سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

June 4, 2021
12:42 جمعه، 14ام خردادماه 1400
کد خبر: 124984

مشخصات احتمالی جانشین تراشه اسنپدراگون ۸۸۸ کوالکام منتشر شد

 
 
انتظار می‌رود تراشه‌ی پرچم‌دار نسل بعدی کوالکام که در سال ۲۰۲۲ معرفی خواهد شد، از مشخصاتی مانند مودم ایکس ۶۵، هسته‌های کریو ۷۸۰ و پردازنده گرافیکی آدرنو ۷۳۰ استفاده کند.
 
مدت‌زمان بسیار کمی از معرفی تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۸۸ کوالکام می‌گذرد؛ اما اطلاعاتی در مورد جانشین آن در فضای مجازی قرار گرفته است. انتظار می‌رود تراشه‌ی جانشین اسنپدراگون ۸۸۸ در ماه دسامبر (بازه‌ی زمانی آذر تا دی) معرفی شود و برای گوشی‌های هوشمند و تبلت‌های پرچم‌دار سال ۲۰۲۲ مورد استفاده قرار بگیرد.
 
AnroidAuthority گزارش می‌دهد که تراشه‌‌ی پرچم‌دار نسل بعدی کوالکام با شماره مدل SM8450 معرفی خواهد شد. این اطلاعات توسط ایوان بلس در حساب توییتری وی مطرح شده است که علاوه بر شماره مدل، به جزئیات سخت‌افزاری تراشه‌ی جانشین اسنپدراگون ۸۸۸ می‌پردازد. 
 
اسنپدراگون ۸۸۸ با شماره مدل SM8350 معرفی شد. با این حساب، دور از ذهن نیست که SM8450 تراشه‌ی جانشین اسنپدراگون ۸۸۸ باشد. ایوان بلس می‌گوید کوالکام به‌ جای لیتوگرافی ۵ نانومتری، تراشه‌ی پرچم‌دار نسل بعدی خود را با لیتوگرافی ۴ نانومتری خواهد ساخت. چنین اتفاقی می‌تواند به تراشه‌ای ختم شود که از نظر مصرف انرژی، کم‌مصرف‌تر و از نظر توان پردازشی  توانمندتر از اسنپدراگون ۸۸۸ باشد.
 
ایوان بلس تنها به اطلاعات ذکرشده بسنده نکرده و جزئیات بیشتری از تراشه‌ی نسل بعدی کوالکام ارائه داده است؛ برای مثال، مودم ایکس ۶۰ اسنپدراگون ۸۸۸ با مودم ایکس ۶۵ جایگزین خواهد شد. این مودم از نظر تئوری توان دانلود ۱۰ گیگابیت بر ثانیه (۱٫۲۵ گیگابایت بر ثانیه) خواهد داشت و می‌تواند ارتباطات 5G پایدارتری نسبت به مودم ایکس ۶۰ به کاربر ارائه بدهد.
 
انتظار می‌رود در تراشه‌ی نسل بعدی سری اسنپدراگون از پردازنده‌ی گرافیکی آدرنو ۷۳۰ و ISP اسپکترا ۶۸۰ استفاده شود. در پردازنده‌ی اصلی نیز تغییرات جالبی صورت خواهد گرفت که برای مثال می‌توان به استفاده از هسته‌ی کریو ۷۸۰ اشاره کرد که با معماری ARM v9 ساخته شده‌ است. معماری ARM v9 جدیدترین راهکار آرم است که بر مبنای معماری ۶۴ بیتی توسعه داده شده و هسته‌های کورتکس X2،اکورتکس A710 و کورتکس A510 را جایگزین هسته‌های پیشین آرم با معماری ARM v8 می‌کند.
 
با درنظرگرفتن این اطلاعات، دور از ذهن نیست که پردازنده‌ی اصلی تراشه‌ی نسل بعدی کوالکام متشکل شده باشد از سه خوشه که شامل ۱ هسته‌ی کورتکس X2،ا۳ هسته‌ی کورتکس A710 و ۴ هسته‌ی کورتکس A510 هستند. طبیعتا در کارهای سبک از هسته‌های کورتکس A510 استفاده می‌شود و برای انجام کارهای سنگین هسته‌های کورتکس ایکس ۲ و کورتکس A710 وارد عمل می‌شوند.
 
اولین اطلاعات از جانشین اسنپدراگون ۸۸۸ در ماه مارس منتشر شد. در گزارش گفته شد که کوالکام برای تراشه‌ی نسل بعدی خود نام Waipio را در داخل شرکت استفاده می‌کند و مهندسان شرکت آمریکایی در حال آزمایش ترکیبی از ۱۲ گیگابایت رم از نوع LPDDR5 و ۲۵۶ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی از نوع UFS هستند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.