بانکداری و پرداخت الکترونیک

تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

May 31, 2021
12:15 دوشنبه، 10ام خردادماه 1400
کد خبر: 124816

توقف تراکنش‌های رمزارز در بانک‌های انگلیس به دنبال ترس از جرایم مالی

 
بانک‌های انگلیس ازجمله «بارکلیز»، «مونزو» و «استارلینگ» به دلیل افزایش جرایم مالی به صورت موقت، تراکنش‌های مربوط به رمزارزها را مسدود کرده‌‌اند و کاربران این بانک‌ها قادر به انتقال وجه به پلتفرم‌های بایننس و سوئیس‌برگ نیستند.
 
البته استارلینگ اعلام کرده این محدودیت‌ها موقتی است و برای حمایت از مشتریان چنین تصمیمی گرفته شده و به محض بررسی شرایط، روند معاملات به حالت عادی بازخواهد گشت.
 
سال گذشته، شهروندان بریتانیایی رقمی بالغ بر ۶۰ میلیون پوند به دلیل کلاهبرداری در شبکه‌های اجتماعی دچار ضرر و زیان شدند که بخش اعظمی از آن به مبادلات رمزارز مربوط می‌شود.
 
همین مساله باعث شده که بانک‌های معروفی همچون بارکلیز تراکنش‌های مربوط به رمزارزها را مسدود کنند. بانک‌های دیگری همچون مونزو و استارلینگ هم تصمیم مشابهی با بارکلیز گرفته‌اند.
 
 
این اقدام از سوی بانک‌های بریتانیا در شرایطی صورت گرفته که نگرانی‌های بسیاری در مورد برخورد این کشور با رمزارزها وجود دارد.
پیشتر «اندرو بیلی»، مدیر بانک مرکزی انگلیس از رمزارزها به عنوان حوزه‌ای «خطرناک» یاد کرده بود. موضع بدبینانه او در مورد رمزارزها به سال گذشته بازمی‌گردد. فروردین ماه وی به افرادی که بیت کوین در اختیار دارند اعلام کرد که برای از دست دادن کل پول آماده باشند.
 
در حالی که اندرو بیلی نگاه منتقدانه نسبت به بازار رمزارزها دارد، برخی دیگر از افراد سرشناس در حوزه مالی در بریتانیا، خواستار حمایت بیشتر از مشتریان این حوزه هستند. داده‌های آماری نشان می‌دهد که در حال حاضر بیش از ۱۰ میلیون نفر در انگلیس دارایی دیجیتالی دارند که از ۵۵۸ درصد افزایش نسبت به رقم ثبت شده در سال ۲۰۱۸ حکایت می‌کند.
 
یکی از مدیران TheCityUK می‌گوید شرکت‌هایی که در حوزه دارایی‌های دیجیتالی فعالیت می‌کنند باید تحت نظارت قوانین، اجازه چنین فعالیت‌هایی را داشته باشند. گزارش‌ها حاکی از آن هستند که در هشتم خردادماه یک بانک و یکی از موسسات مالی ارائه‌دهنده خدمات در هند نیز به مشتریان خود در مورد فعالیت‌های مبتنی بر رمزارزها اخطار داده‌‌اند.
 
گفته می‌شود بانک HDFC یکی از بانک‌های بخش خصوصی در هند ایمیل‌هایی را با مضمون ممنوعیت مبادلات رمزارزها برای مشتریان خود ارسال است و حتی از آنها خواسته معاملات احتمالی در این حوزه را به نزدیک‌ترین شعبه HDFC گزارش دهند. این بانک مشتریان خود را تهدید کرده که اگر ماهیت معاملات خود را شفاف نکنند، برای انجام مبادلات با مشکل روبرو خواهند شد و بدون اطلاع قبلی برای آنها محدودیت‌هایی در تراکنش‌های مالی در نظر گرفته خواهد شد.
 
یکی دیگر از موسسات ارائه‌دهنده خدمات کارت بانکی SBI Card نیز ایمیل‌های هشدارآمیز مشابهی برای مشتریان خود ارسال کرده است. البته کاربران خیلی زود متوجه شدند که دادگاه عالی هند ممنوعیت بانکی RBI را در سال ۲۰۲۰ لغو کرده و به همین ترتیب متوجه شدند که HDFC دستورالعمل‌های منسوخ شده‌ای را مبنا قرار داده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.