرد تا با هدف قراردادن دفاتر خبری رسانههای بین المللی که اخبار غزه را پوشش می دادند، صدای رسانه ها را خاموش کند و مانع انتشار اخبار مربوط به جنایات این رژیم علیه مردم مظلوم فلسطین شود.