اپراتورها

اینترنت و شبکه

تلفن همراه

فناوری اطلاعات

May 30, 2021
14:52 یکشنبه، 9ام خردادماه 1400
کد خبر: 124783

آگاهی درباره تجهیزات دریافت اینترنت ماهواره‌ای نداریم/ مجوزها دست مخابرات است

 
 
ماه گذشته مناطق غربی ایران تحت پوشش استارلینک (اینترنت ماهواره‌ای) قرار گرفت و امکان خرید اشتراک برای این مناطق از کشور فعال شد. درحالی که هنوز در بین مسئولان درباره نحوه استفاده از این فناوری جدید بحث‌های زیادی مطرح است، مردم یک قدم جلوتر به دنبال پاسخ این پرسش هستند که چگونه می‌توان تجهیزات دریافت اینترنت ماهواره‌ای را تهیه کرد؟
 
 با جایگزینی و عبور ماهواره‌های استارلینک از فراز ایران، بخشی از مناطق  کشور ما تحت پوشش اینترنت پر سرعت ماهواره‌ای استارلینک قرار گرفت. بر اساس اخبار منتشره شده از ماه گذشته عراق و مرزهای غربی ایران تحت پوشش اینترنت ماهواره‌ای قرار گرفته و امکان خرید اشتراک برای این مناطق فعال است.
 
در بین مخالفت و موافقت‌های مسئولان و سرگردانی آن‌ها برای نحوه برخورد با این تکنولوژی، مردم یک قدم جلوتر، این پرسش را مطرح می‌کنند که چگونه می‌توان تجهیزات و لوازم مورد نیاز دریافت اینترنت ماهواره‌ای را تهیه و از فرصت پیش آمده استفاده کرد؟
 
مهدی محبی، رئیس اتحادیه صنف دستگاه‌های مخابراتی و ارتباطاتی و لوازم جانبی تهران، در گفت وگو با ایلنا در پاسخ به این پرسش، گفت: به طور معمول شرکت مخابرات قوانین حاکم بر حوزه تامین تجهیزات مخابراتی و ارتباطی را تعیین می‌کند.
 
وی ادامه داد: روند به این صورت است که مخابرات تعدادی از شرکت‌ها را برای تامین این تجهیزات معرفی و مجوز تامین برای آن‌ها صادر می‌کند.
 
به گفته محبی؛ شرکت‌های معرفی شده برای تامین تجهیزات مورد سنجش قرار می‌گیرند و تائید صلاحیت دریافت می‌کنند.
 
وی تصریح کرد: شرکت‌های تائید صلاحیت شده با مخابرات برای تامین تجهیزات قرارداد می‌بندند و پس از آن اقدام به تامین نیاز بازار می‌کنند.
 
اتحادیه صنف دستگاه‌های مخابراتی و ارتباطاتی و لواز جانبی تهران تاکید کرد: با توجه به عدم آگاهی و نداشتن اطلاعات کافی درباره چگونگی کارکرد اینترنت ماهواره‌ای و نوع تجهیزات مورد نیاز آن احتمالا تامین با تاخیر خواهد بود.
 
کارشناسان بر این باورند اگر ایران نتواند خود را با تکنولوژی نوین اینترنت ماهواره‌ی هماهنگ کند، از فرصت پیش آمده بهره کمتری خواهد برد و چه بسا مانند تجربیات گذشته برخی از تهدیدات آن نیز گریبان کشور را بگیرد.
 
 یکی از این تهدیدات قاچاق تجهیزات و لوازم مورد نیاز دریافت اینترنت ماهواره‌ی است که با افزایش پوشش آن،  بازار آن بسیار داغ خواهد شد. 
 
بر اساس این گزارش؛ واقعیت این است هر زمان مصرف کننده در دسترسی به تجهیزات و لوازم مورد نیاز تکنولوژی‌های جدید ارتباطی از منابع داخلی با مشکل مواجه شده، ورود و نصب تجهیزات از مسیر غیر قانونی و زیر زمینی رونق یافته است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.