اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

June 9, 2021
11:55 چهارشنبه، 19ام خردادماه 1400
کد خبر: 125135

هلیکوپتر «نبوغ» ناسا هفتمین پرواز موفق خود را در مریخ انجام داد

 
 
هلیکوپتر «نبوغ» ناسا به‌تازگی هفتمین پرواز خود را با موفقیت در سیاره سرخ به سرانجام رسانده است. در حال حاضر دقیقا مشخص نیست که این پرواز چه زمانی انجام شده اما ناسا از موفقیت‌آمیز بودن آن خبر داده است.
 
آزمایشگاه پیشران جت ناسا (JPL) در توییتی نوشت: «یک پرواز موفق دیگر. هلیکوپتر مریخ هفتمین پرواز و دومین عملیات در فاز دمو را به انجام رساند. این هلیکوپتر به مدت ۶۲.۸ ثانیه پرواز و مسافتی تقریبا ۱۰۶ متری را به جنوب به سمت محل فرود جدیدش طی کرد. نبوغ این تصویر سیاه و سفید را هم در طول پرواز به ثبت رساند.»
 
اطلاعات بیشتر درباره پرواز هفتم احتمالا به‌زودی اعلام خواهد شد. با این حال، اطلاعات منتشر شده در این توییت تایید می‌کند که جدیدترین پرواز «نبوغ» از نظر زمان یا مسافت طولانی‌ترین پرواز آن نبوده است. این هلیکوپتر در ششمین پروازش ۱۳۰ ثانیه در آسمان مریخ معلق بود و در چهارمین پروازش یک مسافت ۲۶۶ متری را طی کرد.
 
بر اساس پیش‌نمایش پروازی که هفته پیش از سوی JPL منتشر شد، نبوغ باید در محلی متفاوت با محلی که قبلا در آن حضور داشت فرود آمده باشد. این دومین باری است که هلیکوپتر ناسا پس از پرواز به محل اولیه خود برنمی‌گردد. تیم JPL با کمک اطلاعات به دست آمده از دوربین ماهواره HiRISE محل فرود را پیدا کرد و اطمینان یافت که منطقه‌ای مسطح و بدون مانع را برای فرود نبوغ انتخاب کرده است.
 
هلیکوپتر ناسا چند هفته پیش در یکی از پروازهای خود دچار نوسانی غیرقابل کنترل شد. تیم JPL بعدا اعلام کرد که این مشکل مربوط به خطایی در سیستم‌های حرکت و پایداری بوده است. ناسا هنوز اعلام نکرده که موفق به رفع این اشکال شده یا نه، ولی با توجه به انجام موفق پرواز هفتم به نظر نمی‌رسد که دیگر مشکلی در عملکرد نبوغ وجود داشته باشد.
 
آزمایشگاه پیشران جت حالا در حال آزمایش سناریوهای پروازی مختلف برای نبوغ است و سعی دارد دریابد که چگونه می‌توان از این هلیکوپتر یا نمونه‌های پیشرفته‌تر آن در ماموریت‌های آتی مریخ یا سایر سیاره‌ها استفاده کرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.